Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři vydřeli v Liberci dva body

19.11.2010 · Daniel Ježek, Petr Schultz
Ke svému dalšímu utkání zajížděli třinečtí junioři na sever Čech. Svěřenci trenéra Jiřího Juříka nakonec po dramatické koncovce urvali dva body, když vyhráli v nastaveném čase. O vítězství se hlavně zasloužilo duo Herman - Rufer, které zařídilo všechny branky Ocelářů.
19.kolo, pátek 19.11.2010
Liberec
Třinec
2:3p
Třetiny: 0:0, 1:1, 1:1 - 0:1  Branky a nahrávky: 35. Bulíř (Jonák, Karlík), 44. Bittner (Valášek, Mulač) - 32. Rufer (Kaďorek, Herman), 48. Rufer (Pavlík, Herman), 63. Herman (Rufer). Vyloučení: 9:8, navíc Bajtek (TRI) 10 min OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.  
Alexa - Kraus, Šimek, Lacek, Dám, Říha, Pánek, Karlík, Sobotka - Jánošík, Kouřil, Bulíř, Kedršt, Skalický, Valášek, Mulač, Miškovský, Jonák, Morong, Bittner, Maďar
Sklenář - Pavlík, Sochora, Toman, Kaďorek, Roupec, Burzala, Bezuška - Bajtek, Deveri, Řezač, Hegyi, Herman, Rapáč, Kajaba, Číhal, Rufer

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Liberec přivítal v devatenáctém kole Noen Extraligy juniorů hráče Třince a byli to právě hosté, kteří byli v úvodu jasně lepším týmem. Po necelých dvaceti vteřinách se už poprvé mohlo měnit skóre, ale Řeháč s Rapáčem zakončili svou akci 2 na 1 těsně nad. O pět minut později vyslal Kajaba pěkným pasem mezi nohama Karlíka Bajteka, ale ten sám tváří v tvář zasunul puk pouze pod libereckého Alexu. V desáté minutě se lavička hostů poprvé radovala, ale bylo to jen na pár vteřin. Hegyi zakončil pěknou akci Rapáče mezi betony severočeského gólmana, jenže kotouč podle brankového sudího nepřešel červenou čárou.

První vážnější šanci Bílých Tygrů měl na svědomí až v polovině třetiny Kedršt, který dostal perfektní pas na hranici brankoviště, bohužel pro domácí nepochopitelně neprostřelil ležícího brankáře Sklenáře. Tutovka Liberci vlila novou energii do žil a modrobílí měli k dispozici dvě přesilové hry 5 na 3, jenže ani jednu nezužitkovali. Při početní výhodě jednoho muže v poli předvedl nevídané sólo přes celé hřiště Bulíř a jen špatné zakončení ho obralo o gól. Na druhé straně zase nepřesně zakončoval Řezáč, který se snažil trefit pravý horní růžek podještěské branky, a do šaten se tak šlo za stavu 0:0.

Druhou periodu nakously lépe šelmy, ale Sklenář si poradil s dvěma dobrými šancemi Jánošíka a Kedršta. Hostující první vážnější šance v prostředním dějství přišla ve čtyřiadvacáté minutě, kdy Rapáč nahrával zpoza branky Bajtekovi, ten ale poslal puk těsně vedle pravé liberecké tyče.

Na první branku se tak muselo čekat až do času 31:42 a jako první skórovali hosté. Kaďourek zatáhl puk za branku, zadovkou našel před Alexou tísněného Adama Rufera, který bekhendem pověsil puk pod víko – 0:1. Srovnáno ale bylo o necelé tři minuty později, kdy na trestné dřepěl právě autor nahrávky na první branku. Puku se na vrcholu kruhů ujal Michal Bulíř a svou dělovkou málem protrhl síť – 1:1. Oceláře mohl poslat do opětovného vedení Rapáč, ale Alexa v důležité fázi zápasu podržel svůj mančaft. Trenér Haken raději na tlak Třince zareagoval oddechovým časem a Liberecké to probralo, jenže bez gólového efektu.

Sotva začala poslední dvacetiminutovka, protáhl se Jonák kolem Roupece a jen faul slezského hráče ho zastavil od vedoucí branky. Bílí Tygři se ale branky na 2:1 přeci jen dočkali, když Ladislav Bittner záhadným způsobem zpoza branky propasíroval puk až za Sklenáře – 2:1. Červenobílí ale přepnuli rychle na vyšší převodový stupeň a snažili se o vyrovnání. Alexa proti nepřesné střele Rufera zasahovat nemusel, ale proti pokusům Pavlíka a Bajteka se musel zaskvět perfektním zákrokem. O pár vteřin později se zase ozvala pravá tyč, kterou rozezvučel hostující Pavlík. Srovnáno bylo zaslouženě v čase 47:42, kdy neustále pálící Pavlík vystřelil po buly, tygří brankář vyrazil jeho pokus před Adama Rufera, pro kterého už nebyl problém trefit zívající libereckou branku – 2:2.

Oba týmy se už soustředily ve zbylých deseti minutách na obrannou hru a prakticky byly k vidění ke konci už jen dvě velké šance. Nejdříve Rufer promáchl puk před osamocenou severočeskou brankou a z protiútoku našel Kedršt žabičkou před třineckou svatyní úplně osamoceného Miškovského, ale Sklenář se blýskl hbitým rozklekem. Zápas tak doputoval za stavu 2:2 do prodloužení.

V něm fauloval po devětapadesáti vteřinách Jánošík a tým s drakem na hrudi dostal možnost přesilové hry 4 na 3. Domácí se dlouho bránili a už to vypadalo, že ustojí početní výhodu, jenže pak Rufer využil „dobře“ postaveného rozhodčího za libereckou klecí, zbavil se beka, nahrál před branku, kde puk mezi betony Alexy uklidil za červenou čáru Jakub Herman a rozhodl o bonusovém bodu pro Oceláře – 2:3.

Ohlasy trenérů

Aleš Vladyka (Liberec): „My jsme do dnešního utkání vstoupili pod dojmem několika vítězství v řadě trochu lehkovážně a první třetina nebyla z naší strany vůbec dobrá. Náš výkon se postupem času zlepšoval, ale soupeř dnes hrál velice dobře. Dnešní bod má pro nás cenu zlata, protože jsme také mohli mít nulu nebo také tři. Šance jsme v závěru měli, ale v prodloužení jsme udělali zbytečný faul. Třinecký hráč se té situaci docela podával a pak už s tím bylo těžké něco dělat.“

Jiří Juřík (Třinec): „Dnešní vítězství jsme si zasloužili, protože jsme byli celý zápas aktivnější a myslím, že jsme si vytvořili i více brankových příležitostí. Musím dnes pochválit oba brankáře, protože oba dnes předváděli fantastické zákroky v důležitých momentech. Štěstí se oprávněně přiklonilo na naší stranu. Jsme rádi, že jsme získali i druhý bod v prodloužení.“

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice