Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Sledujte juniory Ocelářů na mistrovství světa klubů v Soči!

21.08.2018 · Klub
Po fenomenálním 3. místě v minulém ročníku se dostalo mladým Ocelářům výjimečné pocty. Už podruhé za sebou reprezentují Českou republiku na mistrovství světa klubů v Rusku. Turnaj se letos koná v olympijském městě Soči, kam přijely ty nejlepší hokejové kluby v kategorii juniorů.

V otevíracím utkání skupinové fáze se třinečtí hokejisté utkali s úřadujícím švédským mistrem tamní nejvyšší juniorské soutěže. Týmu HV 71 sice podlehli vysoko 2:7, ovšem konečný výsledek je výrazně poznamenán výpadkem ve druhé třetině, kdy svěřenci Vlastimila Wojnara inkasovali v rozmezí pěti minut hned čtyři góly.

„V úvodním utkání skupiny se ukázalo, že švédský juniorský hokej momentálně vládne v Evropě. Hráči HV 71 prokázali obrovskou kvalitu na jejich straně, co se týká pohybu, taktiky i zakončení. Z naší strany tam byly výpadky a určitě jsem čekal víc od kluků z Frýdku. V globálu si myslím, že 2:7 je až moc kruté, protože jsme dvakrát jeli sami na bránu a měli jsme šance v přesilovkách, které jsme neproměnili. Chyběla už jen finální přihrávka nebo lepší myšlenka při zakončení,“ hodnotí Wojnar.

Mladí Oceláři narazí dále ve skupině na mistra Švýcarska HC Davos, a také EC Red Bull Salzburg, který na turnaj dorazil s věkově suverénně nejvyspělejším týmem. Kouč třineckých juniorů, který získal před rokem v Rusku se svým týmem bronzové medaile, pohlíží na soupeře následovně: „Se Salzburgem se možná budeme utkávat v naší extralize juniorů, ale pozor! I když u nás na rakouský hokej pohlížíme pořád trochu s despektem, tak toto je naprosto špičkový, dá se říct výběrový, evropský tým se spoustou cizinců (Rusů, Švédů a Finů), takže to bude nesmírně těžký soupeř. A s Davosem už máme jednu zkušenost. Loni jsme ho vyřadili v semifinále. Určitě se budeme snažit zlepšit náš výkon z prvního zápasu. Musíme se vyvarovat chyb, které jsme v něm napáchali. Na turnajích této úrovně se chyby trestají. Každé pokažené střídání je průser. Jestli chceme dál hrát o semifinále, musíme vyhrát!“ burcuje Vlastimil Wojnar.

Zápasy mladých Ocelářů můžete sledovat také prostřednictvím videopřenosů online!

21.8. v 14:00 h. SELČ - HC Oceláři Třinec vs. HC Davos ZDE
23.8. v 14:00 h. SELČ - HC Oceláři Třinec vs. EC Red Bull Salzburg ZDE

Děkujeme Moravskoslezskému kraji za poskytnutí dotace v celkové výši 115.000 Kč.

Tato částka pomohla pokrýt náklady spojené s přepravou juniorského mužstva do místa konání turnaje v ruském Soči.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice