Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Nedisciplinovanost stála juniory ve Zlíně dva body

03.11.2022 · David Jabůrek, Martina Sikorová
Zápas proti Beranům svěřenci trenéra Reného Muchy rozehráli výborně a brzy se dostali do tříbrankového náskoku. Místo plného počtu bodů ale mladí Oceláři vezou domů jen bod. Po několika faulech totiž dovolili Zlínu srovnat a následně neuspěli ani v nájezdech.
19.kolo, čtvrtek 3.11.2022
Zlín
Třinec
4:3sn
ZS Luďka Čajky
Třetiny: 0:2, 2:1, 1:0 - 0:0  Branky a nahrávky: 24. Dědek (Marek), 33. Sadovikov (Chludil, Burian), 53. Heš (Chludil, Burian), rozh. nájezd Burian - 15. Šilar (Kozlík, Šotkovský), 19. Cedzo, 24. Spěváček (Šilar, Kozlík). Rozhodčí: Obadal, Čech - Kráľ, Blažek. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 80. Střely na branku: 44:29. Průběh utkání: 0:3, 4:3.  
PSG Berani Zlín: Synek - Šišák, Burian, Nábělek, Hamrla, Špaňhel, Zavřel - Kaláč, Tomek, Babulík, Dědek, Pilát, Heš, Babenko, Marek, Sadovikov, Chludil, Laciga, Čechmánek, Ramert
HC Oceláři Třinec: Klimek - Volas, Kremnický, Andrle, Kyselý, Kareš, Buják, Hrůzek - Gerych, Holinka, Moškoř, Šutý, Pánek, Spěváček, Cedzo, Šotkovský, Hlávka, Šilar, Kozlík, Jobánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní čtvrt hodina zápasu nabídla bruslivý, aktivní hokej, který leckdy přecházel až v bojovnost. První velkou šanci Beranů měl Matyáš Dědek, který už téměř překonal třineckého gólmana a snažil se zastrčit puk za jeho záda. V poslední chvíli byl ale Klimkem podražen. Následnou přesilovku však ševci nevyužili. Skóre tak otevřel až v patnácté minutě po pěkné akci Ocelářů Tomáš Šilar, jenž už měl díky chytré přihrávce Matěje Kozlíka práci poměrně snadnou. Ševcům se pak nepovedla ani další početní výhoda, a to až takovým způsobem, že při ní dokonce inkasovali. Obraně se utrhl Adam Cedzo a Tobiáše Synka s přehledem vymíchal. Po úvodním dějství tak hosté vedli o dvě branky.

Na začátku toho druhého pak šli Oceláři už do tříbrankového náskoku. Vojtěch Spěváček měl puk na bekhendu a rozhodl se jej zkusit poslat na branku. Bohužel pro ševce zamířil přesně k vzdálenější tyčce. Zlínští junioři ale dokázali pohotově zareagovat a po pouhé půl minutě sami skórovali. Richard Marek vybojoval puk a před brankou skvěle našel Matyáše Dědka, jenž se střelou z první nemýlil. Vzápětí ale přišla pro Berany další komplikace. Jakub Čechmánek nešťastně zasáhl soupeře vysokou holí a vyfasoval čtyřminutový trest, během nějž fanoušci několikrát trnuli.

Tým podržel několika bravurními zákroky brankář Tobiáš Synek a když přišel následně trest také pro hosty, mohli se Zlínští radovat z kontaktní branky. Po kombinaci Buriana a Chludila využil konečně početní výhodu Stanislav Sadovikov. Hosté pokračovali v nedisciplinovanosti dál a vysloužili si trest za podrážení, v němž si Berani vytvořili pořádný závar. Během dvou minut měli alespoň tři velké příležitosti na vyrovnání, do druhé sirény na něj ale nedosáhli.

Ve třetí části pak žlutomodří tlačili na soupeře, co to šlo. První minuty ještě příliš pohledné nebyly, pak se ale vyjma jednoho zlínského oslabení hrálo téměř jen na třineckou branku. A po vyloučení hostů přišlo v třiapadesáté minutě také kýžené vyrovnání. Četná vyloučení soupeře, jichž v utkání bylo hned devět, potrestal po krásné akci s Lukášem Chludilem Lukáš Heš. Krátce po brance se Oceláři mohli utrhnout zpět do vedení, ale zaváhání obrany nevyužili a zbytek třetí třetiny se již dohrál za remízového stavu.

Vítěze pak neurčilo ani prodloužení, třebaže daleko blíže bodu navíc byli Slezané. Jejich největší šanci, v níž jeden z útočníků zakončoval do poodkryté brány, vychytal neuvěřitelným zákrokem zlínský gólman Synek. Ten se ostatně taky v následných samostatných nájezdech zasloužil o to, že Berani zvítězili. Za svá záda totiž nepustil jediný kotouč, zatímco zlínští útočníci dokázali proměnit hned tři ze čtyř nájezdů. Vítěznou branku si připsal Adam Burian.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Tak my jsme si tohle utkání dneska prohráli sami. Měli jsme výborný začátek a vedli jsme 2:0, pak jsme dokonce odskočili ještě víc. Rozhodující moment byla asi naše čtyřminutová přesilovka ve druhé třetině, kterou jsme prostě nezvládli. Měli jsme tam dvakrát prázdnou bránu, kterou jsme nedali, zatímco se soupeř přesilovkami dostal do hry a zápas dospěl do dovednostní soutěže. Tam domácím pogratuluji, protože byli v nájezdech lepší."
×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec