Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Derby pro dorostence, Vítkovice porazili 3:1

04.02.2023 · Šárka Kolková
Svěřenci trenéra Marka Malíka vyhráli poosmé v řadě. Proti Vítkovicím si postupně vypracovali tříbrankový náskok a byť soupeř dokázal v závěru snížit, o body mladé Oceláře nepřipravil.
A16, sobota 4.2.2023
Třinec
Vítkovice
3:1
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 1:0, 1:1  Branky a nahrávky: 17. Hebar (Holub, Hrček), 24. Kubiesa (Ćmiel, Zielinski), 50. Pohludka (Ćmiel, Hebar) – 51. Saxa (Douda). Rozhodčí: Hranoš – Voznička, Frais. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 31:25. Průběh utkání: 3:0, 3:1. 
HC Oceláři Třinec: Skácel – Dravecký, Ćmiel, Byrtus, Mrtka, Zielinski, Holub, Blaha – Weiss, Kubiesa, Urbánek, Mikula, Rybnikár, Sajdok, Hebar, Pohludka, Švančara, Hrček
HC Vítkovice Ridera: Varga – Man, Zvejška, Fojtík, Vincent Glos, Kisza, Čuba, Vítězslav Glos – Sedlák, Hofman, Saxa, Douda, Žídek, Fasner, Fojtík, Nazad, Matějka, Lerch

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Aktivně začali domácí, kteří od úvodního buly nepříjemně okupovali vítkovickou bránu. Velkou šanci měl zejména Hrček, ale jeho střela postrádala důraz. Na opačné straně zahrozil Fasner, který dorážkou lehce překvapil Skácela. Třinecký brankář stihl rychle zaklapnout betony a odvrátil příležitost soupeře. V sedmnácté minutě se domácí dostali do vedení, když Andrej Hebar vyhrál osobní souboj a dostal se do přečíslení. V něm si vyměnil puk s Holubem a Hrčkem a následně prostřelil Vargu.

Druhá třetina probíhala podobně jako ta první. V přesilové hře se blýsknul Matěj Kubiesa, který poslal puk na levou tyč. Od ní se kotouč odrazil do sítě a Oceláři šli do dvoubrankového vedení. Velkou šanci ke vstřelení kontaktní branky měl Matějka, který využil zmatku před bránou a poslal puk na Skácela. Třinecký gólman se však stihl zorientovat.

I úvod poslední části vyšel domácím na jedničku. Vítkovice sice dostaly nabídku v podobě přesilové hry, tu ale nezužitkovali. Naopak Šimon Pohludka po návratu z trestné lavice ujel do rychlého protiútoku a po přihrávce spoluhráče parádně uklidil puk do sítě. Hosté odpověděli o necelou minutu později, když si Markus Saxa nabruslil na kruh a prostřelil třineckého Skácela. V závěru zápasu to ještě Vítkovice zkoušely v šesti, domácí obrana ale odolala.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): "Čekali jsme, že to bude hodně těžké utkání. Soupeř byl agresivní a dobře organizovaný. Neprosazovali jsme se, ale v první třetině jsme se dostali do vedení 1:0. Na 2:0 jsme odskočili po využité přesilovce. Třetí třetina byla z naší strany nejlepší. Soupeře jsme do šancí nepouštěli a navíc jsme sami dali hezký gól. V posledních minutách byl ale soupeř o kapku lepší."

Darek Stránský (HC Vítkovice Ridera): "Z naší strany to nebyl povedený zápas. Měli jsme dobré momenty, ale i špatné. Vyhrát s jedním gólem nedokážeme, a to musíme do dalších zápasů zlepšit."

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice