Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Třinec - Havířov 2:1 - Trenéři nejsou spokojeni

05.08.2009 · Růžena Raszková
Přestože i druhý přípravný zápas juniorů skončil výhrou, jsou oba trenéři Juřík i Mach se svými svěřenci nespokojení. Třinečtí junioři se pokusí udělat radost svým lodivodům v úterý 11.8. ve 13 h, kdy se do třetice na domácím ledě střetnou tentokrát se slovenským celkem MsHK Žilina.
příp., středa 5.8.2009
Třinec
Havířov
2:1
Zimní stadion Třinec
Třetiny: 0:0, 1:0, 1:1  Branky a nahrávky: 26. Chvostek (Pavlík), 60. Rufer (Toman M., Špaček) - 57. Haas (Křivohlávek, Vrobel). Vyloučení: 4:4 . Využití: 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1 . 
Boška - Špaček, Gottwald, Chvostek, Pavlík, Toman J., Rajnoch, Pezda - Rufer, Marosz, Bajtek, Hegyi, Toman M., Palička, Měrka, Martyčák, Samek, Hanus, Capcara, Böhm, Twardzik
Labaj - Hanousek, Marek, Skočovský, Jindřich, Kopel, Šurin, Zientek, Duda - Matysz, Pechanec, Ševčík, Křivohlávek, Haas, Prášek, Chaloupka, Videlka, Vrobel, Uherek, Lucák, Vyčesaný

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Přípravné utkání mezi Pantery a Oceláři zahájili lépe domácí hráči. V úvodních minutách byli častěji před soupeřovou brankou. Všechny střely však bez obtíží kryl extřinecký gólman Labaj. Ve třetí minutě měl nadějnou šanci Palička, který z bekhendu jen těsně nepřekonal hostujícího strážce svatyně. Hosté se k ohrožení Boškovy klece dostávali jen sporadicky. V osmé minutě nebezpečně vypálil z levého křídla Měrka, ale hostující Labaj byl opět spolehlivý. V zápětí se prezentoval prudkou ránou od modré havířovský Matysz, ale rovněž domácí Boška puk zkrotil svými betony. Od poloviny třetiny tempo hry poněkud opadlo. Hrálo se především ve středním pásmu, bez náznaku brankových příležitostí.

Začátek druhého dějství patřil tentokrát hostům. Hass několikrát ohrozil třineckou bránu, naopak soupeř nepustil Třinec do své třetiny. Až v 27. minutě utekl Chvostek po pravém křídle, obhodil si obránce a bekhendovou střelou překonal Labaje (1:0). Domácí vstřelenou brankou ožili, ale velmi dobře chytajícího Labaje se nepodařilo překonat Michalovi Tomanovi, Hanusovi ani Maroszovi. Na ledě jsme sledovali hru ve svižném tempu, bojovnost a důraz nechyběly na žádné straně.

Začátek poslední třetiny dohrávali domácí v oslabení, až na střelu Skočovského od modré, ale Panteři třineckého brankáře neohrozili. V 46. minutě Michal Toman drze utekl havířovské obraně a pohotovou střelou prověřil pozornost Labaje. Na druhé straně vypálil havířovský obránce na bránu. Boška puk vyrazil před sebe, kde číhal havířovský Videlka. Ten měl šanci lehce zasunout puk pod padajícího Bošku, ovšem třinecký brankář skvělým zákrokem vyrazil puk před brankovou čáru. Videlkovy zvednuté ruce šly zklamaně dolů. Ani třinecký Rufer se nemohl radovat, když jeho střelu zpoza obránce vykryl havířovský brankář. Krátce na to přišla další havířovská šance , když Vyčesaný těsně před brankovištěm držel puk, který se pokusil zvednout, ale trefil jen hruď brankáře. Po hrubé chybě Michala Tomana a Martyčáka se po závaru před bránou nakonec prosadil Hass, který dorazil puk do třinecké brány. Před koncem utkání oceláři roztočili po vyloučení Zientka přesilovkový kolotoč. Sérii střel ukončil Rufer, který pohotovou dorážkou překonal bezmocného Labaje.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (hlavní trenér Třince):Zápas jsme sice vyhráli, ale nebyl jsem spokojený s koncovkou a herním myšlením hráčů. Za pochvalu stojí jen výkon brankáře ke konci utkání.