Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorostenci smetli Vsetín sedmi góly

01.09.2015 · Martina Sikorová
Vítězný vstup do letošního ročníku ELIOD extraligy zaznamenali mladší dorostenci. V úvodní třetině sice vstřelili Oceláři jen jeden gól, v dalším průběhu hry pak ale přidali dalších šest branek, zatímco sami inkasovali pouze jedinkrát. V utkání řádila především trojice Peterek - Raška - Indrst, která dohromady nasbírala třináct kanadských bodů.
1.kolo, úterý 1.9.2015
Třinec
Vsetín
7:1
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 3:0, 3:1  Branky a nahrávky: 13. Indrst (Peterek, Raška), 21. Indrst (Peterek, Raška), 30. Korčák (Michálek, Indrst), 40. Peterek (Raška, Indrst), 48. Peterek (Raška, Indrst), 58. Tobiáš Marguš, 60. Korčák (Tobiáš Marguš) – 41. Klímek (Půček, Paroušek). Rozhodčí: Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 101. Střely na branku: 32:22. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 7:1.  
Ochman – Bulava, Patlevič, Konderla, Srníček, Homola, Michálek, S. Radzienciak – Raška, Pszczolka, Tobiáš Marguš, Plandor, Peterek, Tománek, Korčák, Indrst, Mikler, Rybnikár
Chrástecký – Mikulenčák, Ondračka, Vávra, Kamas – Rusler, Šánek, Klímek, Cabák, Zetocha, Weintritt, Andris, Paroušek, Žabčík, Matiaško, Pírek, Půček, Brodek, Štědrý, Paťava, Lobodowski

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Hned v úvodu zápasu nabídli Oceláři svému soupeři početní výhodu a vsetínští hráči v ní dokázali zahrozit, po závaru před Ochmanem se o dorážku pokoušelo hned několik hráčů, bránící hráči Třince ale dokázali kotouč ve všech případech zastavit. Na druhé straně mohl chvíli nato dorážet Tománek, ten se však ke kotouči vůbec nedostal a znovu tak hrozili mladíci z Lapače, Klímek ale ve své šanci napálil pouze boční tyč.

Následně už se však z první úspěšné akce radovali Oceláři, když po přihrávce Peterka zamířil přesně Filip Indrst. Vstřelená branka třinecké mladíky vybudila k větší aktivitě a Chrástecký tak musel ve své brance likvidovat hned několik nebezpečných pokusů, do konce úvodní části však dokázal svou klec ubránit. Pár sekund před sirénou ještě zahrozili hráči Vsetína, nahození Klímka ale v brankovišti nikdo z jeho spoluhráčů tečovat nedokázal.

V prostřední dvacetiminutovce diváci ve WERK ARENĚ na gól příliš dlouho nečekali. Peterkův únik ještě gólem neskončil, o chvíli později ale stejný hráč poslal kotouč na hůl Filipa Indrsta, který přidal svůj druhý gól. Jen o pár sekund později mohli hosté ze Vsetína snížit, nahození Brodka ale hráči v zeleném za záda Ochmana usměrnit nedokázali. A tak se znovu radovali Oceláři poté, co v brankovišti dokázal dostat kotouč do sítě Ivan Korčák.

Krátce nato hledal Peterka před odkrytou klecí Raška, svému spoluhráči ale nakonec nedokázal přihrát a celá akce tak vyšla do ztracena. O vzruch na druhé straně se následně postaral Štědrý, který byl velmi blízko dorážce do prázdné branky, ještě před tím, než se ale ke kotouči stihl vsetínský útočník dostat, byl poslán k zemi Radzienciakem. Poslední gól v této třetině pak padl jen osmnáct sekund před jejím koncem po přesně mířené střele Jonáše Peterka.

Vstup do závěrečné části vyšel mnohem lépe hráčům z Lapače a už po třiceti odehraných sekundách mohli vsetínští mladíci oslavit první, jak se ale později ukázalo, také poslední gól v síti Ochmana. Po přihrávce Půška zamířil do třinecké sítě Daniel Klímek a snížil tak na rozdíl tří branek. První úspěch vybudil hostující mladíky k větší aktivitě, další šance už ale proměnit v gól nedokázali.

Pokud se Oceláři mohli v zápase na něco spolehnout, byla to především první útočná lajna, která zařídila také pátý gól v síti Chrásteckého, když po přihrávce Rašky usměrnil kotouč mezi betony vsetínského gólmana Jonáš Peterek. Následně si Oceláři vytvořili několik dalších slibných šancí, za zmínku tak stojí zejména střela Rašky, která ale skončila pouze na tyči.

Poslední dva góly pak padly jen krátce před koncem utkání, nejprve se ke střele z blízkosti hostující branky dostal Tobiáš Marguš a stejný hráč poté nahrál Ivanu Korčákovi, který už neměl problém trefit odkrytou klec.

Ohlasy trenérů

Jiří Raszka (HC Oceláři Třinec): Dneska kluci konečně hráli to, co jsme po nich vyžadovali - aktivně jsme napadali, moc jsme soupeře nenechávali rozehrávat. K tomu jsme přidali i jednoduchost v zakončení, kluci se tlačili do brány a hodně stříleli. Napadalo nám to tam a bylo dobré, že jsme Vsetínu rychle odskočili, protože to byl houževnatý soupeř, vůbec nehrál špatně. Za stavu 3:0 jsme přestali hrát a oni zase začali kousat, tam nám pomohla branka do šatny na 4:0. Kluky upozorňujeme, že musí hrát celou dobu, pak do třetí třetiny vstoupíme laxně a necháme si hned dát branku. Naštěstí nás podržel gólman a odehráli jsme to celkem v pohodě. Výborně zahrála první pětka, ale musím pochválit celý mančaft za zodpovědný přístup, je to výborný start do sezóny.
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice