Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Rostislav Klesla: Stále je prostor a čas ke zlepšení!

02.02.2015 · Martin Stebel
Favorit z Třince nepodal v rámci 44. kola Tipsport extraligy proti outsiderovi z Liberce nejlepší výkon, přesto všechny body zůstaly ve WERK ARENĚ. S kapitánem Rostislavem Kleslou byla řeč na toto téma, ale na přetřes přišla i jeho nominace do národního výběru pro dva přípravné duely proti Rusku.

Rosťo, máte tři body, ale asi se shodneme, že výkon Ocelářů měl dnes do optimálního stavu daleko...

Bylo to složité. Liberec chtěl s novým trenérem hrát disciplinovaný hokej, který vychází z dobré taktiky, což plnily všechny čtyři lajny. Ve třetí třetině nás soupeř přehrával, my jsme se snažili hrát dobře směrem dozadu, abychom nedělali chyby a ubojovali to. Liberec dnes hrál velmi dobře a dělal nám problémy, naštěstí to v poslední minutě Polda trefil. Liberec si zasloužil víc než nula bodů, ale takový je hokej. Z takového zápasu ale musíme vzít ponaučení, aby se to příště neopakovalo.

Ve statistice využití přesilovek vám v rámci extraligy stále patří druhé místo, ale dnes jste v tomto ohledu moc nebezpeční nebyli. V čem byl problém?

Byly tam šance, ale střílelo se nepřesně. Jedna věc jsou přesilovky, druhá jsou oslabení. Je špatné, že v poslední době inkasujeme docela často při přesilovkách soupeře. Na tomhle musíme zapracovat, rozebrat si, kde jsou chyby, analyzovat, ze kterých míst dostáváme góly, proč se soupeř dostane tak snadno do naší třetiny. Přesilovky vám mohou zápas vyhrát, ale oslabení vám to zase může prohrát. V poslední fázi sezony bychom měli být lépe sehraní, aby každý přesně věděl, co má dělat.

Spoluhráč Polanský během pozápasového hodnocení mimo jiné upozornil na horší kvalitu ledu...

Na ledě možná bylo víc sněhu než obvykle, ale podmínky byly pro oba týmy stejné. Liberec hrál velmi dobře zezadu, drželi systém, který určil trenér, nepouštěli nás do přečíslení. Myslím si, že náš hlavní problém nebyl led, ale hodně nepříjemný soupeř.


Po nedělním kole máte klubové historické maximum bodů v základní části, navíc se blížíte stobodové hranici...

Máme hodně bodů, což je perfektní, ale pro nás je hlavní, abychom měli ze své hry dobrý pocit. Dnes tomu tak nebylo, ale stále je čas a prostor ke zlepšení. Až před samotným koncem základní části budeme sledovat a přemýšlet, jestli je v našich možnostech nějaký další rekord překonat. Tohle ale není naše priorita.

Změníme téma. Začátkem února bude mít extraliga pauzu, český národní tým čeká dvojzápas proti Rusku i s tvou účastí...

Jedu reprezentovat po delší době, těším se na některé kluky, které uvidím po delší době. Reprezentace je čest, zažiju trochu jiný hokej, jinou úroveň hry. S Ruskem to budou asi kvalitní zápasy, těším se moc.

Do světového šampionátu zbývá už jen několik měsíců. Honí se hlavou myšlenky ohledně účasti na této vrcholné akci?

Přiznám se, že na tohle nemyslím, jsou to hodně předčasné a vzdálené úvahy. Vše závisí od vývoje v NHL, kdo bude ochoten hrát, kdo se naopak omluví. Za sebe mohu říct, že se teď vynasnažím podat maximální výkon, vše další nemohu ovlivnit. Nevím, jaký bude závěr extraligové sezony, jak nám dopadne play-off, jestli budu zdravý.

Z Třince jede reprezentovat také Martin Adamský a Šimon Hrubec, Oceláři tedy budou mít zastoupení na všech postech. To je výborná vizitka extraligového lídra...

Mám radost, že nejedu sám. Áda i Šimon si nominaci zcela určitě zaslouží, oba pracují výborně. Pro náš klub je dobře, že máme v nároďáku zastoupení, je to známka kvality. Věřím, že všichni se ukážeme v nejlepším světle.