Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceloví junioři přetlačili soupeře z Vítkovic

10.12.2010 · Daniel Ježek
V dalším kole juniorské Noen extraligy proti sobě nastoupily celky z Třince a Vítkovic. Po velmi vyrovnaném průběhu hry si tři body do tabulky připíší třinečtí junioři, kteří dvěma brankami v závěrečné části rozhodli o osudu utkání.
36.kolo, pátek 10.12.2010
Třinec
Vítkovice
3:1
Třetiny: 0:0, 1:1, 2:0  Branky a nahrávky: 27. Řezáč (Roupec), 52. Deveri (Roupec, Matuš), 60. Rufer - 28. Slovák (Kolouch, Walker). Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 215. Střely na branku: 31:38. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.  
Kotrla - Pavlík, Rajnoch, Sochora, Bumbál, Toman, Roupec, Burzala, Bezuška - Bajtek, Deveri, Řezáč, Hegyi, Faksa, Rapáč, Matuš, Kajaba, Rufer
Bartošák - Pavelka, Kovář, Hruzík, Klimíček, Prokop, Žvatora - Vrána, Řehák, Šebesta, Richter, Galajda, Slovák, Walker, Kolouch, Mareček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina utkání mezi Třincem a Vítkovicemi přinesla vcelku svižný a atraktivní hokej, kterému k dokonalosti chyběla jen jediná věc, góly. Ačkoli se útočníci obou mužstev hodně snažili, překážkou jim byli skvěle chytající gólmani. První větší šance se odehrála v osmé minutě. Bartošák jen vyrazil pokus jednoho z domácích útočníků na volného Deveriho. Tomu se ale neodařilo trefit neposedný kousek černé pryže, a tak se skóre zápasu neměnilo. V pozdějším průběhu hry si oba celky vypracovávali stále více šancí. Největší měli hosté a to v 18. minutě. Po rychlém protiútoku se puk zastavil pár centimetrů od brankové čáry, kde jej přikryl výborně chytající Kotrla. V závěrečné minutě ještě dostali domácí možnost první přesilovky, ve které si dokázali vytvořit tlak, brankáře hostů ale překonat nedokázali.

Druhá třetina už nějaké ty góly přeci jen přinesla. Nejprve se do přečíslení dva na jednoho dostali hostující hráči. Celou akci vyřešil perfektním obranným zákrokem Filip Pavlík, který tak nedovolil hostům otevřít skóre. V 26. minutě si na tresnou lavici šel sednout Burzala a hostům se tak naskytla možnost přesilovky. Byli to ale domácí, kteří dokázali udeřit. Ve vlastním oslabení se do úniku dostal Petr Řezáč, který nic nevymýšlel a dobře umístěnou střelou otevřel skóre zápasu. Vedení domácích však nemělo dlouhého trvání, jelikož již za třicet vteřin bylo vyrovnáno. Postaral se o to Petr Slovák, který zakončil přesilovkovou akci útočné pětky hostujícího celku. Po vyrovnání opět začali dominovat oba gólmani, ani jednomu z celků se nepodařilo najít recept na vstřelení vedoucí branky. A tak šly oba celky do kabin za nerozhodného stavu.

Závěrečná část se nesla v zcela identickém duchu jako část úvodní. Oba celky se snažily dostat před brankáře, gólmani ale dominovali. Největší šanci první desetiminutovky měl na své hokejce Radek Faksa, který se dostal za obranu hostů. Ve finální pasáži jej zastavil jeden z hostujících beků, a tak se skóre neměnilo. Co se nepodařilo Faksovi, podařilo se po uplynutí 50. minuty. Oba celky v té době hrály ve čtyřech, když se na modré napřáhl David Roupec. Do jeho střely ještě stačil vložit hůl Danko Deveri, který tak překlonil misky vah na stranu domácích. Hosté se ještě v závěru utkání pokusili něco s výsledkem udělat. Jejich snaha byla navíc umocněna hrou bez brankáře. Obrana domácích ale pracovala na jedničku. Tečku za celým zápasem udělal Adam Rufer, který své nahození z poloviny kluziště umístil do opuštěné svatyně hostů. Oceláři si tedy do tabulky připsali cenné tři body.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (Oceláři Třinec):Bylo to těžké utkání, jelikož jsme měli hodně zraněných. Kluci to ale zvládli, hráli zodpovědně a zaslouženě vyhráli.

Jakub Petr (Vítkovice Steel): Dneska jsme přijeli s minimálním počtem hráčů, ale to nesnižuje výkon Třince. My jsme s vyjímkou první třetiny nehráli optimálně a Třinec zaslouženě vyhrál.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec