Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci přestříleli Porubu!

24.10.2014 · Kamila Schmiedová
K dalšímu kolu RAKO extraligy dnes zavítali Oceláři na led Poruby, kde si už v první třetině vytvořili tříbrankový náskok, ve zbývajících periodách se prosadili ještě šestkrát, přičemž sami inkasovali pouze dvě branky. Dvěma brankami a třemi asistencemi se pod výhru podepsal Patrik Hrehorčák, stejný počet branek a jednu asistenci pak zaznamenal Marian Adámek.
15., pátek 24.10.2014
Poruba
Třinec
2:9
Třetiny: 0:2, 1:5, 1:2  Branky a nahrávky: 40. Olšr (Irgl, Konvička), 47. Horvát (Nardelli, Boháč) – 3. Hrehorčák, 11. Bartko (Poruba, Stuchlík), 24. Kofroň (Hrehorčák), 33. Hrehorčák (Adámek, Kofroň), 35. Adámek (Hrehorčák), 37. Bárci (Mach, Sztwiertnia), 38. Adámek (Roman, Kofroň), 49. Roman (Hrehorčák), 49. Poruba (Stuchlík). Rozhodčí: Klapetek – Jureček, Rychlý. Vyloučení: 3:5, navíc za faul Bijoty (POR) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 17:52. Průběh utkání: 0:7, 2:7, 2:9.  
Bayer (38. Škoda) – Olšr, Bijota, Skokan, Šustala, Široký, Boháč, Pažický, Prokeš, Konvička, Prepsl - Csabala, Malát, Stach, Dohnal, Nardelli, Bialoň, Žídek, Horvát, Irgl, Korec
Loubal – Hrachovský, Valíček, Haman, Radzienciak, Adámek, Bartko, Janiczek – Stuchlík, Hladonik, Mach, Flok, Hrehorčák, Kofroň, Poruba, Bárci, Sztwiertnia, Roman

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Zpočátku létal kotouč z jedné strany na druhou a oba týmy měly problém si jej udržet na holích. Jako první se do branky trefil Patrik Hrehorčák, jenž dal první gól bekhendem nad Bayerovo rameno. Poruba se po celou dobu snažila stav utkání vyrovnat.

Pokusil se o to také porubský kapitán Horvát, jeho pokus se však nezdařil. V půli úvodní třetiny inkasoval Bayer podruhé, tentokrát z hole Jana Bartka. Domácí nedokázali v první třetině stav snížit a ani neproměnili přesilovou hru.

Třinec začal potvrzovat svou roli favorita nejen dnešního utkání, ale také celé extraligy staršího dorostu. Během čtrnácti minut dokázali hosté skórovat celkem pětkrát. První branka prostřední třetiny padla velice nešťastně. Byl to v podstatě vlastní gól Lukáše Horváta a branka tak byla připsána poslednímu třineckému hráči, který se dotkl kotouče, což byl David Kofroň.

Další gól padl v přesilové hře, kdy si trest odpykával Žídek. Ten byl na trestné lavici sotva pár vteřin, když se za Bayerova záda trefil Patrik Hrehorčák. Poté branky padaly doslova jako po másle. Nejdříve Bayer inkasoval z hole Mariana Adámka, posléze od Radima Bárciho a nakonec znovu od Mariana Adámka.

Porubský gólman Bayer se po sedmé brance odebral na střídačku a vystřídal jej poté Marcel Škoda, který do konce třetiny neinkasoval. Zato Loubal ke konci třetiny ano. Po nahrávkách Konvičky a Irgla se do klece trefil Jan Olšr.

<>Poslední třetina byla na branky o něco chudší, ovšem o šance nebyla nouze. Jen kdyby byly proměněny. Nedařilo se totiž ani domácím ani hostům. Poruba předvedla svou sílu v přesilovce pět na tři, kdy po výtečné souhře padla druhá domácí branka. Po sérii přesných nahrávek se do klece trefil Lukáš Horvát.

Bylo však jasné, že by se musel stát zázrak, aby domácí dotáhli výsledek. Navíc Třinec přidal další dvě branky, které padly jen pár sekund po sobě. Postarali se o ně Miloš Roman a po něm Jan Poruba.

Ohlasy trenérů

Petr Rambousek (HC RT TORAX Poruba): Přijel k nám lídr soutěže a chtěli jsme dát příležitost širokému kádru i Sebastianovi Bayerovi v brance. Víme, že na Třinec nemáme, takže jsme to museli v průběhu utkání stáhnout jen na tři lajny. Na čtyři lajny nám to totiž vůbec nešlo. Bylo pár světlých momentů, ale soupeř je technicky vybavený, je rychlejší a důraznější, takže se nám opět kupily obrovské individuální chyby, kterých se hráči dopouštěli. Prioritní je teď pro nás zítřejší utkání ve Vsetíně.

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Myslím si, že domácí do utkání nastoupili se zbytečným respektem a usnadnili nám tak začátek utkání. Když jsme se dostali do brankového vedení, tak už to vypadalo, že se utkání oboustranně dohrává. Mrzí mne naše chyby, kdy jsme se zbytečně dostali dvakrát do třech a tím se mohli domácí vrátit do hry, ale naštěstí využili jen jednu tuto přesilovku, což už bylo za rozhodnutého stavu. Těšíme se už na zítřejší utkání v Havířově.