Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři srovnali stav série! Marek Ročák dvakrát proti Bruslařům skóroval

23.03.2022 · Šárka Kolková
Třinecký kádr juniorů vyhrál druhý duel play off. Bruslaři sice skórovali jako první, ale Třinec vyrovnal. Mladoboleslavští následně ještě na konci druhé třetiny sérii zkomplikovali, když srovnali krok, ale ve třetí třetině rozjeté draky nezastavili. Bek Marek Ročák dvakrát skóroval a jeho první branka se navíc stala vítěznou.
ČF2, středa 23.3.2022
Ml. Boleslav
Třinec
2:5
ŠKOENERGO Aréna
Třetiny: 1:0, 1:2, 0:3  Branky a nahrávky: 14. Brouček (Němec), 36. Jasečko (Brouček, Plíšek) – 22. Kozlík (Ročák, Haas), 34. Moškoř (Kozlík, Kareš), 43. Ročák (Jobánek, Kareš), 51. Ročák (Moškoř, Jobánek), 57. Ramik (Pětník). Rozhodčí: Čáp, Květoň – Zíka, Kubíček. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 31:30. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:5.  
BK Mladá Boleslav: Stuchlík – Němec, Vacík , Křepelka, Hrouda, Rajgl, Vochvest, Jasečko – Simon, Závora, Polák, Brouček, Půček, Vlasák, Hradec,
HC Oceláři Třinec: Švančara – Andrle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Švančara měl od začátku hry samé ruce práce. Nejdřív musel odvrátit střelu Vlasáka, poté i pokus Němce, který tečoval nahození svého spoluhráče. Domácí se dostali k přesilové hře, ve které byl velmi důrazný Závora, ale brankář hostů jej vychytal. Jasečko poté prudce vystřelil od modré čáry, ale trefu zblokoval Kareš. I přes další ubráněné oslabení Třince se Mladé Boleslavi podařilo otevřít skóre utkání. Dominik Brouček se z levé strany kluziště rozhodl pro střelu, jež přesně zamířila ke vzdálenější tyči. Bruslaři v nátlaku neustali, Plíšek si počíhal na Švančaru v mezikruží, ten byl však připraven. Ještě Vyroubal zpoza brány otravoval brankáře, ale třinecký strážce jej vychytal.

Druhá třetina začala nejlépe, jak mohla. Matěj Kozlík prostřelil Stuchlíka po nátlaku v brankovišti. Oba týmy si posléze zahrály hru ve čtyřech, avšak branka nepadla. Ocelářům se naskytla další zajímavá příležitost v podobě početní výhody, využít se jim ji však nepodařilo. To je ale mrzet nemuselo. Chvíli po jejím konci Jan Moškoř trefil prvně tyčku, ale z dorážky se již nemýlil a poslal Oceláře do vedení. Bruslaři se ale nevzdali a o necelé tři minuty později srovnal krok Sebastian Jasečko, jenž se nemýlil z levého kruhu. Domácí se ještě chvíli před koncem druhé třetiny museli bránit ve čtyřech, ale oslabení ubránili.

Třetí třetina byla jen a jen v režii hostů. Na začátku třetí třetiny Ramik nahodil puk na bránu a Marek Ročák jen svou hokejkou kotouč za Stuchlíka doklepl a poslal Třinec do vedení. Matějovi se podařilo dostat do samostatného úniku a mohlo být vymalováno, ale Stuchlík famózním zákrokem jeho akci zlikvidoval. Matěj měl poté další výbornou šanci, když mohl trefit odkrytou bránu, avšak minul. Přesto se hosté prosadili. Marek Ročák se trefil od modré čáry a puk skončil za zády nic netušícího Stuchlíka. Bruslaři si vytvořili velký nátlak a tlačili Oceláře, kteří se museli bránit. Pátá odbila ve chvíli, kdy se Stuchlík rozhodl rozehrát, ale neviděl Michala Ramika, jenž se dostal ke kotouči rychleji než gólman a trefil prázdnou bránu. Třinec vyrovnal stav série na 1:1 a souboje play off se přesouvají pod Javorový.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice