Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Rostislav Klesla: Vím, že Třinec je nejlepší volba!

26.06.2014 · Martin Stebel
Hokejový klub z Třince i nadále nepolevuje v intenzivní snaze o stabilizaci kádru. Výsledkem toho je, že Oceláři aktuálně chytili do svých sítí skutečně grandiózní úlovek. Na několik nejbližších sezon se slezskému klubu upsal borec, který má přebohaté zkušenosti z nejkvalitnější hokejové ligy světa - Rostislav Klesla.

Pro novojičínského rodáka rozhodně není třinecké prostředí novinkou. Rovněž v tomto ohledu měl volbu svého příštího zaměstnavatele usnadněnou: "Rozhodování nebylo tak složité, řešily se jen detaily smlouvy. Ve hře sice byly i jiné teoretické varianty, kde bych mohl hrát, ale přesvědčil mě seriozní přístup a férové jednání Třince. Trénoval jsem tady celé léto, znám klub, vím, že se vždy ke mě chovali férově. Dávalo to smysl, abych zde zakotvil. Probral jsem s rodinou všechny možnosti a shodli jsme se na tom, že Třinec bude nejlepší volba," nešetří chválou robustní defenzor, který byl už v roce 2000 draftován klubem Columbus Blue Jackets.



Během své klasické práce před brankou. foto: Marian Ježowicz

Dvaatřicetiletý juniorský mistr světa z roku 2001 kádr Ocelářů nezná pouze z tréninkového procesu. Během zámořského "lock-outu" na podzim roku 2012 hájil právě bíločervené barvy: "Obrovskou výhodou bylo, že jsem tady ve výlukové sezoně hrál, byla to velmi zajímavá zkušenost, otestovat si znovu po delší době evropský led, nebylo snadné se hned adaptovat na širší hřiště. Česká extraliga určitě nemá špatnou úroveň, byl jsem mile překvapen, jak se tady hraje," říká zadák s americkou přezdívkou "Rusty", jenž v ročníku 2012/13 před "znovuoživením" NHL absolvoval v ocelářských barvách 18 zápasů.

V současné době už zcela bez pochyb platí, že třinecké angažmá má v rámci republiky pověst dobré adresy. Tuhle myšlenku ostatně potvrzuje i náš respondent: "Třinec má určitě mezi hokejisty dobrou reputaci. Slyšel jsem od kluků, kteří tady kdysi hráli, že klub plní to, na čem se předem dohodneme. Tohle platilo i během výluky. Od té doby vím, že klub a celé zázemí včetně servisu, funguje na špičkové úrovni. Byl jsem v Třinci maximálně spokojený, tahle organizace šlape velmi dobře, proto určitě nejdu do rizika," hlásí muž, který po dlouhých rocích strávených "za velkou louží", se hodlá usadit a vybudovat rodinné hnízdo v Česku: "Jsem z Nového Jičína, do Třince to je skoro přes kopec, nemusím nikde složitě cestovat."



Gólová radost na ledě brněnské Komety. foto: Lenka Rybaříková

Velezkušený obránce je díky svému tělesnému somatotypu de facto předurčen k přiměřeně tvrdé a kontaktní hře, kterou častokrát efektivně praktikoval i během těžkých soubojů v rámci kanadsko-americké NHL: "Uvidíme, jakou hru po mě trenéři budou vyžadovat, jsem připraven na jakoukoliv roli v týmu. Myslím, že jsem teď v létě kvalitně potrénoval. Suchá příprava pod vedením Sajlerů byla dost náročná a pestrá, což je výborné," akcentuje přínos kondičních trenérů a pokračuje na téma nové arény, kde Slezané už brzy vytvoří čerstvou kapitolu klubových dějin: "V mém rozhodování nehrálo žádnou roli, že letos půjdeme do nové arény. Je to samozřejmě plus, těším se tam, ale měl jsem možnost si zahrát na starém zimáku, a taky tam to bylo moc fajn. Už teď jsem zvědav, jak nám to půjde, protože tento tým musí mít vysoké cíle!"