Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři přehráli Slavii 4:2

26.11.2010 · Daniel Ježek
Další kolo juniorské Noen extraligy přineslo souboj celků z Třince a Slavie Praha. Od úvodního buly hýřili větší aktivitou hráči Třince, kteří si po čtyřiceti minutách vybudovali rozhodující náskok. Svěřenci J. Juříka a A. Macha tak odčinili říjnovou porážku na ledě dnešního soupeře.
21.kolo, pátek 26.11.2010
Třinec
Slavia Praha
4:2
Třetiny: 3:1, 1:1, 0:0  Branky a nahrávky: 9. Marosz (Řezáč, Kaďorek), 17. Marosz (Bajtek, Pavlík), 20. Hegyi (Rapáč), 35. Deveri (Kajaba) - 4. Krejčí (Klhůfek), 28. Hellar. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 48. Střely na branku: 31:23. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.  
Sklenář - Pavlík, Rajnoch, Bumbál, Toman, Kaďorek, Roupec, Burzala, Bezuška - Bajtek, Deveri, Marosz, Sochora, Řezáč, Hegyi, Faksa, Repáč, Kajaba, Matuš
Dlouhý - Příhoda, Jaškin, Jeník, Okuliar, Barák, Krejčí, Semrád, Vogel - Hrouda, Muller, Mertl, Hellar, Mavrojanidis, Slavíček, Koubek, Wszolek, Klhůfek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do utkání vlétli s velkou aktivitou domácí, kterým se dařilo držet svého soupeře pod tlakem. Nedostatkem však byly střelecké pokusy, a tak se brankář hostů příliš ohánět nemusel. A to se taky domácím vymstilo. Ve čtvrté minutě totiž domácí obraně ujel Daniel Krejčí, který tak otevřel skóre utkání. I po inkasované brance byla patrná větší aktivita na holích Třince, tentokráte už s gólovým koncem. V osmé minutě vyrovnal v přesilové hře Rostislav Marosz, který zakončil akci celé přesilovkové formace. Poté nastal menší gólový půst, který přerušil v 17. minutě opět Rostislav Marosz, který vsítil vedoucí branku z rychlého protiútoku. Ze strany domácích to v první třetině nebylo vše. Patnáct vteřin před vypršením dvaceti minut se po chybě jednoho z hostujících beků dostal k puku Dominik Hegyi, který svým blafákem nedal brankáři Slavie sebemenší šanci. Do šaten šli tedy ve veselejší náladě hráči Třince.

Také prostřední část byla v režii domácího celku, jako první se ale prosadili opět hosté. Domácí byli ještě po přesilovce orientovaní na útočení, když se z trestné lavice vrátil Michal Hellar, který obral třineckého beka o puk a z bezprostřední blízkosti propálil po druhé brankáře Třince. Vstřelená branky nalila hostům do žil chuť drát se do zakončení a nechybělo mnoho a výsledek by byl srovnán. To by ale v brance domácích nesměl stát Jiří Sklenář. Nejprve se mu podařilo zastavit pokus Slavíčka, později si poradil se střelou Mavrojanidise i následnou dorážkou Jaškina. Zákonitě tedy přišel trest. Necelých pět minut před druhou sirénou se k puku v skrumáži před hostující brankou dostal Danko Deveri, kterému se podařilo dotlačit kotouč po čtvrté za záda gólmana Dlouhého.

Závěrečná část už pro oko diváka nebyla tak zajímavá, jako předchozích čtyřicet minut. Většinu herního času se hrálo na území mezi modrými čarami, ojedinělé výpady likvidovali výborně chytající brankáři obou celků. Za zmínku stojí však akce z 48. minuty, když se zcela osamocen před Sklenářem zjevil Martin Wszolek. Tomu se ale nepodařilo usměrnit puk za Sklenářova záda, a tak se skóre utkání neměnilo. Šanci zkompletovat hattrick dostal ještě čtyři minuty před koncem Rostislav Marosz. Ten ale nedokázal zachytit pas svého spoluhráče. Do konce zápasu se již nic podstatného nestalo, a tak si Oceláři z Třince připsali na své konto tři body.

Ohlasy trenérů

Aleš Mach (Oceláři Třinec): Z naší strany to bylo podařené utkání. Celý tým dobře šlapal, hráči do toho vložili srdíčko. Za dnešní výkon si zaslouží pochvalu. S výsledkem i s hrou celého mužstva jsme spokojeni.

Jan Čachotský (Slavia Praha): Dnešní zápas jsme si prohráli sami. S předváděnou hrou a výsledkem nejsme vůbec spokojeni. Nevím, co bych k tomu dodal.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec