Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři vyhráli po samostatných nájezdech a vedou v sérii s Bruslaři 2:1!

26.03.2022 · Šárka Kolková
Třinecký kádr juniorů zvítězil ve třetím utkaní play off s Bruslaři. Oceláři vedli, ale Boleslav postupně snižovala a nakonec vyrovnala. Utkání musely rozseknout až samostatné nájezdy, ve kterých byl úspěšný kádr Třince a Oskar Haas rozhodl o druhém bodu v sérii pro svůj tým.
ČF3, sobota 26.3.2022
Třinec
Ml. Boleslav
4:3sn
Mini WERK ARENA
Třetiny: 2:0, 0:1, 1:2 - 1:0  Branky a nahrávky: 6. Ramik (Hrůzek, Wardas), 16. Hrůzek (Ramik, Ročák), 42. Haas, rozh. náj. Haas – 29. Moravec (Půček, Němec), 44. Rajgl (Brouček, Křepelka), 52. Polák (Půček). Rozhodčí: Koziol, Rapák – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 7:4, navíc Kareš (TRI) trest na 5 minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 220. Střely na branku: 32:47. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3.  
HC Oceláři Třinec: Švančara – Andrle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek
BK Mladá Boleslav: Stuchlík – Moravec, Němec, Vacík, Křepelka, Rajgl, Vochvest – Simon, Závora Polák, Brouček, Půček, Vlasák, Václavík, Hradec, Hašlar, Vyroubal, Plíšek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Oceláři vlétli do zápasu aktivně. Hned v prvních minutách se rozstříleli a hostům dali pramálo šancí. Hned v šesté minutě Hrůzek od modré prudce vystřelil a jeho nahození tečoval Michal Ramik, který využil nepozornosti Stuchlíka a otevřel tím skóre. Ramikovi se naskytla další výhodná příležitost, jeho akci však zmařil na poslední chvíli Vlasák. Bruslaři mohli vyrovnat, ale Němcova tvrdá střela skončila na tyčce. Oceláři v jízdě pokračovali a navýšili své vedení. Filip Hrůzek se rozjel ze střídačky a prostřelil strážce Bruslařů od modré čáry. V samotném závěru došlo ještě k vyloučení na straně domácích, avšak hosté do konce třetiny neskórovali.

Druhá třetina pokračovala přesilovou hrou Mladé Boleslavi. Oceláři měli chvílemi na mále, přesto oslabení ubránili. Po chvíli se naskytla výhoda i pro Oceláře, ve které dominoval Matěj. Recept na Stuchlíka však nenašel. A průběh hry pět na čtyři a čtyři proti pěti byl až do 27. minuty. V té devětadvacáté Bruslaři vstřelili kontaktní gól. David Moravec i přes tři třinecké hráče zamíchal pukem a trefil odkrytou bránu. Od poloviny se ale lámal chleba a Bruslaři byli jasně lepší. Tlačili Oceláře a nepouštěli je do žádných šancí. Brankář Švančara předvedl famózní výkon.

Vstup do třetí třetiny měl lepší kádr zpod Javorového. Oskar Haas utekl Bruslařům a puk umístil pod břevno brány. Ale poté začala demolice týmu se lvem na hrudi. Tomáš Rajgl se prosadil z levého kruhu a zdálo se, že Švančara má puk pod kontrolou, ale betony nezaklapl tak dobře, jak se z počátku zdálo a puk mu prošel. Poté však docházelo k vylučování na straně domácích. Mladé Boleslavi se naskytla výhoda ve hře v pěti na tři. Tuto výhodu prvně netrefili, ale druhou možnost v pěti proměnil Vojtěch Polák. Na konci třetí třetiny museli svěřenci trenéra Muchy ještě ubránit oslabení, ale to se jim povedlo a zápas šel do prodloužení.

Prodloužení započalo výhodou na straně hostí. Polák s Moravcem a Křepelkou zasypávali Švančaru několika pikantními střelami, ale gólman s drakem na hrudi tlaku odolával. Hra poté byla na obou stranách vyrovnaná. V závěru prodloužení se Třinci naskytla nabídka na gól v podobě početní výhody, ale Matěj minul odkrytou bránu a Haas nevyužil dobrou nabídku v předbrankovém prostoru. Rozhodly až nájezdy. Michal Ramik se na úvod trefil, ale Vojtěch Polák okamžitě vyrovnal. Následně se ale trefil Oskar Haas a Třinec vedl. Bruslařům se nedařilo a definitivní tečku udělal Matěj Kozlík, který při páté sérii poslal puk Stuchlíkovi pod břevno. Oceláři vedou poprvé v této sérii 2:1 a zítra si zahrají o postup do play off.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (sportovní trenér mládeže a hlavní trenér Akademie BK Mladá Boleslav)

Prohráli jsme. Dostali jsme ze tří střel dva góly. Ale zvedli jsme se. Musím hráče pochválit, že za stavu 1:3 jsme byli schopni se dostat do utkání. Myslím si, že tam byly některé emoce zbytečné. Mohli jsme rozhodnout v přesilových hrách. Bohužel jsme jen dorovnali. Na nájezdy byli šikovnější domácí a vedou 2:1. My doufáme, že je zítra dorovnáme a série se vrátí do Mladé Boleslavi.

René Mucha (hlavní trenér HC Oceláři Třinec)

Obrovsky jsme si dnešní utkání zkomplikovali vlastním oslabením. Díky Bohu, že jsme dostali jen ten gól ve třech. Ubránili jsme to. V dovednostní disciplíně na závěr jsme byli lepší a věřím, že tím rozhodneme sérii.