Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři prohráli čtvrté utkání play off s Bruslaři. Série se vrací do Mladé Boleslavi

27.03.2022 · Šárka Kolková
Svěřenci trenéra Muchy nezvládli čtvrté domácí utkání a o postup budou muset zabojovat v Mladé Boleslavi. Zápas nezačal vůbec špatně, ale čtyři rychlé branky v závěru třetí třetiny byly na Oceláře hodně. Bruslaři vyhráli 7:0 a zaslouženě sérii poslali do pátého rozhodujícího klání.
ČF4, neděle 27.3.2022
Třinec
Ml. Boleslav
0:7
Mini WERK ARENA
Třetiny: 0:4, 0:1, 0:2  Branky a nahrávky: 15. Václavík (Brouček), 16. Simon, 18. Brouček (Plíšek), 19. Polák, 22. Brouček (Hradec, Polák), 47. Hradec (Polák), 52. Křepelka (Moravec Stuchlík). Rozhodčí: Obadal, Šudoma – Axman, Blažek. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 178. Střely na branku: 28:42. Průběh utkání: 0:7.  
HC Oceláři Třinec: Švančara (19. Klimek) – Andrle, Chovaniak, Buják, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek
BK Mladá Boleslav: Stuchlík – Moravec, Němec, Vacík, Křepelka, Rajgl, Vochvest – Simon, Závora, Polák, Brouček, Půček, Vlasák, Václavík, Hradec, Hašlar, Vyroubal, Plíšek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Prvních deset minut hry bylo vyrovnaných. Bruslaři i Oceláři měli několik šancí. Velmi nepříjemná akce byla pro Stuchlíka ta, která vyšla z hokejky Moškoře, který mířil pod betony. Na druhé straně měl několikrát dobře nabito Polák, ale třinečtí obránci a brankář Švančara mu nic nedovolili. A pak to přišlo, čtyři rychlé branky Bruslařů. Tomáš Václavík uspěl z dorážky a poslal svůj kádr do vedení. Nedlouho poté uspěla střela z hokejky Michala Simona, která se odrazila o brusli třineckého hráče a skončila za Švančarou. Další akce byla velmi pozoruhodná, neboť Dominik Brouček se dokázal prosadit z prostoru před bránou i v té chvíli, kdy jej okupovali tři hráči Ocelářů. V samotném závěru došlo k provinění na straně domácích, které potrestal Vojtěch Polák gólem pod břevno. V témže čase došlo na straně domácích k výměně brankářů a mezi tyče se postavil Klimek.

Zdálo se, že se domácí pokusí situaci ještě zvrátit, ale na samotném začátku druhé třetiny odbila již pátá. Dominik Brouček dostal nahrávku z mezikruží a pukem jen zamíchal a nahodil jej pod břevno brány. Hra se však začala vyrovnávat. Velkou příležitost měl Matěj, ale ten odkrytou bránu ve vlastní přesilovce minul. Své nabídky měl i Haas s Moškořem, avšak Stuchlík byl nepřekonatelný a Bruslaře podržel. Bruslaři mohli své vedení upevnit v závěru, avšak Klimek podržel svůj tým.

Ve třetí třetině hned na začátku se dostal přes dva boleslavské útočníky Haas, ale nakonec odkrytou bránu netrefil. V další šanci se naskytl Geidl, jenž se snažil zakončit z předbrankového prostoru, ale marně. Brankář hostů jej podržel. Ač přes velkou snahu Ocelářů k vstřelení branky došlo k dalšímu úspěchu na straně Mladé Boleslavi. Ve čtyřicáté sedmé minutě se prosadil Jindřich Hradec a kotouč umístil blíž k levé tyči. Tříbodové vítězství v padesáté druhé minutě jen zpečetil Karel Křepelka, který proměnil početní výhodu. Domácí se snažili aspoň Stuchlíkovi dát gól, avšak jim nepřálo. Brankář Bruslařů byl ve výborném rozpoložení a navíc asistoval u poslední branky Mladé Boleslavi. Stav série je 2:2 a o postupujícím do semifinále rozhodne pátý zápas v úterý v Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolner (asistent trenéra BK Mladá Boleslav)

Rozhodně se nám zápas hodnotí líp než ten minulý, ze kterého jsme se poučili. Na klucích bylo vidět, že si za vítězstvím od první minuty jdou a ví, co je ve hře. Jsou ve věku, ve kterém se učí, ale dneska si mančaft zaslouží velkou pochvalu. Chtěli od prvního do posledního hráče a jsou odměněni vítězstvím. Naše cesta ale není ještě u konce a doma chceme rozhodnout.

René Mucha (hlavní trenér HC Oceláři Třinec)

Dnešní utkání jednoznačně rozhodla hlava. Udělat poslední krok je nejtěžší a my ho nezvládli. Udělali jsme fauly. Možná by nám pomohlo, kdybychom dali gól, ale bohužel v první třetině došly do brány čtyři slepené góly. V takovém průběhu série se to hodně těžce otáčí. Pátý gól na začátku druhé třetiny nám na pohodě nepřidal. Série je 2:2, nicméně to odpovídá celému průběhu čtvrtfinále a rozhodne se v pátém utkání. Věřím, že prostředí v tom nebude hrát roli.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice