Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost si poradil s Havířovem!

21.11.2014 · Kamila Schmiedová
V rámci 23. kola RAKO extraligy staršího dorostu se na domácím ledě střetli třinečtí mladíci s havířovským AZetem. Skóre sice otevřel soupeř, Oceláři ale dokázali vývoj utkání zcela otočit a zvítězit se čtyřbrankovým rozdílem. Do tabulky si tak třinečtí mladíci připíší další tři body.
23., pátek 21.11.2014
Třinec
Havířov
6:2
Werk aréna
Třetiny: 0:1, 4:1, 2:0  Branky a nahrávky: 22. Mach (Kofroň), 24. Stuchlík (Janiczek), 36. Mach (Adámek, Haman), 39. Flok (Hladonik), 44. Kalus (Kaukič, Mach), 56. Radzienciak (Mach, Kaukič) – 14. Peterka (Macuh), 37. Kurovský (Mrowiec) . Rozhodčí: Jeřábek – Barteček, Vengřín. Vyloučení: 5:6, navíc Murín (TRI) - 10 minut osobní trest za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 154. Střely na branku: 63:17. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 6:2.  
Hlaváč – Hrachovský, Haman, Radzienciak, Adámek, Imrich, Bartko, Janiczek – Stuchlík, Kaukič, Švaňa, Mach, Flok, Hladonik, Kofroň, Murín, Kalus, Sztwiertnia, Roman
Gerža – Srníček, Trombik, Frojda, Dudek, Hudeček, Kiss, Mrowiec – Wróbel, Stružík, Langer, Peterka, Hendrych, Kurovský, Němec, Macuh, Kosina, Cihlář

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina zápasu mezi Třincem a Havířovem přinesla vyrovnaný úvod utkání. V deváté minutě se poprvé vylučovalo na straně domácích, o dvě minuty později si Havířov zahrál dvojnásobnou početní výhodu. Tu sice hosté nevyužili, další přesilovou hru už ale ano.

Před domácí brankou byl velký závar, toho využil Lukáš Peterka a poslal kotouč nad ramenem gólmana do sítě. Následovala velká šance Ocelářů na vyrovnání, když Kaukič zachytil přihrávku a z dobré pozice před brankou mohl střílet do odkryté klece, tu ale o kousek minul.

Přesilovou hru využili hned v úvodu druhé periody také domácí, zužitkovali svůj tlak a připsali si tak svůj první gól v utkání, když kotouč za záda Gerži poslal Matěj Mach. O necelé tři minuty později se Třinec dostal do vedení.

Janiczek zatáhl kotouč podél mantinelu a poslal ho do prostoru před brankou. Tam si sjel Kryštof Stuchlík a nasměroval ho přímo do branky. Další gól pak padl až v šestatřicáté minutě, kdy Matěj Mach získal kotouč již ve středním pásmu, přejel s ním až před branku a bez problémů ho uklidil za gólmanova záda.

Minutu na to ale Havířov snižoval, před branku se dostal nehlídaný Daniel Kurovský a tečoval kotouč za brankovou čáru. Do konce této periody si však své dvoubrankové vedení vzali třinečtí dorostenci zpět, když kotouč do hostující branky poslal Adam Flok.

Třetí část už si pak Oceláři pohlídali. Neuběhly ani čtyři minuty ze závěrečné periody a Třinečtí se znovu radovali. Po delší kombinaci putoval kotouč na hůl Macha, ten poslal pas na Kaukiče, odražený kotouč poté zachytil před brankou Jan Kalus a zakončil tak jeho dlouhou cestu střelou mezi tři tyče.

Během zbývajících minut padla už jen jedna branka, pět minut před koncem utkání uzavřel gólový účet Grzegorz Radzienciak .

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice