Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorost pokračuje na vítězné vlně!

16.03.2014 · Kamila Schmiedová
Poslední zápas základní části ELIOD extraligy mladšího dorostu se na domácím ledě utkali Oceláři se Vsetínem. Domácí si v první třetině nastřádali hned čtyři branky, což hosté snižovali na stav 4:1. Druhá perioda se dařila více Vsetínu, který si vybojoval dva góly.V poslední ještě Třinec navyšoval a zápas tak skončil za stavu 7:3
36.kolo, neděle 16.3.2014
Třinec
Vsetín
7:3
Třetiny: 4:1, 0:2, 3:0  Branky a nahrávky: 10. Przbyla (Molin), 11. Hladoník (Kaukič, Rufer), 11. Valíček, 14. Plitko, 42. Molin, 43. Kalus (Kaukič), 56. Imrich (Najsar) – 17. Kovář (Kostka), 26. Šarman, 35. Koňařík (Kašpar). Rozhodčí: Lotko Lukáš - Stonawski Martin, Tomis René. Vyloučení: 1:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 94. Střely na branku: 44:23. Průběh utkání: 4:0, 4:3, 7:3.  
Ovčaří (Prokop) – Imrich, Marguš, Krzak, Rufer, Krása, Valíček – Najsar, Molin, Plitko, Kaukič, Przybyla, Veselý, Kalus, Matějka, Papaj, Hladonik
Sachr (Herman) – Weintritt Jiří, Kašpar, Augustin, Krůžela, Kollár, Kostka, Ševčík – Koňařík, Šarman, Janošek, Hrňa, Gharibyar, Weintritt Michal, Kovář, Čechmánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Už od úvodních sekund bylo jasné, že Oceláři nehodlají polevovat ve svých útočných snahách a brankář Sachr se musel v brance Vsetína hodně ohánět. Zpočátku ale dopláceli domácí mladíci na nepřesnost v zakončení. Nádhernou akcí předvedl třinecký Matějka, který prokličkoval mezi obranou hostů, ale vsetínského brankáře nepřekonal. První gól tak padl až v následující přesilové hře, kdy se Danu Przybylovi podařilo nadvakrát dorazit puk za záda Sachra. Minutu na to se domácí hráči radovali podruhé. Kaukič sice svůj samostatný nájezd neproměnil, ale vsetínský gólman neměl puk pod kontrolou a po dorážce Jana Hladonika ho mohl lovit ze své sítě. Časomíra stihla odečíst pouhých třicet sekund a skóre na světelné tabuli se měnilo znovu. Střela od modré v podání Martina Valíčka. Ani toto vedení však třineckým mladíkům nestačilo. Ze samostatného úniku se dokázal prosadit Daniel Plitko.. Druhá přesilovka už však mladíkům s dráčkem na prsou nevyšla, navíc v ní sami inkasovali gól z hole Davida Kováře. Hosty tento gól nabudil, ale do konce třetiny se už skóre neměnilo.

Ve druhé dvacetiminutovce už jsme sledovali poměrně vyrovnanou hru. Hostům se povedlo snížit na rozdíl dvou branek ve dvacáté páté minutě, kdy střelou mezi betony proměnil Daniel Šarman nařízené trestné střílení. A poměrně rychle mohli hráči Vsetína vstřelit kontaktní gól, ale Ovčaří dokázal zabránit hned několika dorážkám. Ve třicáté první minutě se domácí radovali z gólu, který ale podle rozhodčího nebyl uznán. Do akce se pak pustil Vsetín, jehož první pokus na holi Augustina Patrika nebyl úspěšný. Ten se jim vydařil o tři minuty později, kdy se do přečíslení hnali hned tři hráči, puk se ale dostal k Michalu Koňaříkovi , a ten snížil na rozdíl jediné branky. Do konce třetiny byly aktivnější vsetínští, žádné další změny to ale nepřineslo.


Poslední periodu si zřejmě Oceláři nechtěli jen tak nechat ujít, a proto nastoupili s mnohem větším nábojem. To ukázala i čtyřicátá druhá minuta, Molin Dominik dostal puk mezi kruhy a brankáře prostřelil. To jim nestačilo a o minutu později vrací svému týmy po přihrávce Kaukiče tříbrankové vedení Jan Kalus. Ani po těchto dvou brankách domácí nepolevovali a tlačili soupeře v jejich obranném pásmu. Ten si místo odpovědi přichystal dva vyloučení, které Třinci dali další šance, ale žádná z nich nebyla proměněna. To se změnilo až čtyři minuty před koncem, kdy domácí ještě navyšovali na konečných 7:3. Mezi chumlem před bránou se kotouč dostal na modrou k Ondřeji Imrichovi, který svou přízemní střelou trefil bránu. Domácí tedy svůj poslední zápas základní části zakončují další výhrou.

Ohlasy trenérů

Mgr. Vlastimil Wojnar, HC Oceláři Třinec:Vítězství je 7:3, to je jasné. Zápas se pohyboval ve velkých vlnovkách, protože vedeme 4:1, rázem je to 4:3, najednou odskočíme na 7:3. Nejsme schopni se udržet v koncentraci celých šedesát minut. Oni hrají dvacet minut, potom mají deset minut úplně hluchých a pak zase hrají třicet minut. Ale ta kvalita je prostě na naší straně a Vsetín tady přijel vyloženě na výlet, na poslední zápas. Přijeli si to užít a ještě nám to tady celkem zkomplikovali. Ale třetí třetina se zase vrátila do normálu a třemi brankami jsme odskočili a je z toho jasný výsledek.