Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Kacetl vynuloval Motor a sám se sérii divil: Asi je dobře bráníme

10.12.2021 · Adam Sušovský
Obdivuhodná série třineckých Ocelářů pokračuje. Hokejisté Českých Budějovic jim nedokázali vstřelit gól už téměř 260 minut, v letošní sezoně v ani jednom ze tří vzájemných zápasů. V pátek se pod to osmnácti zápasy a vůbec prvním čistým kontem v základní části v dresu Třince postaral Ondřej Kacetl.

Jaký je to pocit vychytat v třineckém dresu zase nulu?

Hlavně máme tři body a vítězství, to je první a nejdůležitější věc. Nula je samozřejmě příjemná, ale je to práce celého týmu, který dnes směrem dozadu bránil výborně. 

Během play off jsi šesti nulami přepsal rekord české extraligy, jenže v základní části je tahle nula v Třinci tvá vůbec první. Věděl jsi o tom?

Ne a je to úplně jedno. Důležitá je jen ta výhra. Že tahle nula byla první v základní části mě tolik nebere, vychytal jsem nuly v play off, tam byly důležitější. 

České Budějovice vám nedaly gól už čtyři zápasy, vnímali jste to? 

Vím, že je Mazi (Marek Mazanec) letos už dvakrát vyčapal a teď jsem třetí nulu přidal i já. Je to zajímavé, asi proti nim dobře bráníme. 

Trenér Českých Budějovic Jaroslav Modrý po zápase na to konto řekl, že má Třinec asi kvalitní gólmany. Jak se to poslouchá?

Děkuju za jeho pochvalu, ale budu se opakovat. Je to výkon celého týmů, všech hráčů, bez kterých by brankář nedokázal nic.

Když se ale blížil závěr, časomíru jsi jedním okem sledoval, že? 

Samozřejmě jsem tlačil čas, ať ta nula dopadne. Věděl jsem, že mi kluci budou chtít pomoct k čistému kontu a jsem rád, že se nám to nakonec podařilo.

Ale pro gólmana to nebyl moc snadný zápas, že? Připsal sis jen osmnáct úspěšných zákroků...

Ne, vůbec to nebylo nic lehkého. Byly tam pasáže, kdy na mě nešla žádná střela a musel jsem se koncentrovat na zápas. Pak zase přišla pasáž, kdy měli hned několik střel za sebou, nebo si vytvořili skrumáž před brankou. Hráli jsme i nějaká oslabení, takže jsem měl ten zápas dost rozkouskovaný. 

To vše po zápase s Vítkovicemi, kdy jsi za půlku utkání čelil jen čtyřem střelám soupeře... 

Jo, přesně tak. Proti Vítkovicím mi byla hodně zima, ten zápas byl pro mě hodně dlouhý. Když jsme se s Mazim za stavu 0:3 vystřídali, tak oni už dopředu nehráli vlastně vůbec. 

Jak důležité vítězství je? 

Jeden zápas, který jsme prohráli, nás nemůže položit. Víme, že máme v týmu vnitřní sílu a víme, že zápasy dokážeme vyhrávat, když se soustředímě a děláme to, co dělat máme. 

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice