Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři v prvním přípravném utkání uspěli

03.08.2009 · Růžena Raszková
V prvním přípravném utkání se třinečtí junioři utkali se slovenským soupeřem MHC Martin. Do utkání vstoupili domácí aktivněji, avšak v závěru byli bojovnější hosté. Změnit blikající skóre 3:2 na světelné tabuli se jim však nepodařilo.
příp., pondělí 3.8.2009
Třinec
Martin
3:2
Zimní stadion Třinec
Třetiny: 2:1, 1:1, 0:0  Branky a nahrávky: 2. Měrka, 11. Toman J., 25. Mičulka (Rufer. Marosz) - 16. Šugar (Kozák), 30. Murček (Obuch). Vyloučení: 6:4 . Využití: 0:0. V oslabení: 0:0 Střely na branku: 26:24 .  
Raszka- Špaček, Gottwald, Chvostek, Pavlík, Toman J., Rajnoch - Pezda, urbaczka, Rufer, Marosz, Mičulka, Bajtek, Hegyi, Toman M., Palička, Měrka, Martyčák, Hamrozi, Samek, Hanus
Volentier - Obuch, Matejka, Tupý, Sluka, Fančovič, Fáber, Šišmič - Kozák, Kováč, Murček, Rechtorík, Boško, Toman, Hús, Sobota, Dunaj, Fujerík, Mazanin, Šugár, Polezelky

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Ze začátku třetiny byla hra v režii Třince. Již ve druhé minutě mohli diváci vidět první gól letošní sezóny z hole Měrky, který po nezdařené střele Rajnocha dorazil po zemi puk do odkryté brány. V čase 7:40 byl potrestán slovenský Šugár a domácí měli šanci zvýšit. Místo toho ujel jeden ze slovenských útočníků sám na třineckou bránu, ale bránu minul. Po návratu došlo ke kolizi dvou hráčů a na trestnou přisedl Murček. Domácí svou dvojnásobnou přesilovou hru ale nevyužili. Hosté se úspěšně ubránili. Pár sekund na to vše napravil Jakub Toman, který zvýšil na 2:0. Další góly do Volentierovy brány se snažili vsítit Gottwald a následně Hegyi, avšak marně. Polezelky se vydal sám do útočné třetiny, ale střela šla vedle. Ve 13. minutě se i hosté dočkali přesilové hry, když byl za držení potrestán třinecký Gottwald. Domácí se ubránili hlavně vyhazováním puku do bezpečí. V 16. minutě po přihrávce Kozáka vsítil Šugar první branku Martina a snížil na 2:1. Hosté jako by ožili a začali hrát daleko agresivněji. V 18. minutě si slovenský útočník spletl dnešní utkání s házenou a puk vhodil za Raszkovy záda rukou, branka uznána nebyla. Martin dohrával s převahou jednoho hráče v poli, výsledek prvního dějství to už neovlivnilo.

Třinec dohrávané oslabení v počátku druhé třetiny ubránil. Palička nepřekonal hostujícího gólmana střelou z blízka. Sobotův samostatný nájezd Raszka vyrazil pryč z brány. Hned na to také Volentiér musel čelit několika střelám domácích. Teprve v 25. minutě překonal brankáře hostí Mičulka, který trpělivě čekal na přihrávku Rufera a Marosze. Odpovědět chtěl Murček, který trefil tvrdou ranou jen hruď třineckého brankáře. Po vyloučení Bajtka a následovně dalšího třineckého hráče se poprvé zapotil v bráně i Raszka. Po chybě Jakuba Tomana nebezpečí domácí brankář odvrátil, ale hned druhá střela Murčeka v 31. minutě skončila v třinecké bráně . Hra se na třineckém ledě vyrovnala. Šance se však neproměňovali ani na jedné straně. V závěru třetiny nechal slovenského brankáře se blýsknout parádní lapačkou Pavlík střelou od modré.

Úvod třetí třetiny patřil ještě Třinci. Hra se probíhala klidnějším tempem. Rozhodčí nechal pár sporných zákroků bez povšimnutí až ve 49. minutě byl poslán na trestnou Marosz. Domácí už nedokázali pořádně vystřelit na soupeřovu bránu. Naopak hosté se hodně snažili o vyrovnání, ale nepomohl jim ani time-out v závěru utkání a třinečtí junioři si tak připsali první vítězství v letošní sezóně.

Ohlasy trenérů

Tibor Daniš (tréner MHC Martin): Na našich hráčích bylo vidět, že mají přílišný respekt ze soupeře, hůře bruslili, chyběl nám rychlý přechod přes střední pásmo, dlouho jsme drželi puk na hokejkách, což využil soupeř na vsítění prvních dvou gólů. Od druhé třetiny se naše hra zlepšila, podařilo se nám vstřelit kontaktní gól a opticky jsme hru s domácím celkem vyrovnali. V závěrečné třetině jsme předvedli pěkný kombinační hokej a kdybychom využili tři samostatné nájezdy, mohli jsme také doufat v úspěšný výsledek. Naši snahu jsme chtěli zvýraznit při závěrečné hře bez brankáře, ale ani při ní se nám už nepodařilo skórovat. Celé utkání jsme odehráli na čtyři komletní formace, což je dobrý vstup do přípravy.