Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Změny v sestavě a drtivá výhra. Byl to skvělý impuls, chválí Nestrašil

26.04.2022 · Daniel Ježek (www.hokej.cz)
Finále se za vyrovnaného stavu vrátilo do Třince, WERK ARENA viděla dosu nejlepší duel letošního play off. Hra v tempu, deset branek, spousta soubojů. Ke spokojenosti drtivé většiny přítomných příznivců zvítězili Oceláři, kteří Spartě nasázeli sedm branek. Třinec je tak jeden krok od mistrovského hattricku.

Po nevydařeném čtvrtém utkání, které Oceláři prohráli 2:5, se na ledě třinecké WERK ARENY objevilo zcela jiné mužstvo. Třinečtí nedali Spartě šanci a vysokým vítězstvím 7:3 získali mistrovský mečbol. „Něco jsme si řekli, pár věcí jsme změnili. Chtěli jsme být o něco aktivnější, jsme rádi, že nám to tam napadalo. Ale chtěli jsme jakoukoliv výhru,“ říká Andrej Nestrašil.

Pro pátý duel kouč Ocelářů Václav Varaďa zasáhl do sestavy a prohodil centry prvních dvou formací. Rozdělena tak byla téměř nerozlučná dvojice Petr Vrána – Martin Růžička, středového útočníka elitní formace hrál Tomáš Marcinko. „Byl to skvělý impuls, který to rozhýbal. Martin Růžička podal super výkon, v těchto utkáních ho vážně potřebujeme. Víme, že bez něj to nevyhrajeme. Takže super,“ chválí Nestrašil.

Martin Růžička v utkání zazářil. Nejproduktivnější Ocelář historie v první dvacetiminutovce vymyslel dvě krásné gólové nahrávky, v prostřední třetině pak sám skóroval, kdy tečoval střelu Mikuláše Zbořila.

Tah dnešního oslavence Varadi vyšel naprosto dokonale. Třetí člen první pětky Marko Daňo vsítil dvě branky. „Marko už v sérii s Vítkovicemi ukázal, že umí dávat velké branky. Dnes to ukázal znovu,“ pokračuje.

Nezměněná naopak zůstala formace bratří Kovařčíků s Andrejem Nestrašilem. Všichni tři zapsali po dva kanadské body. „Já to říkám celou sezónu. S bratry Kovařčíky jsme si sedli jak herně, tak lidsky. To je vždy důležité,“ uvědomuje si Nestrašil.

Jak takové souznění vypadá? „Ať se děje, co se děje, někdy nám to lepí méně, někdy více, tak si napíšeme, jdeme na večeři, sedneme si a vyříkáme si to. Budeme doufat, že nám to tak bude lepit i v dalším utkání,“ dodává.

Dobrý nástup Třince ale zbrzdil kuriózní moment. Tečované nahození Davida Němečka od vlastní branky propadlo Ondřeji Kacetlovi do sítě, Sparta navíc následně šla do vedení. Obhájce titulu to ale nezlomilo. „V kabině jsme si řekli, že to sice byl nešťastný gól, Káca ale dalších čtyřicet pět už v tomto play off chytil,“ upozorňuje Nestrašil.

A má pravdu. Ondřej Kacetl v dosavadním průběhu vyřazovací fáze pochytal 271 střeleckých pokusů soupeře, průměr inkasovaných branek pak stlačil pod hodnotu 1,5 na zápas. Fantom play off 2021 opět podává vynikající výkon.

„Asi bylo na čase, abychom my podrželi jeho. Zaplať pánbůh jsme mu to dnes mohli vrátit,“ dodává třinecký útočník. Oceláři si po delší době opět s chutí zastříleli a sedmi brankami získali finálový mečbol. Ve čtvrtek tak budou moci Slezané zkompletovat mistrovský hattrick.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice