Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci se stali mistry České republiky!

11.04.2023 · Adam Sušovský
Třineckým dorostencům se splnil velký sen, mladí Oceláři se pod vedením trenérů Marka Malíka a Aleše Macha stali mistry České republiky. Úterní čtvrtý zápas série vyhráli 3:2, celou sérii 4:0 na zápasy. Autorem vítězného zlatého gólu a zároveň hrdinou rozhodujícího zápasu byl dvougólový Petr Sikora.
F4, úterý 11.4.2023
Plzeň
Třinec
2:3
Třetiny: 1:2, 0:1, 1:0  Branky a nahrávky: 17. Prošek (Matějka, Pavlák), 42. Makovec (Slačík, Benák) – 11. Sikora (Sajdok, Graněčný), 16. Hebar (Kubiesa), 39. Sikora (Sajdok, Kubiesa). Rozhodčí: Kosnar, Květoň – Jindra, Štofa. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 165. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3. Konečný stav série: 0:4. 
Mařík (Pavlis) – Tolar, Holubec, Kocek, Černý, Prošek, Skala, Kamas – Hofrajtr, Pavlák, Matějka, Klatovský, Pittr, Beran, Makovec, Benák, Titlbach, Slačík. Trenér: Jiří Hanzlík
Milota (Heczko) – Holub, Byrtus, Dravecký, Mrtka, Ćmiel, Zielinski – Sajdok, Pohludka, Sikora, Blaha, Rybnikár, Kubiesa, Hebar, Granečný, Švančara, Mikula, Hrček.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Obrovský úspěch si užívají dorostenci třineckých Ocelářů, kteří se potřetí v historii klubu stali mistry České republiky. Tým vedený hlavním trenérem Markem Malíkem dokázal rozhodnout finálovou sérii proti Plzni v nejkratším možném čase, úřadující šampiony mladí Oceláři porazili 4:0 na zápasy a na jejich ledě od nich symbolicky přebrali korunu pro krále této kategorie.

"Nesmíme ale nikdy zapomenout, že k úspěchu vedla práce a spousta krůčků, které museli kluci udělat, aby se na vrchol dostali. Teď cítíme euforii a velkou spokojenost," prohlásil trenér Marek Malík

Jeho svěřenci zakončili neuvěřitelnou jízdu, která se lámala ve čtvrtfinále play off s Jihlavou. V něm byli Oceláři půl minuty od vyřazení, nakonec ale sérii zvládli v dramatické koncovce otočit a od té doby v play off neprohráli. Suverénním způsobem následně prošli jako semifinálovou sérii, tak samotným finále.

"Play off je krásné v tom, že k úspěchu potřebujete taky velkou dávku štěstí. My ho v klíčovou chvíli měli a jsme za to rádi. Štěstí nám přálo a my mu to vrátili," prohlásil brankář Jakub Milota s tím, že ještě stále nemůže uvěřit tomu, že se dorostenci dokázali k mistrovskému titulu tvrdou prací skutečně dostat.

Oceláři v Plzni ve čtvrtém zápase série od začátku mířili za svým cílem. Přestože opticky neměli v první třetině navrch nad soupeřem navrch, dali jako první gól a Plzeň tak musela celý zápas marně dotahovat.

Skóre otevřel v 11. minutě Petr Sikora, který prostřelil brankáře Maříka zblízka. Už o chvíli později mohli hosté vést dokonce o dva góly, ale Mikula u tyče na plzeňského gólmana nevyzráll a tak další třinecký úder přišel až v 15. minutě, kdy chybu Plzně využil nekrytý Andrej Hebar.

Plzeň, která celostátní soutěž dorostenců ovládla minulou sezonu, dokázala na druhou trefu Ocelářů rychle zareagovat, už po devětapadesáti vteřinách korigoval skóre Hynek Prošek, ale prostřední třetinu zvládli lépe mladí Oceláři.

Ti sice nevyužili své první dvě přesilové hry, tu třetí už ale ano. Uklidnění před druhou přestávkou dal kabině Třince svým druhým a nakonec také zlatým gólem odpoledne Petr Sikora, který ve 39. minutě zavěsil puk pod horní tyč po křižné přihrávce Sajdoka.

Na začátku třetí třetiny sice Plzeň velmi rychle snížila, když ve 42. minutě také Petr Makovec využil přesilovou hru, jenže to bylo ze strany obhájců titulu vše. Oceláři jednobrankový náskok i s přispěním skvělého Miloty v brance zvládli a po vítězství 3:2 propukli v závěrečných vteřinách v obrovskou euforii!

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Musím říct, že je těžké vyhrát čtvrtý zápas, obzvlášť, když vedete v sérii 3:0 a navíc u takto mladých hráčů. Třinec se toho ale zhostil výborně. Snahu hráčům odepřít nemohu, ale na ledě bylo vidět, kdo je v sérii lepší. Dnes to z těch čtyř utkání bylo vidět asi nejvíce. Klíčové bylo i to, že nemohu využít své dva nejlepší obránce Skoka a Jiříčka, kteří jsou na kempu U18. Beru to ale jako fakt, teď už jsme to nijak neřešili. Problém je spíše na začátku sezóny, kdy se dělá termínová listina. Pak je klub bitý za to, že vychovává hráče, protože je nemůže použít do takto důležitých utkání. Nechci se na to ale v žádném případě vymlouvat. Myslím si, že umíme hrát lépe, než třeba dnes. Někteří by ale museli hrát na hranici svých možností a to se dnes nestalo.“

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): „Další skvělý zápas. Opravdu play off hokej - boj o každý metr ledu a celých šedesát minut. Myslím si, že to bylo finále jak se sluší a patří. I když výsledek 4:0 trošičku zkresluje, protože každá minuta každého zápasu byla opravdu nesmírně důležitá. My jsme rádi a gratuluji klukům, že se nám to společně podařilo. Gratulace samozřejmě i Plzni, byli skvělým soupeřem a byla to skvělá série.“

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec