Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorost je v semifinále!

22.03.2023 · Šimon Zemánek, Tomáš Kalas
Svěřenci trenéra Marka Malíka se pod Javorový vrací jako semifinalisté! Za postupem vykročili mladí Oceláři hned v úvodních minutách čtvrtého čtvrtfinále, když si rychle vypracovali tříbrankový náskok. Hattrickem se pod rozhodující bod v sérii podepsal kapitán týmu Matěj Kubiesa.
ČF4, středa 22.3.2023
Mountfield HK
Třinec
1:5
ČPP Aréna
Třetiny: 0:3, 0:0, 1:2  Branky a nahrávky: 41. Novotný (Černý, Klíma) - 3. Kubiesa (Sajdok, Granečný), 5. Pohludka (Zielinski), 7. Hebar (Byrtus, Mrtka), 55. Kubiesa (Mikula, Sikora), 58. Kubiesa (Sikora). Rozhodčí: Battěk, Ovsík - Hradil, Figer. Vyloučení: 2:3, navíc Lukáš Král (MHK) a Andrej Hebar (TRI) trest na 5 minut a do konce utkání za bitku. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 123. Střely na branku: 37:22. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5.  
Mountfield HK: Petřík (7. Meišner) - Pánek, Forejtek, Samek, Vencl, Mráz, Černý, Burda - Voděracký, Jón, Aschenbrenner, Hendrych, Novotný, Vítek, Pavlík, Král, Klíma, Páleník
HC Oceláři Třinec: Milota - Holub, Byrtus, Dravecký, Mrtka, Ćmiel, Zielinski, Blaha - Sajdok, Pohludka, Sikora, Rybnikár, Kubiesa, Hebar, Urbánek, Granečný, Švančara, Mikula

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Start čtvrtého duelu série zastihl v mnohem lepším rozpoložení Třinec. V čase 2:05 už totiž slavil první branku, když byl puku na středovém kruhu čistě zbaven Jón a Matěj Kubiesa z pravého kruhu zakončil přesně ke vzdálenější tyči. Hradec pak mohl sice hned srovnat, pokus Krále z brejku ale Milota ustál a na konci páté minuty mohl se spoluhráči slavit druhý zásah. Zielinski si udělal na modré prostor a nastřelil puk mezi kruhy, kde byl připraven na šikovnou teč nad Petříkovu lapačku Šimon Pohludka.

Oceláři pokračovali v sebejistém výkonu, což v čase 6:40 vyústilo v další radost na jejich střídačce. Andrej Hebar přebruslil obránce ve snaze zahrát nahozený kotouč a dostal se sám před domácího brankáře, kterého střelou do vinglu vyhnal na střídačku. Východočeši se zvedli až ve druhé polovině třetiny, Slezané ale měli velkou oporu v brankáři Milotovi, který vychytal jak Vítkův pokus z mezikruží, tak se dokázal zorientovat i v závaru na začátku šestnácté minuty.

V úvodu druhého dějství vyslal nepříjemnou ránu z kruhu Jiří Klíma, avšak pouze do masky Miloty, který byl následně lehce otřesen. Hradečtí byli aktivnější a často trávili čas u Ocelářů v pásmu, což však k výraznějším možnostem nevedlo. Poté mohli naopak udeřit hosté, Tobias Sajdok z dobré pozice jen těsně minul zařízení. Mountfield i nadále aktivitou nešetřil, neujala se však střela Tobiáše Vítka z mezikruží, ani dobře mířená rána Filipa Samka od modré čáry, která prosvištěla nedaleko kolem tyče svatyně hostí.

Záhy dostali Slezané možnost navýšit náskok v početní převaze. Tu nesehráli vůbec špatně. Projektil Aleše Zielinského od modré čáry byl těsně před Meišnerem tečován do jeho protipohybu, domácí brankář jej stačil vyrazit betonem. Už při hře 5 na 5 měl největší příležitost druhé části Vojtěch Aschenbrenner, když ujel sám na branku hostí. Po kličce do bekhendu kotouč v brance neskončil, zato východočeský forvard ano a poté se těžce zvedal. Více však střet odnesl maskovaný muž Třince, který se také oklepal a pokračoval dál. V závěru třetiny ještě z kruhu štiplavě pálil Lukáš Král, strážce slezské klece zakročil nejistě, ale přece.

Svěřenci Václava Pánka vstoupili do finální periody v početní převaze přenesené z předchozí dvacetiminutovky a podařilo se jim vykřesat naději. Adam Novotný po pobídce od Štěpána Černého vystřelil z kruhu a přesnou trefou snížil na 1:3. Mountfield pokračoval v útočném snažení, avšak měl problém se proti organizované obraně Ocelářů prosadit. Navíc, když už se akademici zpod Bílé věže ocitli v zajímavé příležitosti, zakročil Milota. Hradci se krátil čas a ještě mohl inkasovat, kapitán hostí Matěj Kubiesa však zblízka nechal vyniknout Samuela Meišnera.

Záhy pěknou žabkou vyslal Aschenbrenner do úniku Adama Novotného, ani jeho pokus úspěchem neskončil. A tak přišel trest. Marcel Mikula ujel po křídle a našel volného Matěje Kubiesu, který zblízka propálil gólmana soupeře. Stejný hráč vzápětí ujel sám, Meišner ho tentokrát skvěle vychytal. Lvi neměli na co čekat a odvolali brankáře, avšak brzy znovu inkasovali z hole Matěje Kubiesy. Ten dovezl touš do prázdné klece, zkompletoval svůj hattrick a stvrdil vítězství Ocelářů 5:1. V samotném závěru ještě byla k vidění bitka mezi Lukášem Králem a Andrejem Hebarem. Více se už nestalo, Třinec v sérii zvítězil 3:1 a postupuje do semifinále.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): "Odehráli jsme diametrálně odlišné utkání oproti tomu poslednímu, kde se nám úplně nedařilo držet disciplínu, což jsme tentokrát plnili do puntíku. Myslím si, že jsme, i proti těžkému soupeři jako je Hradec, odehráli skvělou sérii, ve které jsme měli vždy o trošičku navíc. Rozhodly detaily, ve kterých jsme byli precizní, a proto se radujeme z postupu. Jsme rádi, že jdeme dále."
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice