Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři rozdrtili Liberec! Hattrickem se blýskl Cedzo

14.10.2022 · Šárka Kolková
Výhra proti libereckým Tygrům se přitom nerodila lehce. Mladí Oceláři v zápase museli hned několikrát dotahovat, tyto úkoly ale zvládli úspěšně. Ve třetí třetině pak třinečtí junioři nasázeli další tři góly a rozhodli o svém vítězství. Hattrickem v zápase zazářil útočník Adam Cedzo.
13.kolo, pátek 14.10.2022
Třinec
Liberec
7:4
Mini WERK ARENA
Třetiny: 1:2, 3:2, 3:0  Branky a nahrávky: 10. Ullrych (Jobánek, Moškoř), 25. Holinka (Hrůzek), 37. Ullrych (Jobánek), 38. Cedzo (Holinka, Kareš), 45. Cedzo (Moškoř, Buják), 57. Jobánek (Gerych, Kareš), 59. Cedzo (Kareš, Holinka) – 5. Jenčovský (Plos, Pérez), 6. Kříž (Fiala, Przybyla), 26. Špilka (Plos, Jenčovský), 37. Pérez (Fiala, Janata). Rozhodčí: Koziol, Rapák – Gebauer, Veselý. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 46. Střely na branku: 34:29. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 7:4.  
HC Oceláři Třinec: Klimek – Kareš, Pospíšil, Andrle, Buják, Hrůzek, Kremnický – Spěváček, Ullrych, Jobánek, Hlávka, Pánek, Holinka, Cedzo, Volas, Šotkovský, Moškoř, Sikora, Šutý, Gerych
Bílí Tygři Liberec: Hambálek – Ehrenberger, Hladík, Koštoval, Culek, Jakubec, Patzelt – Przybyla, Janata, Vodlan, Špilka, Hois, Fiala, Plos, Pérez, Jenčovský, Kříž, Kofroň, Lysoněk

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina nám nabídla hned několik šancí. V první pikantní akci se objevil Jobánek, ale Hambálek se vytasil s výborným zákrokem. Další šanci měl Cedzo, ale ani on na brankáře hostí nevyzrál. Jako první tak skóroval Liberec. V páté minutě se trefil Mikuláš Jenčovský, který poslal puk pod pravý beton. A ani ne o minutu později Tygři udeřili podruhé. Z mezikruží propálil Klimka Filip Kříž. Třinec ale v polovině třetiny snížil, když početní výhodu proměnil Petr Ullrych.

Druhá část se nesla v podobném duchu. Nejprve se podařilo v pětadvacáté minutě vyrovnat Miroslavu Holinkovi, který puk vsítil do levého rohu. Liberec se nenechal rozhodit a Vasyl Špilka poslal svůj tým zpátky do vedení, když zametl puk pod betony brankáře Třince. Petr Ullrych ale tři minuty před druhou sirénou vyrovnal, na což za Liberec odpověděl Jaromír Pérez, který našel skulinku pod břevnem. Avšak Adam Cedzo si další vedení Tygrů nenechal líbit a minutu před koncem třetiny se stal autorem třetího vyrovnávacího gólu Třince.

Ve třetí třetině Třinec rozhodl o svém vítězství. Nebylo to ale vůbec snadné, Liberec měl minimálně čtyři tutovky, které neproměnil. Největší šanci měl Plos, ale strážce třinecké brány včas nastavil svůj beton na správné místo. V pětačtyřicáté minutě poslal Adam Cedzo svůj tým poprvé do vedení, když bekhendem překvapil Hambálka. Tygři napadali a hnali se za vyrovnáním, ale bezúspěšně. V čase 56:11 Jonáš Jobánek vylákal brankáře Tygrů, zakončil do poloprázdné brány a výhru Ocelářů poté ještě pojistil Adam Cedzo, který završil svůj hattrick.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Úvod nám oproti jiným zápasům nevyšel. Nebyli jsme v tempu a střídání byla rozkouskovaná. Brankář nás podržel, protože Liberec měl několik šancí. Jsme rádi, že tým ukázal sebevědomí. Když nám teče do bot, dokážeme zápasy otočit. Musíme si vzít poučení z dvou rychlých branek hned na začátku, které nám soupeř vsítil. Zítra by nám to proti Bruslařům nestačilo. Klukům jsme poděkovali. Máme výborné třetí třetiny a doufáme, že si je přeneseme do dalšího zápasu."

Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec): "Budu se opakovat. Těžké utkání. Zahodíme spoustu šancí a soupeři je snadno darujeme. V této věci jsme hodně lehkovážní a je to několikátý zápas, který jsme si prohráli sami."

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice