Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři mečbol v nájezdech nezískali

05.04.2023 · Šárka Kolková
Oceláři přitom v Jihlavě začali výborně a už ve čtvrté minutě se ujali vedení. Domácí sice otočili, díky skvělému závěru ale Třinec dotáhl zápas až do samostatných nájezdů. V nich byli úspěšnější domácí a semifinálová série se tak pod Javorový vrací za stavu 2:2.
SF4, středa 5.4.2023
Jihlava
Třinec
4:3sn
Malá hala Jihlava
Třetiny: 2:1, 1:0, 0:2 - 0:0  Branky a nahrávky: 6. Menšík (Jungwirth, Vovsík), 7. Sojka (Coufal, Kravec), 40. Sojka (Kravec, Chvátal), rozh. náj. Jungwirth – 4. Cedzo (Bartoš, Spěváček), 42. Haas (Cedzo, Spěváček), 60. Haas (Ramik, Šilar). Rozhodčí: Barek, Bernat – Roischel, Roupec. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 194. Střely na branku: 50:45. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 4:3.  
HC Dukla Jihlava: Maláč - Vandas, Chvátal, Číhal, Ludvík, Vovsík, Šabatka, Tomšík - Coufal, Modl, Menšík, Klapica, Jungwirth, Kuprijanov, Valach, Rauš, Kravec, Broš, Sojka, Straka
HC Oceláři Třinec: Král - Volas, Kremnický, Andrle, Kareš, Buják, Pospíšil, Hrůzek - Gerych, Moškoř, Šutý, Pánek, Haas, Spěváček, Bartoš, Cedzo, Ramik, Hlávka, Šilar, Kozlík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Vstup do první třetiny měli lepší Oceláři. Skóre hned na samotném začátku zápasu otevřel Adam Cedzo, který překonal Maláče z mezikruží. Netrvalo dlouho a domácí vyrovnali, v šesté minutě dokázal přelstít Krále Matouš Menšík. Na něj navázal Adam Sojka, který v předbrankovém prostoru nachytal Krále na vážkách. Oceláři poté ubránili minutu nepříjemného oslabení ve třech a do kabiny šli s jednobrankovou ztrátou.

Druhá třetina vyšla lépe domácímu týmu. Oceláři měli několikrát problém se vymanit z nátlaku Jihlavy a v jistých fázích hry si byli dost nejistí. Ve hře čtyři na čtyři navíc podruhé zaúřadoval Adam Sojka, jenž dobře reagoval v předbrankovém prostoru a puk zametl brankáři pod betony.

Oceláři začali opět dobře ve třetí třetině, když v čase 41:12 vstřelili kontaktní branku potom, co Oskar Haas dostal puk blíž k pravé tyči. Tempo hry stoupalo a domácí měli v závěru třetiny k dispozici početní výhodu, v té se ale neprosadili. Šest vteřin před koncem základní hrací doby tak při hře bez brankáře rozvlnil síť Oskar Haas, který z levého kruhu poslal puk Maláčovi pod betony a svým druhým gólem zařídil vyrovnání.

V desetiminutovém prodloužení měl velkou šanci Menšík, když se v jedné chvíli objevil úplně sám před Králem, třinecký brankář se ale vytasil se svým betonem. Na druhé straně mohl do odkryté části klece skórovat Haas, proti byl ale jihlavský Maláč.

Následovaly tak samostatné nájezdy, ve kterých byla úspěšnější Jihlava. Vítěznou trefu obstaral Jonáš Jungwirth a série se do Třince vrací za stavu 2:2.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec