Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorost vítězí po přestřelce nad Zlínem!

07.09.2014 · Martina Sikorová
Ke druhému zápasu ELIOD extraligy zavítali na led třinecké Werk arény mladší dorostenci Zlína. Zápas se ve druhé třetině proměnil doslova v přestřelku, z níž nakonec jako vítězové vyšli Oceláři, kteří svému soupeři nasázeli osm branek. Hattrickem a třemi asistencemi se pod vítězství podepsal Patrik Hrehorčák a pět bodů zaznamenal Miloš Roman.
2.kolo, neděle 7.9.2014
Třinec
Zlín
8:4
Werk aréna
Třetiny: 2:1, 4:3, 2:0  Branky a nahrávky: 10. Przybyla (Hrehorčák, Roman), 15. Kalus (Hrehorčák), 26. Najsar (Tománek, Papaj), 30. Hrehorčák (Roman, Kalus), 36. Roman (Hrehorčák), 40. Hrehorčák (Roman), 51. Roman, 56. Hrehorčák (Hladonik, Przybyla) – 18. Chytil (Dvořáček, Václavek), 27. Kočica (Dobiáš, Pröschl), 33. Kowalczyk, 37. Chytil (Václavek, Jenáček). Rozhodčí: Lotko - Puczok, Ganger. Vyloučení: 4:4. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 368. Střely na branku: 44:30. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4, 8:4.  
Prokop – Marguš, Krzak, Klocek, Adámek, Michálek, Radzienciak - Šulek, Hrehorčák, Hladonik, Molin, Papaj, Roman, Kalus, Przybyla, Najsar, Tománek, Raček, Plandor
Huf – Jenáček, Gába, Klauda, Kowalczyk, Marek, Vítek, Dřímal, Hamrlík - Chytil, Hefka, Sedlák, Václavek, Dobiáš, Kristek, Sedláček, Fajkus, Pröschl, Blažek, Kočica, Dvořáček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Oceláři vstoupili do zápasu velmi aktivně a hosté mohli inkasovat gól hned z první akce, střela Molina však nakonec branku Zlína těsně minula. O pár minut později neuspěl ani Roman, ale i tady stačilo jen několik centimetrů k tomu, aby puk zamířil za záda Hufa. A gólem neskončil ani únik Hrehorčáka, jehož střela zamířila do horní tyčky.

Třinecký útočník byl ale při svém zakončení seknut a domácí tak dostali k dispozici první přesilovou hru a tuto výhodu dokázali přetavit v úvodní branku utkání. Povedenou kombinaci po ose Hrehorčák - Roman nakonec zakončil střílející Dan Przybyla.

Inkasovaná branka vybudila zlínské Berany k větší aktivitě, ale všechny pokusy končily u připraveného gólmana domácích. Z dalšího gólu se tak radovali opět Oceláři, to když se až před Hufa prokličkoval Jan Kalus a překonal zlínského brankáře podruhé. O chvíli později ale zlínští hráči dokázali snížit.

Prokop sice nejprve helmou vyrazil střelu Dvořáčka, na dorážku Filipa Chytila už ale reagovat nedokázal. Zlínští hráči pak mohli do konce první třetiny i vyrovnat, další puk už ale za svá záda domácí gólman nepustil.

Druhá část odstartovala akcí Patrika Hrehorčáka, který se prokličkoval až před branku hostů, puk pak ale poslal pouze do připraveného brankáře. Další dobrou příležitost si třinečtí mladíci vypracovali o chvíli později, Kalus už ale na dorážku do odkryté klece nedosáhl.

Pak už se ale hráči s dráčkem na prsou radovali. Tománek našel přihrávkou zpoza branky Reného Najsara a ten prostřelil hostujícího gólmana. Neuběhla ani minuta a ze stejné akce se prosadili i zlínští Berani. Dobiáš nahrál před branku Jonáši Kočicovi a ten poslal puk za záda Prokopa.

Poté ale nabídli hráči Zlína domácím mladíkům dvojnásobnou početní výhodu a Oceláři tuto výhodu dokázali proměnit v další gól. Po přihrávce Kaluse mohl střílet Roman, ten ale celou akci vyšperkoval přesným pasem přes brankoviště na hůl Patrika Hrehorčáka a tomu už stačilo jen poslat puk do prázdné branky.

Ale ani toto dvoubrankové vedení Ocelářům příliš dlouho nevydrželo, to když nahození od modré čáry v podání Daniela Kowalczyka propadlo Prokopovi za brankovou čáru. Dvoubrankový rozdíl si ale třinečtí mladíci vzali rychle zpět - po přihrávce Hrehorčáka se prosadil Miloš Roman.

O necelé dvě minuty později to ale bylo zase jen o gól. Filip Chytil obdržel přihrávku před třineckou branku a poslal puk do sítě. Odpověď Ocelářů na sebe nenechala dlouho čekat a Patrik Hrehorčák z levého kruhu prostřelil vše, co mu stálo v cestě a stanovil tak skóre na 6:4 po dvou třetinách.

V závěrečné dvacetiminutovce jsme pak sledovali poměrně vyrovnanou partii a oba týmy si vytvářely méně šancí než v divoké druhé třetině. Za zmínku stojí prudká střela Gáby od modré, tento pokus ale skončil v náručí připraveného Prokopa. Na druhé straně ohrozil zlínskou branku Przybyla, ale kotouč z jeho hole zamířil do lapačky zlínského gólmana.

Ve třetí třetině padl gól až po deseti minutách hry a opět se z branky radovali Oceláři. Přesnou střelou nedal Miloš Roman Hufovi žádnou šanci. A když pak o pár minut později na druhé straně zastavil puk před brankovou čárou po střele Dvořáčka domácí brankář, bylo o vítězi téměř rozhodnuto.

Konečné skóre ustanovil dnes velmi produktivní Patrik Hrehorčák, který dorazil do branky střelu Hladonika a završil tak hattrick. Stejný hráč pak mohl hostujícího brankáře překonat ještě několikrát, ale další puk už do konce utkání do branky neprošel.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Velmi kvalitní utkání, zatím asi nejlepší, co jsme hráli. Rychlé nasazení z obou stran. Hodně nám pomohli Patrik Hrehorčák a Miloš Roman, kteří přišli ze staršího dorostu. Prakticky rozhodli zápas, ale ostatní se potom přidali a bylo to kvalitně od všech čtyř pětek odehrané.

Tomáš Valášek (PSG Zlín): Zasloužené vítězství Třince, který nás přehrával. Byli rychlejší, bojovnější, měli víc střel. V podstatě, i když jsme se dvě třetiny drželi na dostřel jedné branky, tak si myslím, že jsme dneska neměli šanci.