Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost veze ze Zlína dva body!

27.11.2015 · Martina Sikorová
Oceláři se ve Zlíně dostali do vedení v samotném závěru úvodní části zásluhou Kryštofa Stuchlíka, ve vlastním oslabení pak třinecké vedení navýšil Lukáš Kaukič, domácí ale dokázali vyrovnat a vítěze tak určily až samostatné nájezdy, ve kterých rozhodl autor druhé branky, Lukáš Kaukič.
23.kolo, pátek 27.11.2015
Zlín
Třinec
2:3sn
PSG Aréna
Třetiny: 0:1, 0:0, 2:1 - 0:0  Branky a nahrávky: 53. Fridrich (Bainar), 56. Dlabaja (Budil, Kotek) - 20. Stuchlík (Hrachovský, Vochozka), 50. Kaukič (Plitko), rozh. nájezd Kaukič. Rozhodčí: Obadal - Valentík, Kučera. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 76. Střely na branku: 29:25. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.  
Huf - Padrnos, Gába, Jenáček, Budil, Kowalczyk, Fridrich - Fryšara, Václavek, Mikulec, Chytil, Kočica, Dvořáček, Bainar, Hefka, Kotek, Kenša, Dlabaja
Loubal - Hrachovský, Krzak, Valíček, G. Radzienciak, Brabec, Timotej Marguš, Imrich - Stuchlík, Kaukič, Plitko, Vochozka, Mach, Przybyla, Kvasnica, Kalus, Najsar, Molin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Hned úvod zápasu naznačil, že proti sobě nastoupily top týmy. Předvedené hře chybělo snad jen více gólů, protože rychlé bruslení, šance, pohotové zákroky brankářů i urputný taktický boj oba celky nabídly. Zlínští dostali ve dvanácté minutě zajímavou příležitost v podobě přesilové hry, ovšem v tu chvíli se předvedla zejména obrana hostů, která si s početní nevýhodou poradila výborně.

Změna skóre nakonec přeci jen přišla, a to ve chvíli, kdy už to možná ani nikdo neočekával. Dvacet vteřin před koncem třetiny vyrazil zlínský brankář Daniel Huf střelu od modré čáry jen před sebe, načež nikým nehlídaný Kryštof Stuchlík poslal puk do odkryté branky a svůj Třinec do vedení. O osmnáct vteřin později – tedy opravdu těsně před přestávkou – se naopak domácí gólman vytáhl, když dobrým zákrokem zastavil jednoho z Ocelářů v samostatném úniku.

Do prostřední části domácí hokejisté takřka vletěli. Ve snaze o rychlé vyrovnání ostřelovali třineckého Matěje Loubala ze všech stran, ale stále se jim nedařilo najít skulinku v jeho postoji. Nepomohly jim k tomu ani dvě přesilovky. Zejména v té druhé se Loubal předvedl, neboť skvěle zastavil střílejícího Daniela Dlabaju a chytil ještě několik dalších gólových šancí.

Ve druhé polovině třetiny hosté vyrovnali hru a místy byli i nebezpečnějším týmem na ledě. Brankář Daniel Huf si nemohl stěžovat na nedostatek práce, ovšem veškerou třineckou nálož zvládl. Pomohli mu také obránci před ním, kteří zodpovědně bránili. Zlínu se díky tomu podařilo přestát i oslabení chvilku před druhou přestávkou.

Třetí třetina svým průběhem zápas velmi okořenila. V padesáté minutě využil třinecký Lukáš Kaukič chyby soupeře, ve vlastním oslabení ujel domácí obraně a s přehledem překonal Hufa. V té chvíli se zdálo, že si Oceláři jdou pro tři body, zlínský celek však inkasovaná branka nesložila. Naopak. Hráči ve žlutých dresech vyšroubovali svou aktivitu na maximum a tlačili soupeře v útočném pásmu.

V třiapadesáté minutě mladí ševci přeci jen protrhli střeleckou smůlu a snížili. Zdeněk Fridrich napřáhl na modré čáře a jeho rána si našla cestu až do sítě. O necelé tři minuty později vyrovnal na 2:2 Daniel Dlabaja. Domácí kapitán si najel před Loubala a jemnou tečí šikovně usměrnil do sítě střelu Radima Budila. Utkání, v němž dlouho Třinec vedl, tak nakonec dospělo do prodloužení.

Pětiminutový hrací čas navíc ovšem nepřinesl rozuzlení. Zlín si v něm dokonce zahrál přesilovou hru, ale ocelářská obrana své defenzivní úkoly zvládla. Napínavý duel proto rozhodly až samostatné nájezdy, respektive jejich poslední série. Za stavu 1:1 trefil zlínský Filip Chytil tyč, zatímco třinecký Lukáš Kaukič si položil Hufa na led a chytře nasměroval puk mezi jeho betony.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (HC PSG Zlín): Viděli jsme vynikající extraligové utkání. Myslím, že kdo přišel, neprohloupil. V utkání bylo všechno – nasazení, souboje, střelba. Když jsme věřili, že bychom mohli vyrovnat, zkomplikovali jsme si situaci inkasovaným gólem v přesilovce. Ale na konci se k nám zas přiklonilo štěstí. Zápas nedopadl úplně tak, jak jsme chtěli, ovšem hráče jsme pochválili, protože takto si představujeme, aby hráli.

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): První třetinu jsme na soupeře vletěli. Málo jsme se však tlačili do brány, a proto to skončilo 1:0. V prostřední části se kvůli našim faulům hra vyrovnala. Posledních deset minut třetí třetiny byl Zlín lepší a zaslouženě vyrovnal. V nájezdech už rozhodují dovednosti a dneska jsme byli šťastnější my.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice