Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři nestačili na Jihlavu, v sérii budou muset dotahovat

31.03.2023 · Šárka Kolková
Juniorům vstup do semifinále nevyšel. O prohře v prvním zápase rozhodla nepovedená druhá část, ve které mladí Oceláři inkasovali hned čtyřikrát a gólové manko už pak naháněli marně.
SF1, pátek 31.3.2023
Třinec
Jihlava
2:4
Mini WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 1:4, 1:0  Branky a nahrávky: 38. Haas (Ramik), 56. Šilar (Moškoř, Gerych) – 22. Coufal (Menšík), 27. Broš (Modl), 29. Vovsík (Sojka, Pavelec), 40. Menšík (TS). Rozhodčí: Kubičík, Koziol – Hanzlík, Bartoň. Vyloučení: 7:4, navíc za faul Andrleho (TRI) nařízeno TS (proměněné). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 77. Střely na branku: 34:44. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4. Stav série: 0:1. 
HC Oceláři Třinec: Klimek (30. Král) - Volas, Kremnický, Andrle, Kareš, Buják, Pospíšil, Hrůzek – Gerych, Moškoř, Šutý, Haas, Spěváček, Bartoš, Cedzo, Ramik, Hlávka, Šilar, Kozlík, Jobánek
HC Dukla Jihlava: Maláč - Vandas, Chvátal, Číhal, Ludvík, Vovsík, Šabatka, Topol – Coufal, Báťa, Modl, Menšík, Klapica, Jungwirth, Pavelec, Rauš, Kravec, Broš, Straka, Sojka

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina žádnou branku nepřinesla. I když oba týmy měly přesilovky, nedokázaly je využít. Velkou šanci měl v sedmnácté minutě Menšík, který trefil tyč. V závěru si domácí zkomplikovali situaci poté, co Jihlavě nabídli přesilovku pět na tři. Třinec ale nátlak ustál.

Oceláři sice krušné chvíle přežili, nepovedená druhá část je ale stála zápas. V jednadvacáté minutě se prosadil Kevin Coufal a otevřel skóre zápasu. Chvíli nato se do listiny střelců zapsal taky jihlavský Josef Broš, jenž se trefil z pravého kruhu. A aby toho nebylo málo, udělal následně brankář Klimek obrovskou chybu a namazal na třetí gól Matěji Vovsíkovi. Místo Jakuba Klimka se pak mezi tři tyče postavil Jakub Král.

Oceláři pak měli k dispozice dvě přesilovky těsně za sebou. Tu první nevyužili, ale ve druhé mířil přesně Oskar Haas. Na rozdíl jediné trefy pak mohl snížit Gerych, který byl v úniku seknut a nezakončil tak přesně. Na druhé straně pak rozhodčí pískli trestné střílení pro Jihlavu, které proměnil Matouš Menšík.

Ve třetí třetině se domácí zlepšili a vytvořili si tlak, na další gól si ale museli počkat až do šestapadesáté minuty. O druhou trefu Ocelářů v zápase se postaral Tomáš Šilar. Domácí trenéři pak sáhli ke hře bez brankáře, zdramatizovat utkání už ale jejich svěřenci nedokázali. V sobotu 1. dubna tak budou muset zabojovat o vyrovnání série.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): "Mrzí nás, že nám první utkání série nevyšlo. Měli jsme šance, které jsme neproměnili a udělali jsme zbytečně moc individuálních chyb. Soupeř to samozřejmě potrestal. Neměli jsme štěstí v otočení výsledku i přesto, že šance byly. Bohužel, nespadlo nám to. Musíme se nachystat na druhé utkání."

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): "Jsme rádi za vyhrané utkání. V první třetině jsme byli trošku rozhárání a soupeř vstoupil do utkání líp. Ve druhé třetině jsme takzvaně zápas rozhodli a vrátili se k naší hře. Padly nám tam nějaké branky. Ve třetí třetině jsme si ale koledovali. Místo toho, abychom si vývoj zápasu pohlídali a vedení kontrolovali, tak jsme pustili domácí do snížení. Měli pak ještě další gólové situace, ale nevyšlo jim to v koncovce. Takové věci se nám při takovém výsledku nesmí stávat. Na druhou stranu máme hodně šikovných hráčů, kteří to budou schopni příště korigovat."

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice