Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři prohráli v Brně

10.12.2022 · Martina Sikorová
Čekání na další body v juniorské extralize se prodlužuje. Rozhodujícím momentem zápasu na ledě brněnské Komety byla jednatřicátá minuta, během které svěřenci trenéra Reného Muchy inkasovali tři góly a ztrátu už pak doháněli marně.
30.kolo, sobota 10.12.2022
Kometa Brno
Třinec
5:2
Winning Group Arena
Třetiny: 1:0, 4:2, 0:0  Branky a nahrávky: 6. Boltvan (Otava, Němec), 26. Bárta (Horváth, Němec), 31. Sedláček (Bělohlav, Rakus), 31. Masař (Horváth), 31. Bělohlav (Rakus) - 26. Šilar (Gerych, Hrůzek), 34. Kareš (Andrle, Holinka). Rozhodčí: Čuňočka, Mejzlík - Vašíček, Viskot. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 35:33. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2.  
HC Kometa Brno: Kavan – Řehák, Bůžek, Fajmon, Eich, Svoboda, Němec – Rakus, Zembol, Otava, Šanotora, Sedláček, Cakl, Masař, Bělohlav, Linka, Nesvadba, Boltvan, Bárta, Horváth
HC Oceláři Třinec: Král (31. Klimek) – Volas, Kremnický, Andrle, Kareš, Pospíšil, Hrůzek – Gerych, Holinka, Moškoř, Šutý, Pánek, Bartoš, Ullrych, Šotkovský, Hlávka, Šilar, Jobánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Kometa na soupeře vlétla a už od prvních vteřin si tvořila šance. Tu největší měl už po půl minutě hry Adam Boltvan, jenž se urval obraně a řítil se sám na Jakuba Krále v třinecké brance, toho však ani nadvakrát nepřekonal. Mrzet to ale aktivně hrající Brňany nemuselo, v šesté minutě Otavovu prudkou ránu z pravého kruhu Král pouze vyrazil a právě Adam Boltvan se úspěšnou dorážkou postaral o první gól utkání.

Ve třinácté minutě pak v přesilové hře několikrát zahrozili i Oceláři. Nejblíže gólu byl Petr Andrle, jehož rána od modré zazvonila o tyč. První třetinu však zakončila další velká domácí příležitost, nicméně Zembol své krásné sólo nedokázal tváří v tvář gólmanovi úspěšně zakončit.

Ve druhé periodě pak přišla gólová smršť, která výrazně změnila ráz celého utkání. Nejprve se po parádním Němcově pasu zpoza branky prosadil Denis Bárta, jenže Tomáš Šilar za půl minuty samostatným únikem odpověděl.

V polovině zápasu si ale Kometa otevřela střelnici a během jednatřiceti vteřin se prosadila hned třikrát. Po pěkné kombinaci získal Ivo Sedláček střelou z levého kruhu dvoubrankové vedení zpět. Jakub Masař pak úspěšně dorazil puk po střele Kevina Horvátha a zvýšil už na 4:1. Následné vhazování vyhrála Kometa, čehož bleskově využil Matěj Bělohlav, který se ihned prosmýkl na levý kruh, odkud procedil kotouč do branky a vyhnal Krále na střídačku. Třinci se pak ve čtyřiatřicáté minutě podařilo alespoň snížit zásluhou Antonína Kareše.

I ve třetí dvacetiminutovce měli Brňané herní převahu, nicméně díky tříbrankovému náskoku se nemuseli nikam hnát a zodpovědnou defenzívou postupně ukrajovali minuty na cestě za třemi body. V jednapadesáté minutě se blýskl i strážce brněnské svatyně Kavan, když zlikvidoval Šilarův samostatný únik.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "My jsme dnes odehráli možná nejhorší utkání v soutěži. Domácím jsme to usnadnili. Chvíli jsme se mohli dostat do zápasu, když jsme snížili na 2:1, ale pak jsme dostali tři rychlé góly. Vyměnili jsme brankáře, ale víceméně ani to nepomohlo. Domácí si dnes zasloužili vítězství a my jim gratulujeme."