Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorostenci dokázali v závěru vyrovnat, nakonec ale nemají ani bod

11.12.2014 · Martina Sikorová
Zápas mezi Oceláři a Vítkovicemi začal lépe pro hosty, kteří se v úvodu druhé periody dostali už do tříbrankového vedení. Třinečtí mladíci dokázali v průběhu utkání stáhnout náskok svého soupeře a v závěru také vyrovnat, následná chyba v obraně je ale stála všechny body. K výhře tak nepomohly ani premiérové góly Matouše Čmiela a Adama Rašky.
22.kolo, čtvrtek 11.12.2014
Třinec
Vítkovice
5:6
WERK ARENA
Třetiny: 0:1, 2:2, 3:3  Branky a nahrávky: 25. Čmiel (Przybyla, Michálek), 32. Raška (Molin, Rufer), 47. Przybyla (Najsar, Hladonik), 56. Przybyla (Najsar, Hladonik), 59. Molin (Raška, Hladonik) – 7. Bílý (Urban), 22. Konečný (Cháňa, Sojka), 23. Pastor (Baláž, Gřesík), 42. Konečný (Cháňa), 54. Baláž (Pastor), 60. Gřesík. Rozhodčí: Lotko - Puczok, Tomis. Vyloučení: 3:6. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 84. Střely na branku: 48:26. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5, 5:5, 5:6.  
Prokop – Klocek, Horák, Radzienciak, Marguš, Krzak, Michálek, Rufer – Najsar, Molin, Raška, Przybyla, Čmiel, Plandor, Tománek, Hladonik
Kardinál – Malík, Bílý, Ficek, Kučera, Juřena, Šulák – Fridrich, Žemba, Konečný, Vondál, Cháňa, Pastor, Baláž, Vícha, Urban, Gřesík, Sojka

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Jako první se v regionálním derby prosadili mladší dorostenci Ostravy, které poslal do vedení Šimon Bílý. Za domácí mohl hned několikrát srovnat Hladonik, největší šance mladého útočníka ale skončila pouze na tyči branky vítkovického celku a do kabin tak odcházeli hosté s jednobrankovým vedením.

To narostlo hned v úvodu druhé dvacetiminutovky, kdy nejprve brankáře s pukem dotlačil za brankovou čáru Viktor Konečný a o necelé dvě minuty později dorazil střelu Baláže Daniel Pastor.

Neuběhlo ani sto dvacet vteřin a z první branky se radovali také Oceláři.Hned ve svém prvním zápase za mladší dorost se prosadil Matouš Čmiel, který využil přesné přihrávky Przybyly a poslal kotouč do odkryté klece.

Třinečtí mladíci poté dostali k dispozici dvojnásobnou přesilovou hru, tu sice nevyužili, v další početní výhodě už se ale prosadit dokázali. Střelu Molina dorazil za brankovou čáru Adam Raška a i u něj se jednalo o premiérový gól v této sezóně.

Vyrovnat mohl o chvíli později Plandor, ten ale v samostatném úniku neuspěl. A gólem neskončilo ani několik slibných šancí nejproduktivnějšího hráče domácího celku, Hladonika.

Také start závěrečné periody vyšel lépe hostujícím hráčům. Do přečíslení se dostala dvojice Cháňa - Viktor Konečný, který dorazil střelu prvně jmenovaného. Oceláři pak opět snižovali v přesilové hře, kdy kotouč za záda Kardinála dotlačil Dan Przybyla.

Z obyčejného nahození na branku se poté Vítkovice dočkaly pátého gólu, to když puk z hole Jozefa Baláže propadl za brankovou čáru. Ale ani tento gól nebyl tím posledním v dnešním utkání. Dan Przybyla byl důrazný na brankovišti a opět snížil na rozdíl jediného gólu.

Ve vlastním oslabení poté mohl rozhodnout Baláž, jeho nájezd ale dokázal Prokop zneškodnit a o chvíli později bylo vyrovnáno, když puk za brankovou čáru procpal Dominik Molin. Zápas ale až do prodloužení nedospěl. Oceláři sice měli velký tlak, zapomněli ale na obranu a z nájezdu rozhodl pět sekund před koncem David Gřesík.