Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost má druhou výhru, porazil Litvínov 4:1!

05.03.2015 · Martin Stebel
Rovněž druhé utkání osmifinále play-off staršího dorostu dopadlo pro svěřence Reného Muchy pozitivně. Oceláři po celé utkání diktovali tempo hry a díky kompaktnímu výkonu zdolali litvínovské mladíky výsledkem 4:1. O svém postupu tak mohou rozhodnout už v neděli, kdy nastoupí na ledě severočeského rivala.
OF, čtvrtek 5.3.2015
Třinec
Litvínov
4:1
Werk aréna
Třetiny: 2:0, 1:1, 1:0  Branky a nahrávky: 3. Poruba (Roman), 18. Bartko (Kofroň, Kaukič), 32. Kofroň (TS), 57. Švaňa (Sztwiertnia) - 23. Jícha. Rozhodčí: Šutara - Barteček, Vengřín. Vyloučení: 3:6, navíc za faul Havelky (LIT) nařízeno TS (proměněné). Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 148. Střely na branku: 35:20. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1. Stav série: 2:0. 
Hlaváč – Hrachovský, Valíček, Haman, Radzienciak, Adámek, Imrich, Bartko, Janiczek – Kaukič, Švaňa, Mach, Flok, Hrehorčák, Kofroň, Poruba, Plitko, Bárci, Sztwiertnia, Roman
Sklíba – Balász, Brejžek, Najman, Šíp, Kučera, Urbánek, Brzek, Březák – Pavlíček, Vébr, Drašar, Jícha, Bečvář, Havelka, Reichel, Bárdoš, Helt, Myšák

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Vstup do druhého osmifinále vyšel mnohem lépe Ocelářům, kteří šli už ve třetí minutě utkání do vedení poté, co forhendovou kličkou překonal hostujícího gólmana z brejku Jan Poruba. Následně však mohl z přečíslení vyrovnat Reichel, litvínovský útočník ale svou střelou branku minul.

A tak mohli jít domácí do dvoubrankového vedení. Hrehorčák, který byl po přihrávce Poruby sám před brankou, ale úspěšně zakončit nedokázal. A tak se po dorážce Havelky do odkryté branky litvínovská střídačka radovala z vyrovnání, bránící hráči Třince ale kotouči v cestě za brankovou čáru zabránili.

O chvíli později se tak radovali z gólu třinečtí mladíci. Jan Bartko napřáhl na modré, hostující gólman toho přes blok těl před sebou příliš neviděl a kotouč se tak zastavil až o síť za jeho zády a do kabin tak Oceláři odcházeli s dvoubrankovým vedením.

Krátce po startu druhé periody ale Litvínov snížil, když nahozený kotouč zasunul za záda domácího gólmana Josef Jícha. Chvíli na to mohl vrátit svému týmu dvoubrankový náskok Hrehorčák, který se protáhl až před Sklíbu, zakončit přesně už ale třinecký útočník nedokázal.

Z gólu se Oceláři nemohli radovat ani v početní výhodě, protože Sklíba zastavil sraženou přihrávku přesně na brankové čáře. Poté ale Havelka zahákoval unikajícího Davida Kofroně, který si celou akci zopakoval z nařízeného trestného střílení a z něj překonal Sklíbu pohotovou forhendovou kličkou.

Ještě navýšit náskok svého týmu mohl Sztwiertnia, který byl sám před litvínovskou brankou, třinecký útočník ale příliš dlouho váhal a nakonec poslal kotouč pouze do připraveného gólmana. Snížit mohli litvínovští mladíci v početní výhodě, kdy se na jediného obránce řítila hned trojice hráčů v černožlutých dresech, se střelou Bečváře si ale Hlaváč poradil. Hostující trenéři poté pět sekund před koncem druhé části odvolali Sklíbu z branky, k ohrožení ani jedné branky ale nedošlo.

Ve třetí třetině si zajímavou šanci po návratu z trestné lavice vypracoval Kaukič, jeho první pokus ale Sklíba vyrazil a následně pokryl také pokus o dorážku. Definitivní pojistku na výhru domácích pak přidal Robin Švaňa a na konečném výsledku už nic nezměnil ani závěrečný tlak hostů.

Fotogalerii najdete ZDE.


Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Dnešní utkání bylo vedeno úplně jiným stylem. Dalo se to očekávat, byla to spíše taková taktická bitva, nám pomohlo, že jsme dali první gól. A jsem rád, že když hosté včera nevyužili trestné střílení, tak my jsme ho dneska dali.