Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Pereme se, snad se zranění brzy vrátí, řekl Mazanec po prohře s Hradcem

02.11.2021 · Adam Sušovský
Třinecká série vítězství skončila na čísle sedm, Oceláři teprve podruhé v letošní sezoně nebodovali. Na domácím ledě podlehli Mountfieldu HK 0:2, jejich sestavu i dnes kosilo zranění. Zápas nedohrál obránce Tomáš Kundrátek: "Pereme se, snad se někdo brzy uzdraví," řekl brankář Mazanec.

Jak bys zápas zhodnotil? 

Těžce. Bylo to vypjaté utkání, ve kterém se dlouho čekalo na chyby. Bylo to o málo gólech, proto i lehce vynervované. Oba týmy dělaly, co mohly, aby takticky plnily, co musí. Rozhodovaly maličkosti. 

Klíčová byla asi první branka Hradce, pouhých pět desetin před koncem druhé třetiny, že? 

Dusili nás v té přesilovce docela dlouho, skoro minutu. A pak si to krásně nalili. Filip Pavlík má ránu jako z děla, vzal to do branky i s betonem. Moc jsem toho neviděl, snažil jsem se v tu chvíli být co největší, ale neutěsnil jsem mezírku mezi betony. Bohužel jsem puk nezastavil, skončil v brance. 

A že to bylo takhle těsně před sirénou? 

To je jedno, to se stává, takový je přece hokej. 

Hradec Oceláře po většinu zápasů do moc velkých šancí nepouštěl, poznával jsi tým, ze kterého si sem do Třince přišel?

Hrajou letos dobrý hokej, malinko jinak než loni. Rychle a aktivně dopředu, ještě aktivněji dozadu. Stíhají vepředu napadat i vzadu bránit. Postaví se na modrou a plní pokyny, soustředí se na detaily. Hráli i dnes výborně box out před brankou, jejich gólman na všechno viděl. Dobře si nás rozebírali a třeba že jsme se v útočném pásmu drželi na puku, byli jsme jen u mantinelů, protože k brankáři nás nepustili. 

Za stavu 0:0 jsi dlouhým pasem nastartoval Martina Růžičku do šance, ze které vznikl slušný závar, že? 

Bylo to tam takové ošemetné, ani nevím, co se tam přesně dělo. Přece jen na takovou dálku nevidím, ale myslím, že moc nechybělo. S tou přihrávkou jsem čekal. Čekal jsem na chvíli, kdy si někdo do toho prostoru najede a pak jsem tam puk poslal, vyšlo to, ale gól z toho bohužel nebyl. 

Nakonec ti dnes dal gól i Bohumil Jank, bývalý Ocelář, který po zápase říkal, že je s tebou velký kamarád už od dětství...

Trefil to hezky. Dobře si najel na kruh, byl nepokrytej, tak zavřel oči a byla z toho pecka kolem hlavy. Těžko jsem s tím mohl něco dělat, těch pět čísel místa na puk bude nad ramenem vždycky. 

Oceláře před reprezentační přestávkou čekají ještě dva domácí atraktivní zápasy proti Kladnu a Vítkovicím, jak se na ně připravit? 

Musíme zregenerovat a doufat, že se nám někdo vrátí do sestavy. Pereme se teď, co to jde, je to pro nás těžké období. Rveme se, co nám síly stačí. 

Jde početná marodka cítit? 

Dá se říct... Asi hlavně vepředu, v takovém tom klidu v zakončení. Kluci, co tu jsou na výpomoc, ale hrajou výborně, vymlouvat se na to nechci. 

Jenže dnes nedohrál zápas ani Tomáš Kundrátek... 

Nedohrál, ale jak říkám, máme kvalitní posily, které jeho práci zastoupily. 

Přišla prohra, jsi pochopitelně zklamaný. Ale série sedmi zápasu se třemi body v řadě se nakonec dá hodnotit hezky, ne? 

Hezká je, ale dnes to mohlo být klidně osm zápasů. S trochou štěstí, kdyby nám to tam padlo, třeba když jsme trefili tyčku, mohla naše vítězná šňůra klidně pokračovat. Škoda. Mohl to být dnes další urvaný zápas.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice