Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorostenci si poradili i s Havířovem!

09.10.2014 · Kamila Schmiedová
V 9. kole ELIOD extraligy změřili mladší dorostenci Ocelářů své síly s havířovským AZetem. Třinečtí mladíci si již od první třetiny začali vypracovávat náskok, na což reagovali domácí až v poslední dvacetiminutovce, kdy snížili na 1:3. Oceláři však přidali ještě jednu branku a odváží si tak zasloužené tři body.
9.kolo, čtvrtek 9.10.2014
Havířov
Třinec
1:4
K&K PNEU arena
Třetiny: 0:1, 0:1, 1:2  Branky a nahrávky: 49. Skalka (Bambula) – 13. Molin (Kalus), 36. Michálek (Najsar, Krzak), 45. Przybyla (Marguš), 51. Hladonik (Kalus). Rozhodčí: Klapetek – Kuchař, Stonavský . Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 17:28. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.  
Dufek – Szturc, Srníček, Ševěček, Teplanský, Pavelek, Piskoř, P. Adámek - Horecký, Ligocký, Piš, Peterek, Juhász, Skalka, Revaj, Bambula, Hýsek, Potočný
Ochman – J. Adámek, Klocek, Horák, Radzienciak, Marguš, Krzak, Michálek - Najsar, Molin, Šulek, Przybyla, Kalus, Tománek, Papaj, Indrst, Hladonik

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Lepší vstup do utkání si připsali domácí hokejisté z Havířova. Ti v úvodních minutách hry sršili elánem a pálili na brankáře Ochmana jeden projektil za druhým. Vůbec největší šanci za Havířov měl v osmé minutě domácí Skalka, ale v dorážce do odkryté branky mu nakonec zabránil obránce Ocelářů.

Od druhé poloviny první třetiny byli na ledě pro změnu lepší hosté z Třince. Ti dokonce jednu ze svých šancí využít dokázali, to když se mezi kruhy zjevil s pukem přesně střílející Dominik Molin. Více toho hosté do konce prvního dějství nestihli, přestože měli ještě několik zajímavých šancí.

První velkou příležitost ve druhé části hry si vytvořili hosté z Třince, kteří se v šestadvacáté minutě dostali ke dvěma nebezpečným dorážkám. Obě ale nakonec brankář Dufek zlikvidoval. V následném přečíslení neuspěli ani domácí hráči, kteří po celou část utkání dopláceli na slabou produktivitu.

Ve 35. minutě si další velký závar opět připsali Oceláři, ale ani tentokrát se proti semknuté obraně Havířova prosadit nedokázali. O minutu později se však skóre zápasu přeci jen muselo měnit, protože střela Jakuba Michálka si našla cestu až do branky mezi rukou a tělem brankáře Azetu. Domácí mohli v závěru druhého dějství alespoň snížit, ale ani v dalším ze svých přečíslení si nepřipsali úspěšnou kombinaci do branky.

Ve stejném tempu pokračovala i třetí část, ve které se hosté prosadili již ve 45. minutě. Dan Przybyla si připsal nejhezčí branku zápasu, když efektivní kličkou obelstil protihráče a skvěle umístěnou střelou do pravého horního růžku branky nedal brankáři Azetu šanci.

Pohodlné vedení Ocelářů dlouho nevydrželo, protože o chvíli později snižoval na rozdíl dvou branek domácí Jan Skalka prosazující se z brankoviště. Více už však Havířovští nestihli a sami nakonec inkasovali ještě jednu branku. V 52. minutě totiž upravoval skóre na konečných 4:1 pro Třinec Jan Hladonik využitou přihrávkou zpoza branky. Oceláři tak potvrdili v Havířově roli favorita zápasu a odvezli si domů všechny tři body.