Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři vítězí ve slezském derby 8:3!

04.10.2010 · Růžena Raszková
Třinečtí junioři v dnešním předehrávaném 27. kole Noen extraligy juniorů zajížděli do Havířova. O dnešním vítězi bylo rozhodnuto již v první dvacetiminutovce, když Oceláři vedli čtyřbrankovým rozdílem. Domácím se sice podařilo snížit, ale rozjetý třinecký brankostroj nasázel AZetu do konce utkání ještě další čtyři branky a přiváží domů vítězné body.
27.kolo, pondělí 4.10.2010
Havířov
Třinec
3:8
Třetiny: 1:4, 1:3, 1:1  Branky a nahrávky: 19. Puffer (Mach), 38. Mach (Lešiga), 54. Jindřich (Lešiga) - 2. Rufer (Herman, Číhal), 2. Dóczy (Hegyi, Rapáč), 4. Číhal (Rufer, Herman), 12. Kajaba (Sochora, Deveri), 22. Rufer (Marosz), 32. Marosz (Bezuška D.), 38. Herman (Sochora), 56. Rapáč (Toman, Pavlík). Vyloučení: 8:7, navíc Bajtek (TRI) 10 min nesp. chování. Diváci: 260. Střely na branku: 21:34. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:7, 3:7, 3:8.  
Matoušek ( Rudl) - Bálint, Zientek, Miczek, Číp, Lešiga, Jindřich, Marek, Deutsch, Mráz, Pechanec, Puffer, Chaloupka, Smuž, Mach, Včíslák, Čaja, Brezani, Diviš
Kotrla - Teper, Špok, Pavlík, Toman, Roupec, Burzala, Dóczy, Bezuška P., Bezuška D., Bajtek, Deveri, Marosz, Sochora, Řezač, Hegyi, Herman, Rapáč, Kajaba, Číhal, Rufer

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Utkání začalo pěkně zostra. Již ve druhé minutě propálil havířovského brankáře Matouška Adam Rufer. Netrvalo dlouho a Matoušek mohl ze sítě lovit další puk. Třetí minutu hry započal gólovou střelou Milan Dóczy. Třinec opravdu začal na plné obrátky a na síle ani po dvou vstřelených brankách neubral. Zato Havířov se měl co ohánět, aby soupeře udržel daleko od brány.

Ještě v téže minutě měl Třinec velkou šanci, ale v gólovou situaci ji přetavit nedokázal. Co se nepovedlo hned, povedlo se o chvíli později. Robin Číhal zvýšil skóre zápasu na 3:0 pro Třinec a zcela opařeného Matouška poslal na střídačku se pořádně zchladit. Kouzlo vystřídaného brankáře zapůsobilo. Oslabení, po vyloučení Pechance, Havířov tentokrát přežil bez úhony. V končící 12. minutě už ale kapituloval i brankář Rudl. Na střelu Reného Kajaby byl havířovský gólman krátký.

Alespoň slabou útěchou, jinak mizerné třetiny domácích, byla střela Puffera, která ve svatyni soupeře už zůstala. Poměr gólů byl ale i tak citelně rozdílný - 1:4. Katastrofický start do třetiny podtrhl třinecký Adam Rufer. Havířov nedokázala nabudit ani nabídnutá přesilovka 5 na 3, šance si domácí vytvořili, ale ani jedna v brankové konstrukci neskončila.

Načež pravidlo nedáš, dostaneš, potvrdili třinečtí junioři a to dokonce hned dvakrát! Rostislav Marosz s Jakubem Hermanem pomohli Třinci utéct Havířovu na rozdíl šesti branek a nevěřícně koukající Rudl šel na střídačku poslat do branky Matouška, který se už z ledu jednou vyhnat nechal. Poslední slovo třetiny ale opět patřilo Havířovu, Mach dokázal najít recept na Kotrlu, ale on ani jeho spoluhráči přesto moc důvodů k radosti neměli.

Zápas už se z výsledkového hlediska pouze dohrával, ale všichni přítomní měli možnost vidět hokej, který na lesku z prvních dvou částí příliš neztratil. Hráči si hokej užívali, zvláště pak ti třinečtí. Hosté mohli svůj odskok od soupeře ještě navýšit, ale famózní zákrok Matouška tomu zabránil.

A když se později neujala ani střela, která označkovala tyč, udeřil Havířov. Jindřich dokázal využít druhou domácí přesilovou hru 5 na 3 v zápase a snížil na 3:7. Pomohl mu k tomu vyloučený Bajtek, který ke svým dvěma minutám připočetl i deseti minutový trest za nesportovní chování. Možné pochyby z hostujících řad ale zcela vyloučil Branislav Rapáč, který tak uzavřel dlouhou střeleckou listinu zápasu na konečných 8:3 pro Třinec.