Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci ovládli i čtvrté derby!

28.11.2015 · Martina Sikorová
Oceláři šli proti Vítkovicím do vedení už po třiceti sekundách hry, hosté ale ještě v úvodní části dokázali dvěma góly otočit zápas na svou stranu. Třinečtí dorostenci pak ale v prostřední části vstřelili hned čtyři branky, dostali se tak do pohodlného vedení a to už si pohlídali až do konce.
24.kolo, sobota 28.11.2015
Třinec
Vítkovice
8:3
Werk aréna
Třetiny: 1:2, 4:0, 3:1  Branky a nahrávky: 1. Hrehorčák, 21. Hrehorčák (Valíček, Kvasnica), 25. Plitko (Mach), 27. Kaukič (Hrehorčák, Valíček), 36. Przybyla (Valíček, Papaj), 45. Hrehorčák (Valíček, Kaukič), 54. Kvasnica (Hrehorčák, Mach), 58. Brabec (Hrehorčák) – 12. Toman (Ficek, Baláž), 18. Baláž (Tauwinkl), 59. Slíž (Blaško). Rozhodčí: Trombík - Hlavatý, Řezáč. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 68:25. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 8:2, 8:3.  
Ovčaří – Krzak, Valíček, Klocek, Brabec, Timotej Marguš – Stuchlík, Kaukič, Plitko, Vochozka, Mach, Hrehorčák, Przybyla, Kvasnica, Kalus, Papaj, Najsar, Molin
Daňa (36. Kardinál) – Kaláb, Veřmiřovský, Ficek, Slíž, Malík, Bartek – Gřesík, Tauwinkl, Bernát, Konečný, Šala, Baláž, Richtár, Cháňa, Blaško, Franz, Kosina, Toman

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Svěřenci trenéra Wojnara měli do derby velmi rychlý nástup a už po třiceti odehraných sekundách se mohli Oceláři radovat z prvního úspěchu. Patrik Hrehorčák zavezl kotouč do útočného pásma, sjel s ním až před branku a dostal jej za záda gólmana hostů. Vítkovice mohly srovnat po akci Viktora Konečného, který ovšem svou dobrou příležitost promarnil. Hosté se ale nakonec vyrovnání přece jen dočkali, když v přesilové hře propálil třineckého gólmana Radim Toman.

Po potyčce před brankou Vítkovic pak putovali na trestnou lavici z domácího týmu Patrik Hrehorčák s Michalem Kvasnicou, za hosty Jonáš Franz s Lukášem Slížem, a než se tito hráči vrátili do hry, už Ostravané vedli, když za zády Jakuba Ovčařího skončila střela Jozefa Baláže. Oceláři si sice v závěru třetiny vytvořili tlak v útočném pásmu, vyrovnat se jim už před první sirénou nepodařilo.

Třinečtí dorostenci ale poté znovu předvedli výborný vstup do třetiny. Po faulu na Kryštofa Stuchlíka hráli hráči v bílých dresech v početní výhodě a po přihrávce napříč brankovištěm srovnal Patrik Hrehorčák. Na gól tentokrát domácímu týmu stačilo čtyřiapadesát sekund. O chvilku později už Oceláři vedli, když Daňa překvapil téměř od mantinelu Daniel Plitko.

Dvě minuty nato bylo na třinecké střídačce ještě veseleji, když po dlouhém pobytu v útočném pásmu zametl kotouč do odkryté sítě Lukáš Kaukič. Když pak do vítkovické sítě prošla i střela Michala Kvasnicy z poměrně velkého úhlu, přenechal Matyáš Daňa své místo v brance Tomáši Kardinálovi.

V závěrečné části si jako první vypracoval zajímavou příležitost Vojtěch Brabec, který se prokličkoval od modré čáry až k brance hostů, zakončit přesně se už ale třineckému obránci nepodařilo. O chvilku později měl skvělou šanci Przybyla, jehož střelu do odkryté klece tečoval v početní výhodě vítkovický hráč jen těsně mimo tři tyče. O necelé dvě minuty později se ale domácí dorostenci radovali.

Dlouhou přihrávku Valíčka zpracoval na modré čáře Patrik Hrehorčák, ujel do brejku a přestože byl faulován, dokázal zasunout kotouč do sítě a zkompletovat hattrick. A Patrik Hrehorčák měl prsty také v dalším gólu Třince, když těsně před brankářem procpal kotouč na hůl Michala Kvasnicy, který už zakončoval do odkryté části klece.

Poslední dvě branky pak padly v samotném závěru a oba týmy se o ně rozdělily rovným dílem. Nejprve po přihrávce Patrika Hrehorčáka propálil Kardinála obránce Vojtěch Brabec a o minutu později z takřka totožné pozice uspěl na druhé straně rovněž bek, Lukáš Slíž. Utkání tedy nakonec skončilo jasnou výhrou domácího týmu, který na branku soupeře vyslal neuvěřitelných osmašedesát střel, přičemž třicet dva pokusů mířilo na branku Vítkovic až ve třetí třetině.