Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Potlesk ve stoje! Starší dorost Ocelářů má mistrovský titul!

02.04.2015 · Martin Stebel
Fantazie! Třinecký mládežnický hokej slaví významný úspěch. Starší dorost dokázal zvítězit v rozhodujícím utkání finálové série s Hradcem Králové 3:1, celkově svého rivala zdolal 2:1 na zápasy. Svěřenci trenéra Reného Muchy tak po triumfu v základní části potvrdili roli favorita a získali zlaté medaile. Obrovská gratulace, kluci!
F, čtvrtek 2.4.2015
Třinec
Hradec Králové
3:1
Werk aréna
Třetiny: 0:1, 2:0, 1:0  Branky a nahrávky: 29. Doudera (Janiczek, Hrehorčák), 33. Stuchlík (Hrehorčák, Kaukič), 52. Sztwiertnia (Švaňa, Mach) - 9. Hnik (Zahradník, Chalupa). Rozhodčí: Mikula, Hradil - Tošenovjan, Vengřín. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1406. Střely na branku: 41:26. Průběh utkání: 0:1, 3:1. Konečný stav série: 2:1. 
Hlaváč – Haman, Doudera, Michal Roman, Adámek, Bartko, Janiczek – Stuchlík, Kaukič, Švaňa, Mach, Flok, Hrehorčák, Kofroň, Hladonik, Plitko, Jašek, Sztwiertnia, Miloš Roman
Groh – Havránek, Lier, Kynčl, Hronek, Hroudný, Veselý – Exner, Matouš, Zahradník, Hofman, Hnik, Matějček, Hidveghy, Chalupa, Pavlík, Moník, Hejna

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do první velké šance se mohl v posledním utkání letošního ročníku RAKO extraligy dostat Švaňa, dříve než domácí útočník byl ale u kotouče hradecký mladík, který tak zamezil brejku již zmíněného hráče. Chvíli na to byl na druhé straně v dobré pozici Matějček, ten ale nedokázal vystřelit a Hlaváč nemusel vůbec zasahovat.

V sedmé minutě jsme poté viděli šance na obou stranách. Flok ale poslal svou dorážku těsně mimo tři tyče a následně pak Lvi v přečíslení branku přestřelili. Poté už se ale hosté radovali, když po přistrčení Zahradníka poslal kotouč do odkryté klece František Hnik a na střídačce Lvů tak mohli oslavit první, ale jak se později ukázalo, také poslední gól.

Vstřelená branka hosty povzbudila a třinecký gólman se tak musel mít na pozoru hned o pár minut později, Zahradník ale nedokázal svůj samostatný nájezd zakončit a puk tak prolétl pouze nad horní tyčí. Krátce před koncem úvodní třetiny pak mohlo být vyrovnáno, Janiczek ale poslal svoji střelu pouze do tyče a do kabin tak odcházeli spokojenější Lvi.

Prostřední dvacetiminutovku odstartovala další šance aktivního Zahradníka, který se rázem ocitl sám před třineckou brankou, s jeho střelou i následnou dorážkou si však dokázal Hlaváč poradit a následně se nemohl radovat ani Matouš z brejku. A protože Lvi své šance nevyužili, bylo po akci mladíků v bílých dresech vyrovnáno, když se z vrcholku kruhů trefil přesně Lukáš Doudera.

O čtyři minuty později se diváci ve WERK ARENĚ radovali podruhé. Kryštof Stuchlík napřáhl na levém kruhu a kotouč z jeho hole skončil znovu až za brankovou čárou. Hosté si poté vytvořili hned několik dobrých šancí v početní výhodě, žádnou z nich ale využít nedokázali a do šatny tak tentokrát odcházeli spokojenější Oceláři.

Třetí třetina zpočátku příliš vyložených šancí nepřinesla. Za zmínku však stojí střela Hroudného, která prolétla jen těsně kolem tyče třinecké branky. Zato na druhé straně byli Oceláři úspěšnější a po závaru v brankovišti dotlačil kotouč do sítě Eryk Sztwiertnia. Stejný hráč pak mohl přidat definitivní pojistku, z mezikruží ale zamířil třinecký útočník tentokrát pouze do spojnice tyčí.

Závěrečné minuty utkání poté zpestřil pěstní souboj mezi Jaškem a Hejnou, ve kterém si lépe počínal domácí útočník. A protože nic dalšího už se na ledě nestalo, mohli třinečtí mladíci začít slavit zisk mistrovského titulu.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Museli jsme opustit naši starou arénu a přestěhovat se tady, což byla komplikace, ale kluci potvrdili, že tady byl obrovský týmový duch. Úvodní třetina nebyla špatná, soupeř dal gól z jedné šance, kterou si myslím ani nevytvořil sám, ale bylo to po naší nedůraznosti v rohu obranného pásma. Poté jsme byli rádi, že padl celkem rychle vyrovnávací gól, kdyby se šlo i do třetí části za stavu 0:1, určitě by utkání vypadalo jinak.

Jiří Slabý (Královští lvi Hradec Králové): Začátek zápasu jsme zvládali dobře, dostali jsme se do vedení 1:0 a hráli to, co chtěli. Ve druhé třetině jsme dostali dva góly po chybách, které neměly být. Naopak jsme si vytvořili minimálně tři gólovky, které jsme nedali, a to rozhodlo zápas. Soupeře to dostalo na koně, my jsme pomalu přestávali jako by věřit. Kluci bojovali do konce, ale síla už tam tolik nebyla. Dneska to vyšlo domácím, je potřeba jim pogratulovat.