Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Juniorka smetla Kladno devíti góly!

09.01.2016 · Martina Sikorová
O svém vítězství rozhodli svěřenci trenéra Varadi hned v první třetině, ve které vstřelili pět gólů a nakonec dokráčeli za jasným vítězstvím, k čemuž Ocelářům pomohl i hattrick Miloše Romana. Junioři tak zvládli i třetí domácí zápas v řadě a v tabulce si udrží druhé místo.
32.kolo, sobota 9.1.2016
Třinec
Kladno
9:2
Werk aréna
Třetiny: 5:0, 3:1, 1:1  Branky a nahrávky: 5. Murín (Zahradníček), 6. Petrák (M. Kovařčík, Janiczek), 17. Miloš Roman (Schwarz, Michal Roman), 18. Flok (M. Adámek), 20. Miloš Roman (Hrehorčák, Pisarik), 27. Miloš Roman (Pisarik, Michal Roman), 29. Heider (M. Kovařčík, Zahradníček), 30. Lacka (Schwarz, Stránský), 47. Lorek (Murín, Pisarik) – 25. Patyk (Bunda), 50. Janeček (TS). Rozhodčí: Obadal - Ganger, Konvička. Vyloučení: 3:7, navíc Murín (TRI) 10 minut osobní trest za zásah do oblasti hlavy a krku a za faul Lorka (TRI) nařízeno TS (proměněné). Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 296. Střely na branku: 45:19. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 9:1, 9:2.  
Loubal – Pisarik, Janiczek, Zahradníček, Michal Roman, Stránský, Heider, M. Adámek, Doudera – Schwarz, Petrák, Flok, Hrehorčák, M. Kovařčík, Lacka, Miloš Roman, Murín, Lorek, Pala
Ptáček (21. Blažek) – Havelka, Malý, Chládek, Bunda, Matula – Piovarči, Patyk, Čermák, Borkovec, Havlůj, Keszi, Janeček, Hrabík, Kružík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Oba týmy vstoupily do sobotního utkání aktivně, byli to však Oceláři, kdo se radoval jako první, když v početní výhodě překonal Ptáčka z levého kruhu Matej Murín. Neuběhly ani dvě minuty a skóre na světelné tabuli se měnilo znovu, když střelou mezi betony kladenského gólmana poslal kotouč do sítě Ludvík Petrák. Za hosty poté zahrozil Keszi, jeho povedenou individuální akci ale dokázali zastavit už obránci a Loubal tak ani nemusel zasahovat.

Poslední čtyři minuty úvodní části pak nabídly hned několik branek. Nejprve vyjel zpoza branky na levý kruh Miloš Roman a zamířil do horního růžku kladenské klece, krátce nato překonal Ptáčka Adam Flok a povedený úsek hry z pohledu Ocelářů pak zakončil pouhé čtyři sekundy před koncem první třetiny při hře čtyři na čtyři Miloš Roman prudkou ránou z vrcholku kruhů.

Vstup do prostřední části vyšel lépe Kladnu, když Loubalovi zamířil do sítě puk po nepříliš prudké střele Petra Patyka. Oceláři ale přispěchali s rychlou odpovědí, když v početní výhodě využil přihrávky Pisarika napříč brankovištěm Miloš Roman a zkompletoval tak hattrick a o necelé dvě minuty později pak překonal Blažka, jenž pro druhou třetinu nahradil Ptáčka v brankovišti Kladna, z mezikruží Petr Heider.

Ještě před koncem třicáté minuty už měli Oceláři na svém kontě osm vstřelených branek, když z poměrně velkého úhlu překonal kladenského gólmana Jakub Lacka. Rytíři mohli kontrovat po menším zaváhání Zahradníčka, rána od modré čáry si ale cestu za záda Loubala nenašla.

Po startu závěrečné části pak Oceláři dostali k dispozici krátkou dvojnásobnou početní výhodu, tu ještě sice využít nedokázali, ve hře pět na čtyři už se ale mohli radovat po přesné trefě Jaroslawa Lorka z blízkosti branky. Poslední gól pak padl z nařízeného trestného střílení, ze kterého Loubala překonal Petr Janeček.