Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři porazili Plzeň a slaví postup do play-off!

17.03.2022 · Dominik Stošek
Předposlední kolo v rámci bojů o play-off skupiny A juniorské ligy se odehrálo pod Javorovým a Oceláři v něm narazili na první Plzeň. Zatímco Západočeši měli už před tímto zápasem prvenství jisté, Třinec bojoval o druhou příčku. Zápas se lámal ve druhé třetině, ve které hosté dokázali vytěžit jedinou branku z více než dvouminutové početní převahy. Oceláři zápas rozhodli díky skvělému vstupu do třetí třetiny a po cenné výhře nad Plzní, tak již nyní mohou slavit postup do play-off z druhého místa, které mají díky zaváhání Hradce se Zlínem jisté. Perfektním výkonem a čtyřiceti zákroky se prezentoval brankář Patrik Švančara.
A11, čtvrtek 17.3.2022
Třinec
Plzeň
3:2
Mini WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 1:1, 1:1  Branky a nahrávky: 16. Matěj (Pětník, Chovaniak), 21. Haas (Chovaniak), 41. Hrůzek (Haas) – 31. Soukup (Dolhý, Ženíšek), 53. Dáňa (Kvasnička, Pavlák). Rozhodčí: Šutara, Koziol – Vengřín, Kořistka. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 31:42. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.  
HC Oceláři Třinec: Švančara – Andrle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Šotkovský, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek
HC Škoda Plzeň: Vondraš – Dolhý, Pánek, Pavlák, Vajner, Malák – Kvasnička, Eremiáš, Adamec, Korčák, D. Soukup, Slanina, Marcel, Beránek, Kreuzmann, Ženíšek, Kaiser, Dáňa

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První deset minut úvodní třetiny přineslo oťukávanou a diváci mnoho větších šancí neviděli navzdory dvěma přesilovkám Ocelářů. První větší pozdvižení přinesl do zápasu ve 14. minutě Korčák, po jehož střele z levého kruhu zvonila za Švančarou branková konstrukce. V 16. minutě na druhé straně kotouč naopak přesně doputoval až za brankovou čáru a hráči s drakem na prsou otevřeli skóre. Pavel Matěj stál ve správnou chvíli na správném místě a když k němu doskákal vyražený kotouč po Pětníkově střele, tak neváhal a poslal kotouč mimo dosah plzeňského brankáře Vondraše.

Vstup do druhé periody měli Oceláři perfektní a už v 21. minutě navyšovali své vedení na dvoubrankové. Oskar Haas si najel na pravý kruh, odkud poslal výborně umístěnou střelu ke vzdálenější tyči. Přesně v polovině utkání ale došlo k menšímu zkratu na třinecké straně a za katr usedli postupně Chovaniak, Ramik a Kareš. Plzni se tak naskytla obrovská šance s nepříznivým skórem něco udělat, a tak se i stalo. Deset sekund po vhazování totiž po rychlé kombinaci s Dolhým a Ženíšek vypálil výbornou střelou z voleje Dominik Soukup a vymetl levý růžek dosud bezchybného Švančary.

Úvod třetí dvacetiminutovky patřil znovu Třinci a znovu padla branka už v úvodní minutě třetiny. V čase 40:30 usedl na trestnou lavici Pánek za podrážení a Oceláři svou početní převahu využili už po necelých dvaceti vteřinách. Filip Hrůzek vystřelil z vrcholku kruhu a jeho střela prošla přes skrumáž hráčů až za nic netušícího Vondraše. Hosté zdramatizovali utkání v 53. minutě, kdy po delším tlaku ve své útočné třetině prostřelil Švančaru Dáňa po střele z levého kruhu. Plzeň pak ale i přes následnou téměř dvouminutovou hru v šesti hráčích v poli nic nevymyslela, Oceláři si tak došli pro důležité vítězství zajišťující postup a porazili Plzeň podruhé v rámci bojů o play-off.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec)

Porazit podruhé v této skupině Plzeň hovoří za vše. Zbytečně jsme si to zkomplikovali, hlavně ve druhé třetině. Ve třetí třetině jsme odskočili na rozdíl dvou branek. Znovu jsme zbytečně faulovali, ale s takovým soupeřem musí být něco navíc. Spousta odblokovaných kotoučů. Závěr jsme zvládli psychicky velmi dobře a udělali jsme rozhodující krok do čtvrtfinále a čeká nás jen duel ve Zlíně. Budeme čekat, kdo na nás vyjde a my jsme si splnili další cíl. Uvidíme, kam to dojde.