Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorostenci končí v semifinále

20.03.2015 · Martina Sikorová
Ve druhém utkání semifinále museli třinečtí mladíci vyhrát, aby si udrželi naději pro postup do dalšího kola, to se jim ale nepodařilo. Hosté si v průběhu zápasu vypracovali tříbrankový náskok, na což Oceláři reagovali až v závěrečné minutě. Posledním úspěšným střelcem letošní sezóny se stal kapitán Jan Hladonik.
SF, pátek 20.3.2015
Třinec
Kometa Brno
1:3
Werk aréna
Třetiny: 0:2, 0:1, 1:0  Branky a nahrávky: 60. Hladonik - 8. Süss (Gajarský), 16. Jeřábek (Mikyska, Škvrně), 23. M. Novák (Svoboda). Rozhodčí: Šeděnka - Chamrád, Krakovčík. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 109. Střely na branku: 37:33. Průběh utkání: 0:3, 1:3. Konečný stav série: 0:2. 
Ochman (23. Prokop) - Adámek, Klocek, Radzienciak, Marguš, Krzak, Michálek, Rufer - Najsar, Molin, Raška, Przybyla, Kalus, Hrehorčák, Plandor, Roman, Papaj, Hladonik
Dostál - Jeřábek, Zábranský, Kučera, Král, Vašíček, Mikyska - Novák, Gajarský, Škvrně, Krejčí, Matula, Süss, Svoboda, Kunc, Čajkovič, Nečas

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Druhý semifinálový zápas odstartoval samostatným únikem Nečase, z něj ale brněnský útočník na Ochmana vyzrát nedokázal. Krátce na to se mohl prosadit Najsar, domácí útočník ale kotouč netrefil a k dorážce do odkryté klece se tak vůbec nedostal.

A tak se z první branky radovala přece jen Kometa. Gajarský dojel jako první nahozený kotouč a zpoza branky jej přihrál na hůl Jana Süsse, který se nemýlil.

Vyrovnat mohli třinečtí mladíci v přesilové hře, Kalus se ale ke střele do odkryté klece dostal až příliš pozdě a Hrehorčák o chvíli později napálil pouze levou tyč Dostálovy branky. Nevyužité šance mohly domácí mrzet o to víc, že o chvíli později svou početní výhodu využila Kometa po dorážce Romana Jeřábka.

Ze druhé periody neuběhly ani tři minuty a hosté se opět prosadili, nutno poznamenat, že pod tuto branku se výrazně podepsal jeden z rozhodčích. Ochman vyjel daleko ze své branky rozehrát před unikajícím hráčem Komety, což se mu podařilo, jeden z čárových rozhodčí poté přerušil hru, Matěj Novák zamířil pod horní tyč opuštěné klece a rozhodčí gól uznal. Po této situaci se třinečtí trenéři rozhodli ke střídání a mezi tři tyče se postavil Oskar Prokop.

Snížit mohli třinečtí mladíci po závaru, který vznikl před Dostálem po střele Przybyly, dostrkat kotouč za čáru ale Oceláři nedokázali. Následně se radovat nemohl ani Molin, který z velkého úhlu nezamířil přesně do odkryté branky a na druhé straně pak Matula trefil pouze spojnici tyčí. Gólem pak neskončil ani brejk Hrehorčáka, před kterým odpálil kotouč do bezpečí Dostál.

Do třetí části vstoupili aktivněji Oceláři, které ale opět výrazně trápila přesnost v zakončení vypracovaných šancí. A z gólu se tak nemohl radovat ani Hrehorčák, který za brankovou čáru nedostal ani jeden z mnoha svých střeleckých pokusů. Definitivní pojistku na výhru hostů mohl přidat Matula, který ale svůj brejk neproměnil.

Oceláři poté sice dokázali skórovat ve vlastním oslabení, když kotouč za záda Dostála procpal Jan Hladonik, tato sezóna ale pro třinecké mladíky končí.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice