Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři neuspěli ani na ledě Slavie

17.10.2014 · Martina Sikorová
Šňůru šesti venkovních zápasů dnes Oceláři zakončili na ledě pražské Slavie, kde se sice zásluhou Michala Kovařčíka dostali brzy do vedení, další góly už ale třinečtí mladíci nepřidali a svému soupeři nakonec podlehli 1:3. Další zápasy sehrají junioři Třince příští pátek a sobotu na svém ledě, kdy vyzvou juniorské celky Liberce a Mladé Boleslavi.
18.kolo, pátek 17.10.2014
Slavia Praha
Třinec
3:1
Třetiny: 0:1, 1:0, 2:0  Branky a nahrávky: 36. Andres (Procházka, Saňa), 45. Tejral (Novák, Kasala), 51. Hlinka (Drahorád) – 2. M. Kovařčík (Pisarik). Rozhodčí: Bejček – Marek, Rybáček. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 28:30. Průběh utkání: 0:1, 3:1.  
Č. Novák – Vala, M. Novák, Saňa, Havelka, Drahorád, Kottek – Červený, Šmerha, Kasala, Nestrašil, Fortelka, Ječný, Vyskočil, Tejral, Hlinka, Procházka, Andres, Furch
Svoboda – Pisarik, Heider, Bednárik, Stránský, Roman, Matyáš, Doudera, Zahradníček – Franek, Kofroň, O. Kovařčík, Severa, Petrák, Bednář, Pala, Fejko, Christov, Jaroš, M. Kovařčík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do utkání osmnáctého kola extraligy juniorů vstoupili lépe hosté z Třince. Díky přesilové hře se ani ne po dvou minutách ujali vedení. Slávisté pozapomněli na Michala Kovařčíka, který se nerozmýšlel a z pravého kruhu poslal kotouč o břevno do branky.

Sešívaní se poté dostali do hry poměrně brzo a od úvodu druhého dějství si vypracovávali i více zajímavých příležitostí. Za svoji aktivitu a touhu po dobrém výsledku byli odměněni v šestatřicáté minutě, kdy sice pálil Procházka o kousek vedle, puk se však od zadního mantinelu odrazil přesně na hůl Tomáše Andrese, který svým premiérovým zásahem v letošní sezóně srovnal skóre.

Postupem času si červenobílí získávali i herní převahu, kterou nakonec i využili. V přesilové hře se na startu třetí periody zdálo, že Kasala o kotouč zřejmě přijde, na poslední chvíli ale ještě nahrál na modrou Marku Novákovi, což se později ukázalo jako klíčové.

Obránce v sešívaném dresu totiž okamžitě vypálil a Petr Tejral ještě dokázal pohotovou tečí mírně změnit dráhu střely, a tak Svoboda nestihl zakročit.

V polovině poslední dvacetiminutovky zachytil Drahorád puk se štěstím v útočné třetině a intuitivně nahrál křížně Filipu Hlinkovi, který se tak rázem ocitl nikým nechráněný v pravém kruhu, odkud mířil přesně ke vzdálenější tyči. Svým gólem tak pojistil výhru slávistů nad Oceláři, kterým v závěru nepomohla ani hra bez gólmana.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (HC Slavia Praha): Koncentrovaným výkonem jsme dnešní duel zvládli. Jediný gól jsme dostali hned na začátku ve vlastním oslabení, pak jsme ale proměnili dvě přesilovky. S výkonem jsme spokojený a doufám, že budeme pokračovat tak, jak jsme dneska hráli.

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Z naší strany jsme neodehráli dobré utkání. Nedohrávali jsme všechny soupeře, dělali jsme zbytečné chyby v obraně.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice