Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři podlehli Mladé Boleslavi po samostatných nájezdech

02.10.2010 · Daniel Ježek
Ve druhém domácím zápase ve dvou dnech hostili třinečtí junioři klub BK Mladá Boleslav. Také druhé utkání dospělo po velice vyrovnaném průběhu až k samostatným nájezdům, ve kterých tentokrát byli šťastnější hosté a odvážejí si do Středočeského kraje prémiový bod.
8.kolo, sobota 2.10.2010
Třinec
Ml. Boleslav
2:3sn
Třetiny: 0:1, 2:1, 0:0 - 0:0  Branky a nahrávky: 30. Řezáč (Marosz, Pavlík), 35. Doczy (Rufer) - 14. Soukup (Belay, Hyka), 39. Chaloupka (Nyka), nájezd Lenc. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.  
Sklenář - Roupec, Doczy, Pavlík, Bezuška O., Špok, Burzala, Rajnoch, Kaďorek - Řezáč, Rapáč, Rufer, Herman, Číhal, Bajtek, Deveri, Marosz, Kajaba, Bezuška D., Sochora, Hegyi
Wil - Mozik, Vrba L., Vrba F., Arazim, Martínek, Anděl, Soukup, Polášek - Jankový, Belay, Lenc, Rys, Jiránek, Protivný, Chaloupka, Koudela, Hyka, Matějček, Sajdl, Hájek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina utkání osmého kola juniorské Noen extraligy přinesla rychlý hokej se šancemi na obou stranách. Aktivněji do této části vstoupili domácí junioři, avšak nedokázali překonat obranu Mladé Boleslavi. První těžší zákrok domácího brankáře byl k vidění až po polovině prvního dějství, když jeho pozornost vyzkoušel střelou od modré hostující Polášek. Hned vzápětí si hosté zahráli svou první přesilovku, kterou dokázali po pár sekundách využít. Postaral se o to obránce Matěj Soukup, který po krásné kombinaci celé útočné pětky nedal gólmanu Ocelářů žádnou šanci. Po inkasované brance vytvořili domácí ještě větší tlak, avšak brankář hostů nemusel nijak vážněji zasahovat. Ke konci třetiny již domácí zvedali ruce, ale kotouč se zastavil ve výstroji brankáře boleslavských pár centimetrů před brankovou čarou.

Druhá třetina se nesla v duchu bránění vlastní modré čáry. Oba týmy se jen sporadicky dostávaly před brankáře, ti všechny šance zlikvidovali. Větší příležitost na změnu stavu si vytvořili hosté až v páté minutě této části, kdy se po odražené střele dostal k puku Jiránek. Jeho dorážka však o pár centimetrů minula tyč domácí branky. Stav utkání se tedy měnil až v polovině normální hrací doby, když se po přihrávce Marosze dostal k puku Petr Řezáč, který nekompromisní ranou prostřelil brankáře Mladé Boleslavi. Po dalších čtyřech minutách šli domácí dokonce do vedení ,když přesilovkovou kombinaci zakončil Milan Dóczy, kterému stačilo jen správně nastavit hůl, aby poslal do vedení domácí juniory. Zvýšit vedení mohl o tři minuty později Rufer, který se ve vlastním oslabení dostal do úniku. Betony brankáře Wila byly však proti. A tak udeřili hosté. Minutu před koncem druhé části srazil Pavlík nešťastně střelu Jana Chaloupky do vlastní sítě.

Třetí třetinu ovládli brankáři. Ve velmi vyrovnaném dějství, ve kterém se oba týmy spíše staraly o dobytí modré čáry než o střelbu, dominovali oba brankáři. Spousta nepřesných přihrávek zamezovala oběma týmům možnost rozjetí nějaké větší akce. Do ojedinělých příležitostí se dostali domácí Bajtek, nebo hostující Jiránek. Všechno však končilo buď na obraně, nebo na skvělých gólmanech. Vše se tedy schylovalo k prodloužení.

Do prodloužení se přenesl obraz hry z třetí třetiny. Obě mužstva šetřila síly na samostatné nájezdy. Náhodné akce byly zastaveny gólmany, většina času se hrála ve středním pásmu.

Samostatné nájezdy přinesly branky až ve třetí sérii. Nejprve nedal blafákem žádnou šanci domácímu brankáři hostující Hyka, na druhé straně provedl totéž Kajaba. Poté kralovali gólmani. Rozuzlení přinesla až série číslo šest. V ní se nejdřív netrefil domácí Řezáč a o osudu utkání rozhodl střelou Radan Lenc, který přisoudil zisk druhého bodu hostům.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (trenér HCO Třinec): Utkání mělo podobný vývoj jako včerejší střetnutí s Libercem. Vedení v zápase se nám nepodařilo udržet kvůli individuálním chybám, které soupeř ihned potrestal. Po celý zápas jsme byli aktivnější, ale naše zakončení bylo mizerné a zahazovali jsme vyložené šance. V dalších zápasech musíme podat daleko kolektivnější a obětavější výkon než doposud.

Tomáš Potěšil (trenér BK Mladá Boleslav): My jsme do Třince přijeli bránit střední pásmo a hrát na brejky, protože jej dobře známe. V Třinci jsou hráči kteří jdou hodně do forčekingu. Pak samozřejmě přesilovky, ta v první třetině se nám podařila. Potom Třinec zaslouženě vyrovnal, dostal se do vedení takovým polovlastním gólem. Nám se podařilo vyrovnat taky vlastním gólem. Bylo to vyrovnané utkání, které rozhodly nájezdy a výkony brankářů. My jsme z výsledkem spokojeni.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice