Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladí surfují na vítězné vlně

07.08.2009 · Růžena Raszková
Mladí oceláři odehráli tento týden celkem šest utkání a ani v jednom nenašli svého přemožitele. Junioři porazili Martin a Havířov, starší dorost Vítkovice a Martin a mladší dorostenci dnes už podruhé dokázali zvítězit nad slovenským soupeřem z Martina.
příp., pátek 7.8.2009
Třinec
Martin
4:1
Zimní stadion Třinec
Třetiny: 2:1, 1:0, 1:0  Branky a nahrávky:2. Uherek, 17.Samek (Ohera), 36. Kofroň (Filipek), 59. Školoud (Pietr) - 10. Brnčál (Okuliar, Hutka) .  
Cieslar (Motyka) - Pieter, Běhal, Valíček, Uherek, Mitrenga, Dadák, Czylok - Jazbec, Školoud, Jilich, Samek, Pilch, Ohera, Brél, Malyjurek, Matěj, Eichner, Kofroň, Filipek
Pieš (Barbuščák) - Kvašňovský, Hriňa, Ďurkovič, Okuliar, Frkúň, Mendel, Vidlák, Pivoňka - Baňas, Pacalaj, Lacek, Kalnický, Brnčal, Ertl, Hutka, Cíger, Hajník, Štrbák, Bajtoš

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetinu byli aktivnější domácí. Již ve 2. minutě poslal svůj tým do vedení Filip Uherek. Mladí oceláři pouštěli soupeře do šance jen sporadicky. Ze tří nabídnutých téměř po sobě jdoucích přesilovek využili hosté jen jednu , když střelou zpoza brány vymetl pavučinu v třinecké bráně Denis Brnčál – 1:1. Po přesné nahrávce Ohery ujel po pravém křídle Martin Samek a trefil se přímo pod víko - 2:1. V závěru třetiny měl vyrovnání na hokejce Ertl, ale svým nedovoleným zákrokem si zajistil jen dvouminutové posezení na trestné.

I když domácí v začátku druhé třetiny dohrávali přesilovku , moc šancí si nevytvořili. Při závaru před bránou Martina mohl sice skórovat Jilich, ale v cestě mu stál pozorný slovenský brankář. V 23. minutě zazvonila tyč u slovenské klece po prudké střele Bréla. Následovalo několik šancí na obou stranách. Za zmínku stojí samostatný nájezd Ďurkoviče, jehož střelu bezpečně ukryl v lapačce perfektně chytající Ondřej Cieslar. V 36. minutě prudkou střelou těsně kolem Piešovy lapačky zvýšil Kofroň na 3:1.

V poslední třetině byli aktivnější hosté. Třinecký brankář však soupeři nedal žádnou šanci. Ve vlastním oslabení po vyloučení třineckého Běhala se Ohera dostal až k soupeřově bráně, zasunout puk kolem tyče se mu ovšem nepodařilo. O samostatný únik se pokusil také Pietr, ale slovenská obrana ho včas zastavila. Snížit se nepodařilo ani Mendlovi, který přestřelil třineckou bránu. Těsně před koncem utkání zpečetil konečný výsledek Petr Školoud – 4:1.

Pro zpestření se po ukončení přípravného zápasu jely samostatné nájezdy. Za domácí skóroval Samek a Kofroň, z hostů se trefil jen Radko Cíger.

Ohlasy trenérů

Jurík Michal (trenér HC Martin): Dnes jsme odehráli typický přípravný zápas. Máme tady 20 hráčů a 2 brankáře a do zápasu nastoupili úplně všichni. Mužstvo si teprve připravujeme na novou sezónu. U každého hráče individuálně sledujeme jeho výkony a zlepšení. Uvidíme jaké družstvo do sezóny složíme. Můžu říct, že dnešní hra neodpovídala výsledku.