Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dvanáctá výhra v řadě pro juniory

24.02.2023 · Martina Sikorová
Vítězná série třinecké juniorky pokračuje dál! Nic na tom nezměnil ani páteční zápas proti Hradci Králové, ve kterém se mladí Oceláři hned dvakrát prosadili ve vlastním oslabení a nakonec brali výhru 3:1.
49.kolo, pátek 24.2.2023
Třinec
Mountfield HK
3:1
Mini WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 1:1, 1:0  Branky a nahrávky: 6. Holinka, 28. Pánek (Šutý, Hrůzek), 56. Hrůzek (Jobánek) - 27. Král (Prášek, Beneš). Rozhodčí: Šutara, Koziol - Gebauer, Tvrdý. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 45. Střely na branku: 34:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.  
HC Oceláři Třinec: Milota – Volas, Kremnický, Andrle, Buják, Pospíšil, Hrůzek, Zielinski – Gerych, Holinka, Moškoř, Šutý, Pánek, Spěváček, Bartoš, Sikora, Hlávka, Jobánek Trenér: René Mucha
Mountfield HK: Kasal – Bezpalec, Táborský, Žaba, Hrbek, Pavlíček, Pavič, Fiala – Giesl, Prášek, Vencl, Hora, Novotný, Klíma, Leden, Brožek, Král, Beneš

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

O první větší šance v zápase se postarali domácí Oceláři. Robin Gerych ale v dobré pozici roh soupeřovy branky o kousek minul a z brejku se následně neprosadil ani Adam Kremnický. V jedenácté minutě si Robin Gerych vybral další porci smůly. Útočník s číslem 5 byl sice sám před brankou Hradce, na Jana Kasala si ovšem nepřišel. Změnu ve skóre tak přinesla až druhá přesilovka Mountfieldu, z gólu se ale radovali domácí.

Miroslav Holinka se na modré čáře dostal za záda hradecké obrany a dobrou šanci proměnil přesnou střelou z pravého kruhu. V dresu hostů byl v úvodní části vidět hlavně Matěj Leden, který se v osmnácté minutě pokoušel o vyrovnání. Při snaze o objetí branky měl ale hradecký útočník na zádech obránce Petra Andrleho, který se postaral o to, aby k ohrožení Jakuba Miloty nedošlo.

A přáno nebylo ani Janu Venclovi na začátku druhého dějství. Hradecký útočník sice stál sám před brankářem, kam také vzápětí přišel puk. Gólman Ocelářů ale vytáhl povedený zákrok a udržel svůj tým ve vedení. Ne na dlouho. Po delším pobytu Mountfieldu v útočném pásmu se kotouč dostal na hůl Lukáše Krále, který ho zvedl mimo dosah Jakuba Miloty. Z vyrovnání se ovšem hosté radovali jen necelé dvě minuty. Pak totiž zaúřadoval úspěšně dorážející Martin Pánek.

O osudu zápasu ale definitivně rozhodl až závěr třetí třetiny. Po faulu Jana Moškoře dostal Hradec jednu z posledních možností na vyrovnání a nabídnutou možnost po oddechovém čase umocnil odvoláním brankáře. Hra v šesti proti čtyřem ale Mountfieldu nesedla. Už po 39 sekundách navíc prázdnou hradeckou klec našel kapitán Ocelářů Filip Hrůzek, který se prosadil střelou z obranného pásma a stanovil konečné skóre na 3:1.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice