Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

O vítězství rozhodla gólová smršť ve třetí třetině

14.09.2009 · Růžena Raszková
Pro ty, kteří neviděli dnešní utkání na vlastní oči, se může zdát výsledek 6:1 zdánlivě jednoznačný. O výsledku vyrovnaného utkání rozhodla třinecká gólová smršť ve třetí třetině, když se během čtyř minut mladí Oceláři trefili celkem čtyřikrát.
3.kolo, pondělí 14.9.2009
Třinec
Kometa Brno
6:1
Zimní stadion Třinec
Třetiny: 1:0, 1:0, 4:1  Branky a nahrávky: 8. Měrka (Martyčák, Böhm), 37. Orsava (Palička), 51. Toman J. (Pavlík), 52. Kaďorek (Bajtek, J. Toman) 53. Mičulka (Palička), 55. Bajtek (Rufer) - 55. Brzobohatý (Stehlík) . Rozhodčí: Mrkva - Ledere, Gebauer. Vyloučení: 6 : 6, navíc Marosz (TRI) 5 + OK za úder do oblasti krku a hlavy . Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 188. Střely na branku: 26:31. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1 . 
Boška - Rajnoch, Kaďorek, Špaček, Toman J., Pavlík, Hoďa, Chvostek - Hegyi, Mičulka, Bajtek, Böhm, Rufer, Marosz, Měrka, Martyčák J., Palička, Toman M., Orsava, Potoček, Hamrozi
Beláček - Štindl, Zítka, Vozdecký, Lysoň, Hájek, Jáchym - Štěpánek, Sova, Šidák, Hnilička, Stehlík, Daniška, Komínek, Zemánek, Juráň, Brzobohatý, Popolanský, Grmela, Novotný

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do prvního dějství vlétli oceláři jako draci. Brno se z pásma dostalo poprvé až ve čtvrté minutě. V osmé minutě po závaru před brněnskou brankou vystřelil na Beláčka Svatopluk Měrka. Brněnský strážce svatyně měl puk pod kontrolou, bohužel ho neudržel a kotouč projel za brankovou čáru.

Druhá třetina začala vyrovnaně bez výraznějších šancí. Hra začala být plná nepřesností a Brno dostalo na chvíli domácí pod tlak. V 37. minutě Třinec využívá přesilovou hru a Jakub Orsava těsně před brněnskou brankou přehazuje po zemi puk přes Beláčkovu lapačku. V závěru třeniny vytáhli drápky hosté. Jejich nebezpečné střely však ztroskotaly na třinecké obraně a domácím brankáři.

První polovinu závěrečné třetiny jsme na ledě sledovali vyrovnaný souboj obou týmů. Domácí využili dvě po sebou jdoucí přesilové hry, když nejdříve Pavlík našel u pravé tyče Jakuba Tomana a ten se nemýlil. O minutu později Petr Kaďorek od modré smetl všechno co mu stálo v cestě a puk propálil mezi betony Juraje Beláčka. Třinecký brankostroj pokračoval střelou Lukáše Mičulky. Kometa vsítila gól v 55. minutě, když třinecký brankář neudržel kotouč a Michal Brzobohatý skóroval do prázdné třinecké klece. Třinecký stadión čekal na poslední branku utkání jen 21 vteřin, když Filip Bajtek zakončil třineckou gólovou smršť.

Mladí hokejisté z jihomoravské metropole ani přes velký brankový náskok Třince se do konce utkání nevzdávali. Ale skóre na světelné tabuli se již nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (trenér HCO): Jsme rádi za toto vítězství. Chtěl bych poděkovat klukům za skvěle předvedený kolektivní výkon.

Vlastimil Kočí (trenér Komety): V první třetině jsme nevyužili téměř destiminutovou přesilku a to se nám vrátilo. Za stavu 1:0 jsme měli pár šancí. Kdyby nám to tam padlo, zápas by se vyvíjel jinak. Pak jsme dostali čtyři slepené góly a bylo po zápase. Musíme se dát v klidu dohromady a uvidíme.