Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorostenci porazili Přerov 5:1!

04.10.2014 · Martina Sikorová
V rámci osmého kola ELIOD extraligy se na ledě nové třinecké haly utkali mladší dorostenci Ocelářů se Zubry z Přerova. Třinečtí mladíci nakonec dokráčeli za poměrně jasnou výhrou, když se prosadili hned pětkrát, zatímco jejich soupeř jen jednou. Dvěma góly k výhře přispěl Dominik Molin, tři asistence zaznamenal jeho spoluhráč Miloš Roman.
8.kolo, sobota 4.10.2014
Třinec
Přerov
5:1
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 2:0, 2:1  Branky a nahrávky: 18. Molin (Hladonik, Roman), 24. Hladonik (Roman, Molin), 27. Molin (Roman), 41. Papaj (Najsar), 52. Radzienciak (Tománek) – 53. Navrátil (Gábriel, Mlčák). Rozhodčí: Krenželok - Puczok, Beinstein. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 157. Střely na branku: 33:20. Průběh utkání: 5:0, 5:1.  
Prokop – Adámek, Horák, Radzienciak, Marguš, Krzak, Michálek - Najsar, Molin, Šulek, Przybyla, Plandor, Roman, Tománek, Papaj, Hladonik
Matoušek – Gábriel, Mlčák, Pěnčík, Kleiner, Aulehla, Borot, Koudela - Krátký, Raček, Navrátil, Popelka, Hostášek, Lašák, Petráš, Antoníček, Plášek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupili o trochu lépe domácí hráči a mohli se prosadit hned ve druhé minutě, kdy se do samostatného úniku dostal Plandor, přerovský brankář ale dokázal vykopnout puk betonem mimo. Poté se ale hra vyrovnala a i přesto, že oba týmy poměrně často střílely, nebyly to takové pokusy, které by brankáři, ať už na jedné nebo na druhé straně, činily větší problém.

Blízko první branky byl v osmé minutě hostující Aulehla, jenž byl sám před Prokopem, přihrávku ale dostal na brusle a nestihl tak vůbec zakončit. A z první trefy se nemohl radovat ani Roman, jehož střela z mezikruží zamířila pouze do horní tyče. Necelé tři minuty před koncem úvodní periody už se ale Oceláři radovali, po přihrávce Hladonika pálil z mezikruží přesně Dominik Molin.

Druhá dvacetiminutovka odstartovala velkou šancí hostů, Lašák vypálil z prostoru mezi kruhy a Prokop reflexivním zákrokem udržel puk před brankovou čárou. Zubři tedy svou obrovskou příležitost nevyužili a znovu se ukázalo, že otřepané pravidlo nedáš - dostaneš, opravdu platí.

Na opačné straně se do přečíslení dostala dvojice Roman - Hladoník a po přesném pasu prvně jmenovaného se prosadil Jan Hladonik. Uběhly tři minuty a Oceláři se radovali z dalšího úspěšného zásahu, to když se přesnou střelou prosadil autor první branky, Dominik Molin.

Trenér Přerova si poté vyžádal oddechový čas, tlak Třince tím ale příliš neotupil, další gól už ale domácí ve druhé periodě nepřidali. Naopak na druhé straně mohl snížit Petráš, ten ale odkrytou klec o dobrý metr přestřelil.

Závěrečnou periodu zahájila obrovská šance Ocelářů, která nakonec skončila brankou Michala Papaje, který přesně a prudce vypálil z mezikruží. Zubři poté přidali na aktivitě, ale na ledě se oba týmy po většinu času přetahovaly pouze o střední pásmo. Pátou gólovou trefu třineckých mladíků pak přidal po přihrávce Tománka Szymon Radzienciak.

Přerovští hráči se nakonec dočkali alespoň čestného gólu, když v přesilovce prostřelil třineckého brankáře od modré Jakub Navrátil. Zubry tento gól povzbudil, další kotouč už ale Prokop za svá záda nepustil a na konci mohl se svými spoluhráči oslavit zisk dalších bodů do tabulky.