Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Rozhodly až samostatné nájezdy

25.08.2009 · Růžena Raszková
Až samostatné nájezdy rozhodly o vítězi dnešního utkání staršího dorostu se slovenským Slovanem Bratislava. Katem hostů se stal talentovaný útočník Radek Faksa, který jako jediný skóroval. Mladí Oceláři tak oplatili porážku 3:1 z Bratislavy. Další utkání čeká starší dorost již ve čtvrtek, kdy přivítají na domácím ledě mladé Valachy ze Vsetína.
přípr., úterý 25.8.2009
Třinec
Slovan Bratislava
4:3sn
Zimní stadion Třinec
Třetiny: 0:1, 3:0, 0:2 - 0:0, 1:0  Branky a nahrávky: 29. Labaj, 30. Franek (Kurzok), 40. Kalus (Faksa) - 13. Gabaj (Božik), 48. Halay (Klimčík, Budiak), 58. Klučiar (Vaňo) . Vyloučení: 2:6 .  
Chvostek D. (3.tř. Dohnal) - Burzala, Teper, Repe, Kurzok, Bezuška P., Blahuta, Macháček, Sklenář V. - Bumbál, Matuš, Rapáč, Číhal, Labaj, Kalus, Ižacký, Slovák, Barnošák, Franek, Faksa
Rybár (Borákoš) - Franko, Skurár, Červenka, Simon, Luza, Vaňo, Winkler - Gabaj, Božik, Halay, Vrábel, Klimčík, Mocik, Trstenjak, Mucha, Dsonc, Budiak

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupili aktivněji hosté. Třinečtí mladící začali hrát až s příchozí přesilovkou ve 4. minutě, která zůstala bohužel nevyužita. Nebezpečné střely Jakuba Ižackého končily na hrudi slovenského brankáře. V 9. minutě Bumbál prokličkoval celé hřiště, ale výborná obrana hostí mu zabránila dokončit pěknou akci. Neuspěl ani Kurzok, když jeho střela od modré byla zneškodněna Rybárem.Ve 13. minutě ujel sám Gabaj, ale poslat svůj tým do vedení se mu podařilo až o pár sekund později po nahrávce Božíka - 0:1. Hra po vstřeleném gólu se dostala do tempa. Šance jsme mohli vidět na obou stranách. Po opuštění trestné lavice dostal Ondrej Burzala nahrávku přes celé hřiště a ocitl se sám před Rybárem, ale ten se nedal překvapit. Také slovenský Klimčík měl gól na hokejce, ale minul bránu. Ke konci třetiny byl vyloučen za sekání Franko 5 vteřin později ho následoval Simon, když vyhodil puk do hlediště.

Druhé dějství začalo dvojnásobnou přesilovkou Třince. Rozpoutal se přesilovkový kolotoč, ale slovenský brankář si poradil s každou třineckou střelou. Michael Chvostek sice sklepnul puk mezi tři tyče, ale gól nemohl být uznán pro postavení hráče v brankovišti. Na ledě jsme mohli sledovat vyrovnaný souboj. V polovině utkání začalo přát štěstí domácím. V 28. minutě vyrovnal Michael Labaj . O necelou minutu později po přihrávce Kurzoka vymetl pavučinku ve slovenské bráně Tomáš Franek - 2:1. V závěru třetiny dorazil Faksovu střelu za Rybárova záda Marek Kalus – 3:1.

V poslední třetině dostal v bráně důvěru mladší dorostenec Jakub Dohnal a hned mu asi ztuhla krev v žilách, když puk projížděl pod jeho betony souběžně s brankovou čárou a vyjel až u levé tyče. Ve 48. minutě už takové štěstí neměl, když se Budiak prodral třineckou obranu, Klimčík vystřelil bekhendem a Halay dokončil akci doražením puku za Dohnalova záda – 3:2. Hráči znervózněli a hra byla plná nepřesností. V 58. minutě nahodil Vaňo puk od modré a Klučiar vyrovnal na 3:3.

Ani prodloužení nepřineslo rozuzlení dnešního zápasu, proto došlo na samostatné nájezdy. Jako jediný vsítil branku Radek Faksa a rozhodl tak o výsledku zápasu.

.