Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Vítězný začátek tripu, dorost uspěl v Liberci

20.01.2023 · Kryštof Havíř, Martina Sikorová
Mladí Oceláři začali na ledě Tygrů aktivně, přesto to byli oni, kdo krátce před koncem druhé části ztrácel dva góly. Trefou do šatny ale snížil Matěj Kubiesa a ve třetí třetině se o vyrovnání zasloužil Matěj Weiss. Rozhodnout tak musely až samostatné nájezdy, ve kterých Třinci druhý bod vystřelil Marek Ćmiel.
A13, pátek 20.1.2023
Liberec
Třinec
2:3sn
Home Credit Arena
Třetiny: 1:0, 1:1, 0:1 - 0:0  Branky a nahrávky: 9. Bajer (Průšek, Rozsíval), 38. Rozsíval (Průšek, Prokůpek) - 39. Kubiesa (Švančara, Mikula), 45. Weiss, rozh. nájezd Ćmiel. Rozhodčí: Pastier - Toman, Pěkný. Vyloučení: 4:3, navíc za faul Prokůpka (LIB) nařízeno TS (neproměněné) a za faul Jarabka (LIB) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 28:51. Průběh utkání: 2:0, 2:3.  
Bílí Tygři Liberec: Macourek - Vaněček, Seidl, Hrouda, Jarabko, Průšek, Macháček, Pilíšek, Stromský, Král - Kratochvíl, Kučera, Rozsíval, Pekař, Prokůpek, Krajdl, Bajer
HC Oceláři Třinec: Skácel - Holub, Byrtus, Dravecký, Mrtka, Solowski, Ćmiel, Zielinski - Sajdok, Pohludka, Weiss, Rybnikár, Kubiesa, Urbánek, Granečný, Švančara, Mikula, Hrček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V první půli úvodního dějství byl vidět vyrovnaný a opatrný hokej. Tempo hry však změnil liberecký Matěj Bajer, jenž se zorientoval po ráně Pavla Průška v brankovišti nejlépe a poslal Tygry do vedení. Třinec se inkasovanou brankou ale nenechal rozhodit a naopak zvýšil své herní nasazení. Už za padesát vteřin musel Ferdinand Macourek tygřím skokem zabránit hrozícímu vyrovnání z hole Marka Ćmiela. Oceláři poté měli ještě několik šancí, proměnit je ale nedokázali.

Druhá dvacetiminutovka byla asi tou pro diváka nejzáživnější. Třinec několikrát dobýval libereckou klec, Macourek ale vždy dokázal přijít s důležitým zákrokem. Přáno navíc Ocelářům nebylo ani ve dvou nařízených trestných střílení. A tak přišel trest v podobě druhé liberecké branky, o kterou se z kontru postaral David Rozsíval. Slezané ale urychleně přišli s odpovědí, když se před branku vecpal Matěj Kubiesa, jenž elegantním blafákem dostal kotouč za čáru i navzdory hokejce ležícího Macourka.

Krátce po startu třetí třetiny už navíc bylo vyrovnáno. Z první velké šance svého týmu se prosadil Matěj Weiss, který využil hrubice libereckého obránce a zcela osamocen před Macourkem zavěsil pod víko. Od té chvíle měli více ze hry Slezané, zápas ovšem přesto musel jít do prodloužení.

Hned v úvodu nastaveného času si udělal Pavel Průšek výlet z hlubin svého pásma až před Skácela, třinecký brankář však nedovolil tak brzké rozhřešení. Liberec si ale za minutu svojí aktivitou vynutil přesilovku, v níž nebyl daleko od bonusového bodu. Nepřesnosti a skvěle chytající David Skácel však poslali zápas do samostatných nájezdů.

V rozstřelu byli šťastnější Oceláři. Zatímco Liberečtí úspěšného střelce nenašli, na straně druhé se trefili hned dva hráči. O výhře svého týmu rozhodl Marek Ćmiel.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): „Z naší strany se jednalo o velice povedené utkání. Hráli jsme dobře jak dopředu, tak dozadu. Je škoda, že jsme střeleckou převahu neproměnili ve více branek, ale takové jsou někdy dny. Gólman soupeře podal úžasný výkon, měli jsme to proti němu těžké. I tak jsou to ale pro nás cenné body na ledě tak kvalitního mužstva. “

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice