Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Neskutečný obrat v poslední minutě a dorost jde dál!

14.03.2023 · Rostislav Niedoba
Uff, to byly nervy! Třinečtí dorostenci byli kousek od vyřazení, v rozhodujícím třetím utkání osmifinálové série doma s Jihlavou ještě půl minuty před koncem prohrávali 1:2, slepené góly Pohludky a Sikory ale znamenají nejen fantastický obrat, ale také postup mezi osm nejlepších týmů letošní sezony!
OF3, úterý 14.3.2023
Třinec
Jihlava
3:2
WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 1:1, 2:1  Branky a nahrávky: 21. Kubiesa (Sikora), 60. Pohludka (Zielinski, Kubiesa), 60. Sikora (Kubiesa, Zielinski) – 37. Katolický (Váňa), 47. Chlubna (Vildomec, Macek). Rozhodčí: Šutara, Koziol – Rychlý, Gančarčík. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 251. Střely na branku: 37:24. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2. Konečný stav série: 2:1. 
HC Oceláři Třinec: Milota - Zielinski, Byrtus, Ćmiel, Mrtka, Dravecký, Holub, Blaha - Mikula, Granečný, Urbánek, Hebar, Kubiesa, Rybnikár, Pohludka, Sajdok, Hrček, Sikora
HC Dukla Jihlava: Štěbeták - Tomica, Löffler, Vildomec, Jungwirth, Podroužek, Slavíček, Ošmera - Fiala, Chlubna, Fink, Kytka, Chvátal, Nosek, Macek, Katolický, Duka, Váňa

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Rozhodující osmifinálové utkání číslo tři sehráli v třinecké WERK ARÉNĚ dorostenci Ocelářů a Jihlavy. Utkání prakticky kopírovala předešlé dva duely, hrál se velmi vyrovnaný hokej.

Úvodní dvacetiminutovka nám moc krásného hokeje nepřinesla. Začátek se nesl v duchu prvních dvou utkání. Bylo jasné, že ani tentokrát to nebudou žádné gólové hody. Největší šanci měl asi hostující Vít Macek, jenž se na začátku třetí minuty ocitl před Milotou. Pokusil se o bekhendové zakončení, avšak neuspěl. Dějiny utkání mohly změnit přesilové hry. Oba týmy dostaly v první třetině jeden pokus, ale počínaly si stejně bezzubě.

Druhá část už nabídla divácky atraktivnější podívanou, ale hlavně také góly. V prvních vteřinách to vypadalo, že aktivněji do ní vstoupili hosté, ale byli to Oceláři, kteří dokázali poprvé v utkání skórovat. Z rychlého protiútoku se už po 37 vteřinách prosadil Matěj Kubiesa. Od té doby byli na ledě domácí viditelně lepším týmem.

Až do sedmatřicáté minuty. Nejdříve zahodil velkou příležitost na navýšení skóre Petr Sikora, z protiútoku dokázali hosté vyrovnat. Po samostatném úniku skóroval po krásné bekhendové kličce Šimon Katolický. Domácí měli ještě v závěru možnost přesilové hry, ale do kabin se šlo za vyrovnaného stavu 1:1.

Třetí třetina nabídla příběh, který si budou tito mladí kluci ještě dlouho pamatovat. Nejdříve poslal v sedmačtyřicáté minutě hosty do vedení Tobias Chlubna. Ačkoliv domácí tlak sílil, hosté měli výsledek dlouho pod kontrolou. Na vážné a nakonec osudné komplikace si zadělali hráči Dukly v samotném závěru.

Svou nedisciplinovaností nabídli Ocelářům luxusní přesilovku šest na tři, jelikož domácí odvolali brankáře. Nejdříve 32 vteřin před koncem vyrovnal střelou z voleje Šimon Pohludka. V pokračující přesilovce pět na čtyři pak Petr Sikora ukončil Dukle sezonu. Oceláři po drtivém závěru otočili skóre na konečných 3:2 a postupují do čtvrtfinále.

Takhle rozhodující zápas hodnotil autor vítězné branky Petr Sikora.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice