Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorost vede nad Jihlavou 1:0, první bod vystřelil Pohludka

10.03.2023 · Rostislav Niedoba
Třinecká WERK ARENA sledovala v páteční podvečer úvodní osmifinálový duel mezi domácími Oceláři a jihlavskou Duklou. Svěřenci Marka Malíka začali sérii lépe, když udolali soupeře 2:1. O vítěznou branku se postaral Šimon Pohludka.
OF1, pátek 10.3.2023
Třinec
Jihlava
2:1
WERK ARENA
Třetiny: 0:1, 2:0, 0:0  Branky a nahrávky: 28. Kubiesa (Zielinski, Sajdok), 40. Pohludka (Zielinski, Holub) – 17. Katolický (Fiala, Váňa). Rozhodčí: Šudoma, Šico – Kučera, Bezděk. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 57. Průběh utkání: 0:1, 2:1. Stav série: 1:0. 
HC Oceláři Třinec: Milota - Ćmiel, Byrtus, Zielinski, Solowski, Mrtka, Dravecký, Holub, Blaha - Granečný, Hebar, Kubiesa, Rybnikár, Weiss, Sajdok, Mikula, Hrček, Pohludka
HC Dukla Jihlava: Štěbeták - Tomica, Jungwirth, Vildomec, Podroužek, Ošmera, Löffler, Slavíček - Nosek, Katolický, Fiala, Kolba, Chlubna, Fink, Kytka, Chvátal, Váňa, Macek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Oba týmy nastoupily do utkání s chutí, už v prvních minutách si vytvořily po jedné velké příležitosti na obou stranách. Následně hra trochu upadla, o puk se spíš bojovalo ve středním pásmu. Nezměnila to ani přesilovka Jihlavy v desáté minutě, kdy seděl za hákování na trestné lavici Byrtus. O jedinou branku úvodního dějství se postarali hosté až ve chvíli, kdy Šimon Katolický dorazil za brankáře Milotu odražený puk v předbrankovém prostoru. Na závěr první třetiny hledali domácí spíš sami sebe, než cestu za vyrovnáním.

Druhá třetina už nabídla daleko více událostí. Ve střehu musela být především trestná lavice, na které se vystřídalo ve druhé části hned osm borců, z toho šest hokejistů na straně Jihlavy. V čase 27:41 jednu z těchto početních výhod Třinec využil, když domácí kapitán Matěj Kubiesa dorazil střelu Aleše Zielinskiho od modré čáry.

Ve čtyřicáté minutě pak šli Oceláři poprvé do vedení. Už se hrálo v pěti na obou stranách, když dostal od Zielinskiho přesnou přihrávku do samostatného úniku Šimon Pohludka. Třinecký kanonýr si počínal chytře, položil si brankáře Štěbetáka a bekhendem pod něj zasunul puk do branky. Domácí šli do kabin s vedením 2:1.

Třetí část utkání se už hrála o něco opatrněji, což se odrazilo i na skóre. Oceláři docela v poklidu bránili jednobrankové vedení, nic na tom nezměnily ani přesilové hry, které dostaly oba týmy po jedné na obou stranách. Především v závěru už Jihlava neměla na zvrat síly, když Oceláři hráli s pukem převážně daleko od své branky.

Na vítězství a potvrzení role favorita Třinec nepotřeboval moc branek, i tak ale nakonec zvítězil 2:1 a bere v sérii hrané na dvě výhry první bod. V neděli se oba týmy stěhují do Jihlavy.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice