Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Vítězný vstup do finále, zářil Voženílek

18.04.2023 · Daniel Ježek, Foto: Mountfield HK
Oceláři vstoupili do čtvrté série letošního play off, vstup to byl vítězný! Hráči s drakem na prsou si sice na začátku třetí třetiny nechali vzít dvoubrankové vedení, rozhodující trefa Daniela Voženílka, který v utkání skóroval dvakrát, ale přišla v pravý čas. Výhru pak gólem do prázdné branky pečetil Vladimír Dravecký. Finále pokračuje již zítra od 17 hodin opět v Hradci Králové.
F1, úterý 18.4.2023
Mountfield HK
Třinec
2:4
ČPP Aréna
Třetiny: 0:0, 0:1, 2:3  Branky a nahrávky: 42. Kev. Klíma (Okuliar), 44. Smoleňák (Pilař) – 30. Kurovský (M. Roman, Mar. Adámek), 41. Voženílek (Daňo), 49. Voženílek (Daňo), 60. Dravecký (Nestrašil). Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček – Hynek, Šimánek. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6 890. Střely na branku: 30:23. Zblokované střely: 26:7. Hity: 3:2. Vhazování: 34:26. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4. Stav série: 0:1.  
Mountfield HK: Machovský (Kiviaho) – Gaspar, McCormack, Kalina, Blain (A), Rosandić, F. Pavlík (A), Marcel – Zachar, Miškář, Eberle – Perret, Lalancette, Jergl – Okuliar, Kev. Klíma, Werek – R. Pavlík, Pilař, Smoleňák (C).
HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Smith, Marinčin, J. Jeřábek, Čukste, Doudera, Mar. Adámek, Kaňák – Chmielewski, Marcinko, M. Růžička (A) – Dravecký (A), M. Roman, Kurovský – Nestrašil, Voženílek, Daňo – Svačina, Vrána (C), Hrňa.

Komentář k zápasu

Oceláři naskočili do prvního finálového utkání s kapitánem Petram Vránou, který se zotavil z virózy. Mimo hru naopak musel zůstat Libor Hudáček, který odpykává třízápasový trest.

Úvodní dvacetiminutovka finále byla hodně opatrná. Oba soupeři se v prvních minutách spíše oťukávali, mnoho velkých šancí proto k vidění nebylo. Jako první musel zasahovat Kacetl, který lapil Okuliarovo nahození. Machovský na druhé straně pak ve čtvrté minutě nejprve zlikvidoval pokus Daňa, o chvíli později pak pokus Nestrašila.

V desáté minutě domácí brankář nejprve vyrazil střelu Adámka, pak i následnou dorážku Daňa. V šestnácté minutě fauloval Marinčin, od sudích, kteří se radili u videa, inkasoval čtyřminutový trest, Hradec ale svou přesilovku nevyužil. V jejím závěru se navíc proti pravidlům provinil Okuliar, Třinec ale svou výhodu nezužitkoval.


Foto: Mountfield HK

Po změně stran a návratu z trestné lavice se do úniku dostal Okuliar, který na Kacetla zkusil forhendovou kličku. Gólman Ocelářů ale celou situaci skvěle vybruslil. Souboj třineckého gólmana se slovenským forvardem Mountfieldu o chvíli později napsal druhé pokračování, také v tomto případě se radoval hostující brankář.

V sedmadvacáté minutě pronikajícího Romana podrazil Eberle a obraz hry se začal měnit. Třinci sice přesilovka vůbec nevyšla, v třicáté minutě už ale hráči s drakem na prsou otevřeli skóre finálové série. Adámek ve středním pásmu vypíchl kotouč, Roman jej poslal do jízdy Danielu Kurovskému, který vymíchal Machovského a zasunul kotouč mezi jeho betony.

Druhá polovina třetiny velké šance nenabídla. Třinec se stáhl do defenzívy a hrozil z brejků, Hradec se nemohl dostat do soupeřova pásma. Velké věci se tak děly až v poslední dvacetiminutovce, když hned po padesáti vteřinách dal Ocelářům dvoubrankové vedení Daniel Voženílek.


Foto: Mountfield HK

Mountfield ale druhou inkasovanou brankou ožil a dvěma šťastnými trefami srovnal krok. Střelu Kevina Klímy nejprve smolně mezi Kacetlovy betony srazil Dravecký, na konči čtyřiačtyřicáté minuty pak Radek Smoleňák usměrnil mezi tři tyče Pilařovo nahození, které mířilo zcela mimo branky.

Začínalo se tak od nuly, Východočeši navíc sahali po vedení, když Pavlíkovo nahození jen těsně minulo pravou tyč Kacetlovy svatyně. Třinec ale ukázal svou sílu. Oceláři naplno využili Klímova zaváhání ve středním pásmu, Daňo v přečíslení dvou proti jednomu chytře podržel kotouč a v pravý moment jej naservíroval Danielu Voženílkovi. Urostlý útočník Třince zakončoval do odkryté branky.

Divoká třetí třetina pokračovala. Pět minut před koncem se domácí zásluhou Jordanna Perreta radovali z vyrovnávající trefy, třinečtí trenéři si ale vzali challenge a uspěli. Brance totiž předcházelo pro Kacetla velmi bolestivé nedovolené bránění Jergla.

Dvě minuty před třetí sirénou to domácí zkusili bez brankáře, trefou do prázdné branky mohl výhru Třince pečetit Marinčin, střelou přes celé kluziště ale trefil tyč. Povedlo se tak až Vladimíru Draveckému, jehož v jízdě našel Nestrašil a Dravecký dovezl kotouč do prázdné branky. První krok k Masarykově poháru tak udělali Oceláři.

Ohlasy trenérů

Tomáš Martinec (Mountfield HK): „Podali jsme velmi dobrý výkon. Bohužel jsme nevyužili šance, které jsme ze začátku měli, včetně přesilovky. Třinec nás hned potrestal a šel do vedení. Pak trošku zatáhl hru, hrál výborně do defenzivy a dlouho jsme se nemohli prosadit. Na začátku třetí třetiny jsme udělali další zbytečnou chybu a inkasovali druhý gól, ale od té doby jsme zlepšili pohyb, našli potřebnou energii a podařilo se nám srovnat. Znova jsme ale dostali laciný gól po zbytečné chybě a Třinec už vítězství ubránil.“

Zdeněk Moták (Oceláři Třinec): „Byl to kvalitní, vyrovnaný zápas. Ve třetí třetině jsme šli do dvoubrankového vedení, ale bohužel jsme udělali chyby, za které jsme byli potrestáni, a dovolili jsme domácím srovnat. Důležité bylo, že jsme na to zareagovali kvalitně a odskočili třetím gólem. Je to důležité vítězství, máme první bod.“


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice