Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Kapitán Klesla: Steel Cup prověří naše síly!

10.08.2015 · Martin Stebel
Druhý ročník turnaje STEEL CUP zvedne oponu už zítra! Oceláři v otevíracím utkání přivítají v úterý od 17:30 hod. ruský tým Torpedo Nižnij Novgorod. Po pondělním tréninku krátce promluvil na téma turnaje kapitán ROSTISLAV KLESLA.

Rosťo, žádná letní idylka se ve WERK ARENĚ nekoná. Trénink byl v hodně svižném tempu, hlavní kouč Kalous několikrát docela důrazně k týmu promlouval...

Zvýšený hlas během tréninku patří k jeho stylu, což je dobře. Snaží se, abychom pečlivě plnili úkoly, občas opravdu zakřičí, ale to k hokeji patří. Každý trenér má svůj styl práce. Náš chce, abychom dostali co nejrychleji do žil nějaký herní systém, vyžaduje maximální disciplínu. Tak by to mělo fungovat.

Venku stále panují velmi vysoké teploty. Jak se to projevuje na kvalitě místního ledu?

O víkendu se tady konal turnaj dorostenců, proto byl ze začátku led trošku horší, pak se to ale zlepšilo. V těchto letních měsících to je ve všech halách složitější, když jsou venku tak obrovská vedra. Je skvělé, že ve WERK ARENĚ máme klimatizaci, a teplota se dá různě korigovat. Proto pevně doufám, že naši chlapi rolbaři to zvládnou a připraví nám na turnaj dobrý led.



Co mohou příznivci Ocelářů od domácího turnaje očekávat?

Budou to ostřejší zápasy, kdy už budeme téměř v kompletním složení. Rozhodně bude naší snahou tento turnaj vyhrát a zároveň vyzkoušet některé herní varianty pro nadcházející sezonu. Chceme se dostat do stoprocentního tempa. Čekají nás kvalitní soupeři, kteří určitě prověří naše síly.

Hned na úvod vyzvete zřejmě nejsilnějšího rivala - Torpedo Nižnij Novgorod. Podle posledních informací s týmem do Třince přicestovala i hvězdná běloruská bratrská dvojice Andrej a Sergej Kosticynovi. To bude velké lákadlo...

My jsme v přípravě asi třetí týden, oni už jsou zhruba v pátém, proto si myslím, že zápas by měl mít vysoké tempo. Mohla by to být opravdu super podívaná. Věřím, že dorazí hodně lidí, protože jakýkoliv soupeř z KHL má vysokou kvalitu. Zajímavé budou i další zápasy. Košice patří dlouhodobě ke slovenské špičce. K Vítkovicím není třeba moc říkat, ty zápasy jsou vždy hodně vyhecované, většinou vidíme těsné výsledky. Fanoušci se mají nač těšit!