Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři urvali postup do semifinále!

23.03.2024 · Martina Sikorová
Svěřenci trenéra Reného Muchy mají ve čtvrtfinále hotovo! Postup ve čtvrtém zápase série si mladí Oceláři zajistili díky čtyřgólové třetí třetině, ve které zlomili vyrovnané skóre 2:2.
ČF4, sobota 23.3.2024
Pardubice
Třinec
2:6
enteria arena
Třetiny: 2:1, 0:1, 0:4 

Branky a nahrávky: 2. Pavlata (Herčík, Štěpánek), 20. Kalužík (Štěpánek, Švec) – 2. Holinka (Gerych, Cedzo), 28. Ramik (Cedzo, Haas), 46. Holinka (Gerych, Buják), 54. Šutý (Holinka, Haas), 57. Haas (Ramik), 59. Ramik (Haas, Šutý)

Vyloučení: 5:2 Využití: 1:1 V oslabení: 0:0

Diváci: 150 Střely na branku: 38:44

Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:6

Konečný stav série: 1:3

 
HC Dynamo Pardubice: Batih – Tvrdík, Koudelka, Chabada, Kubánek, Švec, Kaštánek, Hebek – Herčík, Štěpánek, Fiala – Dostál, Jevtěchov, Bartoň – Pavlata, Burda, Kalužík – Helikar, Gromadzki, Jaša
HC Oceláři Třinec: Král – Ošmera, Horváth, Volas, Kurbaka, Blaha, Buják, Pospíšil – Kozlík, Šilar, Sikora – Šutý, Haas, Ramik – Cedzo, Holinka, Gerych – Bartoš, Pánek, Mikula

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Vstup do zápasu neměli třinečtí junioři nejlepší, už ve druhé minutě totiž inkasovali. Po přihrávce Herčíka pálil přesně Dominik Pavlata. Oceláři s odpovědí přispěchali po šesti sekundách. Gerych našel před brankou nehlídaného Miroslava Holinku a ten zařídil bleskové srovnání. Chvíli nato se musel činit hostující brankář Král, který zastavil míchačku Dostála. V samém závěru první části si ovšem Oceláři v oslabení vybrali pořádně smolnou chvilku. Pouhou sekundu před sirénou srazil kotouč za záda vlastního gólmana jeden z bránících hráčů. Gól byl připsán Tadeáši Kalužíkovi.

Po návratu z kabiny se o vyrovnání mohl postarat obránce Blaha, ten ale v pádu přestřelil. Druhé trefy se tak Oceláři dočkali až v přesilovce, na brankovišti si důrazně počínal Michal Ramik. Obrat ve skóre mohl o pár minut později zařídit Holinka, proti jeho zakončení se blýskl pardubický Batih.

Vítězný gól ale na účet Miroslava Holinky nakonec přece jen putoval. V šestačtyřicáté minutě dojel kotouč u zadního mantinelu Gerych a naservíroval ho před branku, kde už číhal právě Holinka. Poté přišly chvíle brankáře Krále. Maskovaný Ocelář nejprve zneškodnil únik Fialy a pak si poradil i s velkým důrazem Pardubic na brankovišti. V čase 53:51 navíc tým uklidnil kapitán Patrik Šutý, který do sítě dopravil odraženou střelu Holinky.

Pardubice tak musely jít do risku v podobě hry bez brankáře, která ale trvala jen něco málo přes půl minuty. Pak se ke kotouči dostal Oskar Haas a střelou ze středního pásma ho doručil do nehlídané klece. V posledních minutách celé série pak Třinec udeřil ještě jednou, dvougólovým střelcem zápasu se stal po úspěšné kličce i Michal Ramik . Oceláři tak po výhře 6:2 získali potřebný třetí bod a mohli oslavit postup do semifinále.